UUTISET

08.03.2022

OTTELUENNAKKO: TAMPEREEN PYRINTÖ – KARHUBASKET

Karhubasket (22 voittoa/3 tappiota) jatkaa vieraskiertuetta keskiviikkona Tampereella, kun oranssipaitoja Pyynikillä isännöi Tampereen Pyrintö (14/11). Vaikka Karhubasket kärsi lauantaina vasta kauden kolmannen tappion, pitää se hallussaan ylemmän jatkosarjan kärkipaikkaa. Jatkosarjan tasaisuudesta kertoo kaiken se, että vaikka Pyrintö on sen viimeisenä, niin sillä on matkaa kotietuun (top 4) vain yhden voiton verran ja sarjan kakkospaikkakin on kahden voiton päässä.

Karhubasket kärsi lauantaina vuoden 2022 ensimmäisen tappion. Miehistöstä olivat poissa Severi Kaukiainen (keskivartalovamma), Henri Kantonen (alavartalovamma) ja sentteri Simeon Carter (flunssa). Poissaolot eivät tappiota selitä, sillä kauhajokiset ovat edellisen kerran saaneet jalkeille koko miehistön marraskuun alussa. Carter ja Kantonen ovat poissa kokoonpanosta ainakin tämän viikon, mutta Kaukiaisen paluu lähestyy.

Lauantaina mukaan saatiin Lee Skinner, joka palasi heti omalle tasolleen, vaikka pelituntuma oli varmasti hukassa kahden kuukauden tauon jälkeen. Siitä huolimatta Skinner teki 21 pistettä, poimi viisi levypalloa ja riisti kolmesti. Cameron Jones (16/6/8) ja Rene Rougeau (15/5/3) nousivat tasolleen vasta toisella puoliajalla. Heidän, kuten koko joukkueen avauspuolikas oli synkkä, sillä Vilpas teki mitä tahtoi ja karkasi 17 pisteen johtoon. Vilppaan 59 pistettä avauspuoliajalla oli kova lukema. Vaikka Karhubasketin kuuluista puolustus piti salolaiset toisella jaksolla vain 27 pisteessä, niin vieraat eivät päässeet ohi.

-Helmikuun ottelussa Tampereella onnistuimme hyökkäyspäässä löytämään hyviä korintekopaikkoja, mutta puolustuspäässä meillä oli vaikeuksia takakentän pelaajien ajojen puolustamisessa, Janne Koskimies aloittaa ottelun ennakoinnin. – Palasimme lauantaina heikosti maajoukkuetauolta, joten keskiviikko Pyynikillä on hyvä mahdollisuus meille parantaa tekemisen tasoa.

Kokoonpano: Jones, Rougeau, Suokas, Kaukiainen (GTD 75%), Innamaa, Marttinen, Hakamaa, Toppin, Skinner, Peltonen.

Pyrintö kiilasi itsensä huimalla vireellä ylempään loppusarjaan. Tamperelaiset ovat voittaneet edellisistä 10 ottelusta kahdeksan, joten Pyrinnön peli alkaa olla kuosissa. Pyrintö lähtee peliin kahden pelin voittoputkessa. Viime perjantaina tamperelaiset voittivat Pyynikillä vajaamiehisen Seagullsit 104-90. Ennen sarjataukoa se voitti Kouvot kotonaan 110-86. Jatkosarjan avausottelussa Pyrintö hävisi Kotkassa 90-75.

Pyrinnön tehomies on 193 senttinen laituri Ike Smith (23,2/7,1/2). Smith pussittaa yli 23 pistettä ottelua kohden ja upottaa kakkoset huimalla 64,2 prosentin tarkkuudella. Huimalla siksi, että Smith ottaa paljon vaikeita keskimatkan kakkosia. Toki Smith ajaa myös paljon korille, josta kertoo 5,1 hankittua vaparia per ottelu. Kovassa vedossa on myös parasta kauttaan Korisliigassa pelaava Osku Heinonen (14,6/2,9/1,4). Heinonen on tunnettu tarkkakätisenä kolmoslinkona, mutta on nyt monipuolistanut peliään. 5,6 kakkosta per peli sujahtavat sukkaan 61,4 prosentin tarkkuudella. Vapaaheittoviivalla Heinonen on lähes erehtymätön, sillä ne osuvat koriin 94 prosentin tarkkuudella.

Mutta on valmentaja Miikka Sopasella muitakin aseita Smith – Heinonen kaksikon lisäksi. Emanual Shepherd (12,3/7,3/3,2), Devante Foster (12,7/8,3/1,4) ja David Gonzalvez (9,3/2,3/3,7) täydentävät jenkkinelikon. Foster ei Seagullseja vastaan pelannut,

Kotimaisista pelaajista Sopanen voi lähettää kentälle kenet tahansa, missä tahansa tilanteessa. Tomas Pihlajamäki (5,6/2,7/1,6), Valtteri Leppänen (3,5/1,4), Kion Williams (2,3), Eero Lehtonen (1,4/1,7) ja Panu Peltokangas (3,8/1,8) tekevät #AINA kaikkensa joukkueen eteen. Tärkein yksittäinen palanen lienee kuitenkin energinen ja hyvästä puolustuspelistä tunnettu Lassi Kilpinen (5,8/1,4/2,2). Kilpinen on tällä kaudella myös upottanut kolmoset 47,7 prosentin tarkkudella.

Voittopeleissä Pyrintö upottaa kolmoset 37,8 prosentin tarkkuudella, kun tappioissa ne osuvat 30,9 prosenttisesti. Tämä voi johtoa paikkojen luomisesta, sillä voittopeleissä tamperelaiset kirjaavat 19,6 syöttöä, kun tappioissa niitä tulee 14,3. Myös levypalloissa on eroja voitto- ja häviöpeleissä. Voitoissa levyreitä tulee 41,1, mutta tappioissa kuusi vähemmän eli 35,1 kappaletta. Ongelmat ovat lähinnä Pyrinnön puolustuskorilla, sillä sekä voitoissa että tappioissa hyökkäyslevypalloja joukkue hakee 11,1 kappaletta.

Karhubasket ja Pyrintö ovat kohdanneet kaudella kaksi kertaa. Molemmat ottelut ovat päättyneet oranssipaitojen voittoon. Marraskuun alussa Karhubasket oli parempi kotiluolassa lukemin 105-84 ja helmikuun lopussa loppunumerot olivat Pyynikillä 85-94. Pyynikillä Karhubasket voitti levypallot 33-47 ja teki 21 hyökkäyslevypallosta 32 pistettä. Cameron Jones (21/7/8) teki 21 pistettä, Miikka Marttinen (18/2/2) 18 ja Eero Innamaa (11/1/1) 11. Rene Rougeau (4/8/4) jäi vain neljään pisteeseen. Pyrinnöstä Ike Smith teki 21 pistettä.

Kaikkiaan Karhubasket ja Pyrintö ovat kohdanneet Korisliigassa 68 kertaa. Pyrintö on voittanut 35 ottelua, kun kauhajokiset ovat napanneet voiton 33 kertaa. Viimeiset kuusi ottelua on päättynyt Karhubasketin voittoon ja viimeisistä 10 kohtaamisesta Karhubasket on vienyt nimiinsä seitsemän ottelua.

Tampereen Pyrintö – Karhubasket keskiviikkona 9.3. klo 18.30 Pyynikillä.

Ottelu on katsottavissa suorana Ruudusta.

Karhubasket saa jälleen tukea omiltaan, sillä Fanclub on pakannut bussin ja on kannustamassa omiaan Pyynikillä.