UUTISET

06.03.2022

KARHUBASKETIN VOITTOPUTKI PÄÄTTYI SALOSSA

Lee Skinner palasi vahvasti kentälle loukkaantumisen jälkeen (kuva: Ville Nurminen)

Karhubasketin valmistautuminen tai asennoituminen peliin ei ollut kohdallaan, sillä ilman takamiehiä pelannut Vilpas otti ensimmäisellä puoliajalla pelin haltuun. Ehkäpä vieraiden lähtökohtiin vaikutti se, että salolaisilta olivat sivussa Perttu Blomgren, Marcus Lovett Jr ja Roope Ahonen. Sivussa oli myös Vilppaan pelin sielu, sentteri Jeremiah Wood, mutta mikään näistä poissaoloista ei näkynyt kentällä.

Loukkaantumisista kärsinyt Mikko Koivisto (23/4) kiskoi kuusi kolmosta sukkaan 75 prosentin tarkkuudella. Vähälle peliajalle jäänyt Trey Niemi (2/1/8) johti Vilppaan peliä hyvin, tarjoillen kahdeksan syöttöä. Vilpas nykäisi avauskympin loppuun 7-0 jakson divari B:stä tuurauskeikalle tulleen jenkki William Loydin (14/4), Bryan Griffinin (20/7) ja ensimmäiset Korisliigapisteensä tehneen Onni Mäkysen (3/1) johdolla.

Vilpas piti johtopaikkaa toisella kympillä. Sen lopussa Loyd ja Koivisto pistivät tuulemaan, joten noin neljän minuutin pätkä meni isännille 13-2 ja ero kasvoi 17 pisteeseen. Puoliajalla oltiin lukemissa 59-44.

Avauspuoliajalla ei nähty vilaustakaan kauhajokisten kehutusta puolustuksesta. Vilpas teki mitä halusi ja siitä ei ollut kysymystäkään, kumpi joukkue tahtoi enemmän. Karhubasket oli selvästi terävöittänyt puolustusta toiselle puoliajalle. Lee Skinner (21/5) palasi parin kuukauden jälkeen parketille ja oli vieraiden paras. Skinnerin johdolla Karhubasket kiri eroa umpeen ja kolmannen kympin puolivälissä oltiin lukemissa 62-55. Rene Rougeaun (15/5/3) and1 suoritus ja Malik Toppinin (6/1) kori kutistivat eron kahteen pisteeseen. Isännät eivät tästä hätkähtäneet, vaan hetkeä myöhemmin lukemat olivat 71-62. Vieraat tekivät vielä pari koria, joten päätösneljännekselle lähdettiin tilanteesta 71-66.

Parissa minuutissa Karhubasket tuli Cameron Jonesin (16/6/8) johdolla tasoihin, kun Salohallin valotaulut kertoivat tilanteeksi 72-72. Salolaiset eivät edelleenkään horjuneet, vaan Brian Fobbs (13/3/4) oli hyvin esillä tehden tärkeitä pisteitä. Griffin repi irtopalot itselleen ja lopullisen niitin pelille iski Mikko Koivisto kolmosellaan, kun vieraat olivat jälleen menettäneet pelivälineen. Viimeisellä kahdella minuutilla Karhubasket ei enää onnistunut nousemaan yhdeksän pisteen takamatkalta, vaikka muutaman onnistumisen loppuun saikin. Vilpas nappasi kolmannen voittonsa putkeen numeroin 86-81.

Vaikka Vilppaan kokoonpanosta puuttui edelleen isoja palasia, nappasi se jälleen voiton. Runkosarjan päätöskierroksella salolaisten yläloppusarjapaikka oli Kouvojen varassa, mutta nyt muutama kierros myöhemmin Vilpas on mukana taistelussa runkosarjan kakkospaikasta. Ja niin ovat kaikki muutkin yläloppusarjan joukkueet. Sarjauudistusta voidaan pitää onnistuneena.

Ja voihan tuo taistelu muuttua vielä taisteluksi loppusarjan voitosta, jos Karhubasket ei korjaa nopeasti kurssiaan. Tappioita tulee ja parempi on, että niitä tulee maaliskuussa kuin myöhemmin keväällä. Janne Koskimies yhdessä muiden valmentajien kanssa tekee varmasti tarvittavat muutokset. Karhubasket menetti pallon Salossa 18 kertaa ja kolmoset saatiin sukkaan vain 16 prosentin tarkkuudella. Tässä isoimmat tilastolliset kuopat. Mutta vajaamiehisen Vilppaan ensimmäisen puoliajan 59 pistettä oli tappion perisynti.

-Vilpas oli ensimmäisellä puoliajalla meitä todella paljon edellä, Janne Koskimies aloitti kommentoinnin pelin jälkeisessä lehdistötilaisuudessa. – He tekivät 59 pistettä meitä vastaan, Koivisto upotti kolmosia ja pääsivät kuumaksi koko joukkueena. – Vilpas sai meidät puolustuksessa liikkeille ja lähestymään, josta he sitten ajoivat ohi ja tekivät pisteitä kolmensekunnin alueelta. – Toisella puoliajalla puolustimme paremmin ja he tekivät 27 pistettä. – Meidän olisi pitänyt siinä hyökätä paremmin. – Pyrimme keskittymään omaan peliin, emmekä murehdi ketä vastustajalta mahdollisesti puuttuu kokoonpanosta, Koskimies jatkoi.

Karhubasket jatkaa vieraspelejä ensi viikolla. Keskiviikkona on ohjelmassa ottelu Pyynikillä Pyrinnön vieraana. Lauantaina oranssipaidat matkaavat Kouvolaan Kouvojen vieraaksi.

Kevät on tulossa, kun Salossa alkaa näkyä oranssia (kuva: Ville Nurminen)