UUTISET

09.03.2022

KARHUBASKET PALASI VOITTOKANTAAN TAMPEREELLA

Lee Skinner upotti kolmoset tarkasti ja pussitti 35 pistettä (kuva: Ville Nurminen)

Keskiviikkona nähtiin Pyynikillä kiihkeä kamppailu, kun Korisliigaa ylivoimaisesti johtava Karhubasket lähti hakemaan voittoa Tampereen Pyrinnöstä. Kauhajokiset tarvitsevat voiton tai kaksi, jotta ylemmän jatkosarjan voitto ja kotietu kevään pudotuspeleihin saadaan varmistettua. Pyrintö taistelee jopa sarjan kakkospaikasta, mutta ainakin sijoituksesta neljän parhaan joukkoon, mikä toisi kotiedun ensimmäiselle pudotuspelikierrokselle.

Lisäsäpinää peliin toi kaksi bussilastillista oranssipaitaisia faneja, jotka piiskasivat tauotta Karhubaskettia parempiin suorituksiin. Johtuikohan tamperelaisten kiihkeys karhufanien rummutuksesta, ottelun paineesta vai vierasjoukkueen aggressiivisesta puolustuksesta, mutta tunteet läikkyivät yli. Devante Foster (3/3/1) sai jo ensimmäisellä puoliajalla neljä virhettä ja suihkukomennus tuli vähän yli 10 minuutin peliajalla. David Gonzalvez (11/4/5) teki hänelle seuraa, saatuaan kaksi teknistä virhettä. Gonzalvez oli ennen suihkukomennusta joukkueensa kantavia voimia, tilastoimalla 20 minuutissa +/-tilastoon lukeman +11. Panu Peltokangasta (0/3, +5) kaikki muut Pyrinnöstä jäivät pakkasen puolelle.

Ottelua tahkottiin tasaisena ja vähäkorisena aina siihen asti, kunnes valmentaja Miikka Sopanen lähetti parketille supervaihtomiehen Ike Smithin (20/7/2). Smith upotti heittoja ja loi tilaa muille. Toisella kympillä Pyrintö karkasi 16-0 jaksolla 13 pisteen johtoon. Karhubasket pelasi kuitenkin vahvan lopun avauspuoliajalle, joten tauolle lähdettiin lukemista 35-33.

Kolmas kymppi e tuonut muutosta pelin kuvaan. Karhubasket kivitti rautoja heitoillaan, mutta haki ottelussa peräti 20 hyökkäyslevypalloa, joka piti joukkuetta mukana pelissä. Pyrinnöstä Osku Heinonen (15/1), Emanual Shepherd (13/6/5) ja Lassi Kilpinen (11/3/2) olivat esillä. Erityisesti pelin vanhetessa Kilpinen oli kantona kaskessa kauhajokisille ja hänet palkittiinkin kotijoukkueen parhaana.

Puhuttaessa esilläolosta, niin pelin hahmo oli Lee Skinner (35/13/2). Skinner selätti toisella puoliajalla vieraiden heittokipsin, upottamalla seitsemän kolmosta 77 prosentin tarkkuudella (7/9). Myös takamies Cameron Jones (19/6/4) nosti tasoaan toisella jaksolla, ja tilastoi Karhubasketin parhaan tuleman +/-tilastoon (+11) 28 peliminuutissa. Malik Toppin (6/8) poimi tärkeitä puolustuslevypalloja ja Joona Hakamaa (3/4) upotti viimeisellä kympillä kolmosen maukkaaseen paikkaan.

Cameron Jones yksin Pyrinnön puolustuksen keskustassa (kuva: Ville Nurminen)

Lukemiin 77-82 päättyneen ottelun viimeisen minuutin Karhubasket olisi voivat pelata kaikin tavoin paremmin, mutta jääpä otteluista aina muitakin jossittelun kohteita. Lopputulos kuitenkin ratkaisee ja voitto on voitto, tulee se sitten millä marginaalilla hyvänsä. Karhubasket oli parempi levypalloissa 35-47 ja 20 hyökkäyslevyriä oli ratkaisevassa asemassa. Kauhajokiset osuivat kakkosissa vain 41 prosentin tarkkuudella ja myös 67 prosentin vapareissa jäi parantamisen varaa. Kolmosten prosentti saatiin lopulta nostettua 35 prosenttiin ja Karhubasket menetti pallon 11 kertaa, kun Pyrinnölle kirjattiin 16 menetystä.

-Oli tänään tosi hieno pelata meidän oranssipaitaisten kannattajien edessä, Janne Koskimies aloitti pelin jälkeisen lehdistötilaisuuden kiitoksilla faneilleen. – Iso KIITOS siitä heille. – Tämä oli pelinä sellainen, että onnistuimme puolustuspäässä viime Pyrintö kohtaamista paremmin. – Heille ei tullut suoria yksi vastaan yksi tilanteita. –  Peli oli pelaajille hankala, kun linja hieman vaihteli, mutta se oli molemmille sama. – Meidän hermokontrolli oli hyvä. – Kun Pyrinnölle tuli muutama virhe, niin tiesimme, että meidän vuoro tulee myös, emmekä saa alkaa mussuttamaan tilanteiden jälkeen. – Onnistuimme hyvin hyökkäyslevypallopelaamisessa ja olen siihen tyytyväinen. – Varsinkin ennen puoliaikaa, kun näytti, että tipumme kyydistä, niin niillä pääsimme mukaan. – Molemmat joukkueet pystyvät kuitenkin tästä vielä parantamaan, kun kevät lähestyy, Koskimies painotti.

Karhubasketin kauden 23 voitto tarkoittaa sitä, että se voi varmistaa ylemmän loppusarjan voiton tulevana lauantaina. Silloin kauhajokiset matkaavat Kouvolaan, jossa sarjakakkonen Kouvot isännöi oranssipaitoja. Matkaa loppusarjan päätökseen on kuusi ottelua ja yksi voitto näissä kamppailuissa sinetöin ykköspaikan Karhubasketille.

Huolimatta noin 360 kilometrin matkasta, on Karhubasketin Fanclub jälleen lähdössä tukemaan omiaan. Jos fanimatkalle ei pääse mukaan, niin ottelua voi seurata suorana Ruudun välityksellä. Ottelu alkaa kello 18.

Pitkän tauon jälkeen Karhubasket palaa kotiluolaan ensi keskiviikkona eli 16.3, kun vieraaksi saapuu viime kauden mestari Salon Vilpas. Vilpas on saanut pelinsä rullaamaan ja on neljän ottelun voittoputken siivittäminä kohonneet sarjataulukon kolmanneksi. Ensi keskiviikon otteluun saa ostettua lippuja Kauhajoen Kesportista tai osoitteesta ennakkolippu.com.