UUTISET

13.03.2022

KOUVOT VOITTI KARHUBASKETIN KORISLIIGAN KÄRKIOTTELUSSA

Isiah Osborne oli ottelun ratkaisuhetkillä kova (kuva: Tuomo Tulokas, kouvot.kuvat.fi)

Karhubasket lähti lauantaina varmistamaan ylemmän jatkosarjan voittoa Kouvolaan, jossa sarjakakkonen Kouvot isännöi kauhajokisia. Oranssipaidat olivat ilman sentteri Simeon Carteria ja takamies Henri Kantosta, jotka puuttuivat kokoonpanosta loukkaantumisten takia. Kouvoilta kokoonpanosta puuttui Henri Permanto, Tuomas Hirvonen ja pistelinko Amir Hinton. Pelin jälkeen Kouvojen valmentaja Jyri Lehtonen kertoi, ettei Hinton jatka Kouvojen joukkueessa.

Karhubasket otti runsaassa parissa minuutissa 0-5 johtopaikan, Rene Rougeaun (8/13/5 riistoa) kakkosella ja Lee Skinnerin (23/7/3) kolmosella. Kouvot saivat hyökkäyspelin kulkemaan ja tulivat tasoihin. Ilmari Toikkanen (2/2) vei kotijoukkueen johtoon ja Kouvot pysyivät avauskympin loppuun piikkipaikalla. Robert Hall (12/7/7) oli takkana bonuskaaren takaa, Isiah Osborne (18/6/3) onnistui läheltä ja kaukaa. Myös Makuach Maluach (19/12/3) tuotti kauhajokisille vaikeuksia nopeudellaan. Karhubasket kolisutti korirautaa niin pelitilanneheitoissa kuin vapariviivalta, joten avausneljännes päättyi lukemiin 22-16.

Toinen neljännes meni myös Kouvojen komennossa. Hannes Pöllä (9/5) ja Billy Boyd III (14/5) kasvattivat eron 10 pisteeseen. Cameron Jonesin (13/3/5) kavennus oli laiha lohtu, sillä hetkeä myöhemmin Joel Mäntynen (6/3/2)  upotti kolmosen ja Maluach kakkosen, joten lukemissa 31-18 Janne Koskimies kutsui joukkueensa aikalisälle. Ero kasvoi vielä hieman lisää, mutta Skinner ja erinomaisesti pelannut Malik Toppin (17/2) kutistivat sen 10 pisteeseen. Jyri Lehtosen aikalisä palautti tasapainon Kouvojen pelaamiseen, joten puoliajalle lähdettiin lukemista 42-30, kun Hall upotti kolmosen summerin soidessa.

Kolmannen neljänneksen puolivälissä Karhubasket tasoitti pelin 0-12 jaksolla. Sitä värittivät Rougeaun riistot ja kauhajokisten tavaramerkkinä tunnetut hyökkäyslevypallot. Pari minuuttia ennen kympin päättymistä Rougeau vei vieraat 54-55 johtoon, mikä kirvoitti äänekkäät oranssipaitaiset fanit hurjaan huutoon. Volyymi vielä nousi, kun Eero Innamaan 5/2/3)  kolmonen kasvatti eron neljään. Osborne kavensi vielä, ennen kuin neljännes päättyi lukemiin 56-58.

Päätösneljänneksellä kauhajokiset jumiutuivat liki kolmeksi minuutiksi 62 pisteeseen. Kouvot tekivät sinä aikana seitsemän pistettä, joten kouvolalaiset pitivät kolmen pisteen etumatkaa. Skinnerin kakkonen ei auttanut, vaan Kouvot kasvattivat johtonsa yhdeksään pisteeseen 8-0 jaksolla. Jones, Skinner ja kolmosessa onnistunut Severi Kaukiainen 5/4/4) antoivat vieraille toivoa, sillä lukemat olivat Jatke areenan valotaululla 73-71, kun pelaamatta oli kaksi ja puoli minuuttia. Viimeisen minuutin alkaessa Boyd upotti kolmosen, mikä näytti ratkaisevan pelin. Karhubasket otti lopussa riiston ja pari hyökkäyslevypalloa, mutta heitot eivät uponneet, joten Miikka Marttisen (2/2) kakkonen päätti kamppailun lukemiin 80-77.

Voitolla Kouvot piti itsensä sarjan kakkospaikalla. Viiden ottelun voittoputkessa viilettävä Vilpas on kuitenkin nousut jo kolmanneksi ja uhkaa vielä kouvolalaisten asemia kakkosena. Kouvot on ainoa joukkue, joka voi vielä Karhubasketin suistaa sarjassa toiseksi. Se kuitenkin vaatii Kouvoilta voittoa kaikista viidestä jäljellä olevasta ottelusta ja Karhubasketin pitäisi hävitä kaikki pelit.

Kouvot voitti levypallot 44-42, upotti kolmoset 35 prosentin ja kakkoset 54 prosentin tarkkuudella. Karhubasketin kaukoheittopeli yskähteli jälleen vieraskentällä, sillä nyt onnistumisprosentiksi tuli 24. Kuten Vilpas viikkoa aikaisemmin, tuotti Kouvot ongelmia kauhajokisten puolustukselle murtamalla aggressiivisen koko kentän puolustuksen nopeudella. Karhubasketilla ei ollut aikaa järjestää puolustusta uudestaan ja Kouvot hyökkäsi nopeasti kohti koria. Tästä kertoo 18 hankittua vaparia, kun vieraat joutuivat tyytymään vain yhdeksään vapaaheittoon, ja niistäkin vain neljä onnistuttiin saamaan koriin. Kouvot olivat lahjoittaa voiton vieraille 22 menetyksellä, mutta parempi joukkue voitti.

-Kouvot olivat tänään parempi joukkue, valmentaja Janne Koskimies tunnusti ottelun jälkeen. – Varsinkin ensimmäisellä puoliajalla he olivat terävämpiä. – Vapaaheitot sen kertovat, että he olivat aktiivisempia, nopeampia ja ajoivat korille. – Kouvot onnistuivat myös puolustuspäässä, sillä me emme päässeet heittopaikkoihin ja meidän ratkaisut tulivat sellaisista paikoista, joista Kouvot halusivat. -Toki nihkee peli, ja koko viikko on ollut nihkeää. – Ponneton esitys, vaikka kolmannella kympillä tulimme tasoihin. – Nyt pitää nostaa tekimisen tasoa ja saada tasaisuutta. – Meillä tietyt asiat hajoavat ja varsinkin, kun vastassa on Kouvojen tyyppinen nopea ja kovaa tuleva joukkue, niin meidän pitää olla hereillä. – Haluan, että käytämme heittopaikat, kun niitä tulee, eikä ajettaisi sumppuun, Koskimies toivoi.

Karhubasket lähtee hakemaan jatkosarjan ykköspaikkaa varmistavaa voittoa keskiviikkona kotiluolassa, kun Korisliigan kovakuntoisin joukkue Salon Vilpas saapuu vieraaksi. Vilpas on ainoa joukkue sarjassa, joka on voittanut kauhajokiset kahdesti, joten Karhubasketilla on näytön paikka. Lippuja keskiviikkona kello 18.30 alkavaan otteluun saa Kauhajoen Kesportista ja osoitteesta ennakkolippu.com.