UUTISET

17.02.2022

KARHUBASKET ALOITTI JATKOSARJAN KOTIVOITOLLA

Rene Rougeau punnertaa pallon koriin helsinkiläisten estelyistä huolimatta (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Korisliigan runkosarjan voittanut Karhubasket aloitti yläloppusarjan kotivoitolla, kun vieraaksi saapunut Helsinki Seagulls joutui lähtemään kotimatkalle 101-98 (89-89, 47-45) tappion jälkeen. Helpolla voitto ei tullut, sillä maajoukkuemiehiä vilisevä Seagulls venytti ratkaisun jatkoajalle.

Seagulls aloitti pelin väkevästi. Nähtävissä oli, että helsinkiläiset olivat lähteneet lakeuksille voitto mielessä. Vieraat upottivat kolmoset huikealla tarkkuudella ja johtivat neljän minuutin kohdalla 8-16. Valmentaja Janne Koskimies kutsui joukkueensa aikalisälle ja puolustus tiivistyi, joten oranssipaidat kirivät tilanteeksi 23-23, kun avauskymppi päättyi.

Gulls otti johtopaikan myös toisen neljänneksen alussa kapteeni Shawn Huffin (21/7) johdolla. Myös Zaccheus Darko-Kelly (17/5 oli pelipäällä, tehden ennen puoliaikaa 11 pinnaa. Isännät kampesivat taas itsensä rinnalle ja juuri ennen puoliaikaa johtoasemaan. Rene Rougeau (26/5/3) ja Cameron Jones (28/5/6) olivat kotijoukkueen kantavia voimia. Joona Hakamaa (2/3) pelasi avauspuolikkaalla hieman vajaat 10 minuuttia, mutta kirjasi +/-tilastoon lukeman +10. Nuori Hakamaa sai jopa kaiken kokeneen Petteri Koposen (9/3/6) kuumenemaan. Tauolla lukemat olivat 47-45.

Cameron Jones keräsi kentän suurimman pistesaaliin, 28 pinnaa (kuva: Ville Nurminen)

Toisella puoliajalla Karhubasket piteli muutaman pisteen johtopaikkaa. Kun peliaikaa oli jäljellä alle viisi minuuttia, niin tilanne oli 81-70 ja tilanne näytti selvältä. Mutta Gulls tuli vielä. Lassi Nikkarinen (16/3/7) osui läheltä ja kaukaa. Sentteri Tuukka Kotti (13/6) nuortui ja heidän johdollaan vieraat tulivat varsinaisen peliajan viimeisellä minuutilla tasoihin. Viiden minuutin jatkoajalle lähdettiin lukemista 89-89.

Karhubasket sai lisäminuuteille vahvan alun. Simeon Carter (23/12) johdatti kauhajokisten aktiivista hyökkäyslevypallopelaamista ja nosteli samalla tärkeitä pinnoja korin läheisyydestä. Karhubasket voitti levypallot 45-34 ja haki 19 hyökkäyslevyriä, joista se teki 22 pistettä. Myös takamies Severi Kaukiainen (14/5/8) oli tärkeässä roolissa, johdattaen Karhubasketin jo kauden 12 kotivoittoon, joka tuli lopulta lukemin 101-98.

Severi Kaukiainen oli Karhubasketin voiton kulmakiviä (kuva: Ville Nurminen)

Karhubasket nappasi kauden 12 kotivoiton yhtä monessa ottelussa. Sitä ei haitannut, vaikka viisikosta puuttuivat edelleen Lee Skinner ja Henri Kantonen. Gulls upotti kakkoset 65 ja kolmoset 41,9 prosentin tarkkuudella. Yleensä nuo osumatarkkuudet riittävät pelissä kuin pelissä voittoon, mutta ei Kauhajoella. Gulls menetti pallon 15 kertaa ja tuo lukema yhdessä levypallojen kanssa, toi isännille voiton, vaikka kakkoset upposivat 54,7 ja kolmoset vain 27,3 prosentin tarkkuudella. Carterin (+16) ja Hakamaan (+13) ohella myös Miikka Marttinen (4/3, +9) oli tärkeä pelaaja, vaikka heitto ei tippunut normaalisti.

-Seagullseilla on laaja materiaali, mutta me pystyimme vaihtamaan ja kierrättämään pelaajia vielä jatkoajalla, Janne Koskimies aloitti pelin jälkeisen lehdistötilaisuuden. – Koitimme pysyä omassa tekemisessä, vaikka ei siinä täydellisesti onnistuttu. – Pelissä oli paljon hyviä asioita. – Vastustajalle tuli 15 menetystä, mikä on heille iso lukema. – Meidän pallon paine onnistui. – Gulls myös heitti paremmilla prosenteilla, mutta onnistuimme voittamaan. – Teimme 19 pistettä heidän menetyksistä ja hyökkäyslevypalloista tehtiin 22 pistettä. – Nämä ovat ne asiat, joita yritämme tehdä joka pelissä ja tänään se ratkaisi voiton meille, Koskimies pohti.

Karhubasket jatkaa pelejä yläloppusarjassa kotiluolassa lauantaina. Vieraaksi saapuu KTP. Lauantaina kamppailu alkaa jo kello 15. Lippuja saa ennakkoon osoitteesta ennakkolippu.com ja Kauhajoen Kesportista. Salilla lipunmyynti alkaa lauantaina kello 13.30, kun ovet avautuvat. Ottelu saattaa saada pienen lisämausteen, sillä pitkään sivussa ollut Lee Skinner palannee pelaavaan kokoonpanoon.

Keskiviikon Seagulls kamppailua oli saapunut seuraamaan 795 katsojaa ja tunnelma kohosi korkealle tasolle. Ääntä salissa riitti ja kannustus oli loistavaa. Myös Gullsien valmentaja Jussi Laakso, sekä Susijengin kapteeni Shawn Huff kiittelivät pelin jälkeen äänekästä katsomoa. – Haluan kiittää hyvää yleisöä. – Tätä on kaivattu pitkään. – Erinomainen kotiyleisö antoi peliin extralatauksen ja täällä on kiva pelata tunnelman takia, Huff jutteli pelin jälkeen.