UUTISET

18.02.2022

OTTELUENNAKKO: KARHUBASKET – KTP BASKET

Keskiviikkona alkanut korisliigan yläloppusarja jatkuu jo lauantaina, kun Karhubasketin (21 voittoa/2 tappiota) vieraaksi saapuu KTP (14/9). Karhubasket jatkoi keskiviikkona kotivoittoputkeaan, kun se voitti jatkoajan jälkeen Helsinki Seagullsit lukemin 101-98. Runkosarjassa neljänneksi sijoittuneet kotkalaiset aloittivat omat ottelunsa yläloppusarjassa kotikentällä, kun se voitti Tampereen Pyrinnön pistein 90-75.

Lauantain ottelu alkaa jo kello 15! Ovet avautuvat salilla 1,5 tuntia ennen ottelun alkamisaikaa ja samalla aukeaa myös lipunmyynti.

Uusien rajoitusten mukaan, yleisöä voidaan ottaa Korisliigan kotiotteluihin Kauhajoen Koulukeskuksen liikuntahalliin (Aninkuja 4, 61800 Kauhajoki) 75 prosenttia istumapaikkojen määrästä. Kauhajoen koulukeskuksen liikuntahallin kapasiteetti on yli 1800 henkilöä, joten kaikille halukkaille riittää turvallinen istumapaikka. Keskiviikon kotipelissä paikalla oli hieman vajaat 800 katsojaa. Meteli liikuntahallissa oli kova, kannustus äänekästä ja samaa joukkue toivoo lauantailta.

Karhubasket suosittelee vahvasti maskin käyttö koko ottelutapahtuman ajan. Lisäksi käsidesinfiointipisteitä on useissa paikoissa ja erityinen koronaturvallisuusohje on salilla kaikkien nähtävillä.

Lippuja Karhubasketin kotipeleihin myydään ennakkoon osoitteessa ennakkolippu.com ja Kauhajoen Kesportissa. Kaikki jo ostetut pääsyliput käyvät peleihin koko yläloppusarjan ajan. Samoin myös kaikki kausikortit oikeuttavat vapaaseen sisäänpääsyyn kaikkiin yläloppusarjojen otteluihin.

Ottelutapahtumissa on myös myynnissä Karhubasketin fanitavaraa. Niitä voi ostaa myös verkkokaupasta, osoitteesta https://www.karhubasket.fi/kauppa/ tai Kauhajoen Kesportista. Juuri on saapunut fanitavaratäydennystä, joten tuotteita löytyy nyt hyvin.

Karhubasket nappasi keskiviikkona voiton Gullseista viihdyttävän ja jännittävän kamppailun päätteeksi. Helsinkiläiset ottivat johtopaikan alussa, kun kolmoset osuivat sukkaan tarkasti. Karhubasket kuitenkin kiri eron umpeen ja ottelu eteni pienoisessa kotijoukkueen hallinnassa aina viimeiselle kympille asti. Oranssipaidat venyttivät eron silloin 11 pisteeseen, mutta Gulls kiri eron umpeen ja päätössummerin soidessa lukemat olivat 89-89. Jatkoajalla Karhubasket hallitsi kenttätapahtumia, mutta Gulls taisteli. Lopulta peli päätyi lukemiin 101-98.

Karhubasket on pelannut pitkään ilman takamies Henri Kantosta ja laituri Lee Skinneriä. Edellisen kerran joukkueella oli käytössä täysi miehistö marraskuun alussa Helsingissä, joten pelilliset esitykset siihen peilaten ovat olleet loistavia. Kantonen on vielä sivussa viikkoja alavartalovamman takia, mutta kuntoutus etenee suunnitelmien mukaan. Skinner nähtäneen kentällä tositoimissa lauantaina.

-Kahden kotipelin viikko huipentuu vahvasti jatkosarjan aloittaneen KTP:n vierailuun lauantaina, Janne Koskimies aloittaa pelin ennakoinnin. – Kun vastakkain ovat sarjan parhaat hyökkäyslevypallojoukkueet, painottavat molemmat valmentajat tätä pelin osa-aluetta varmasti ennen peliä.

Karhubasketin kokoonpano: Jones, Rougeau, Suokas, Kaukiainen, Innamaa, Marttinen, Hakamaa, Toppin (GTD 75%), Carter, (Skinner GTD 75%), Peltonen.

KTP oli pitkään runkosarjan nelospaikalla, kun sen takamatka Kouvot – Seagulls kaksikkoon oli muutaman pisteen mittainen. Toki Vilppaalla oli runkosarjan viimeisessä pelissä mahdollisuus nousta sekä Pyrinnön että KTP:n ohi neljänneksi, mutta salolaisten tappio Nokialle tiesi sitä, että he joutuivat jännittämään yläloppusarjapaikkaa aina runkosarjan päätösotteluun saakka. Tämä kertaa sarjan tasaisuudesta. Ja yläloppusarja on tasoittunut entisestään, kun sekä Kouvot että Gulls hävisivät ensimmäiset ottelunsa. Kauhajokiset ovat karkumatkalla, mutta kaikki on vielä mahdollista, kun joukkueet hakevat asetelmia pudotuspeleihin.

KTP aloitti yläloppusarjan voitolla, kun se kaatoi keskiviikkona Kotkassa Pyrinnön. Kotkalaiset voittivat ottelun jo avauspuoliajalla, kun johtivat tauolla lukemin 50-34. KTP oli totutusti vahva levypalloissa, voittaen ne 49-41. Syöttöjä KTP tilastoi Joonas Lehtorannan (6/1/5) johdolla 19 kappaletta ja oli pelitilanneheitoissa vieraita tarkempi. Kakkoset upposivat 49 prosentin ja kolmoset 34 prosentin tarkkuudella. KTP piti tamperelaiset vain 75 pisteessä, Pyrinnön kolmoset upposivat 28 ja kakkoset 47 prosentin tarkkuudella. KTP:n tähti oli Remu Raitanen (26/10). Raitanen upotti kuusi kolmosta seitsemästä yrityksestä ja kirjasi 26 pinnaa. Jahvon Blair (15/6/4) ja Roydell Brown (15/8) tekivät molemmat 15 pistettä. Myös Ural King (12/10/4) pääsi yli 10 pisteen.

KTP on voittanut 11 vierasottelustaan kuusi. Se on hakenut voitot Lahdesta (69-97), Salosta (81-86), Loimaalta (60-77), Uudestakaupungista (77-99), Joensuusta (72-82) ja Lapualta (79-80). Ei mitään häikäisevää vieraspelaamista Salosta haetun voiton lisäksi, mutta kotkalaiset hakivat rutiinivoitot niistä paikoista, joista pitikin ja pelaa nyt ylemmässä loppusarjassa.

Karhubasket ja KTP kohtasivat runkosarjassa kaksi kertaa. Molemmilla kerroilla oranssipaidat olivat parempia. Lokakuun lopussa Karhubasket lähti 64-83 voiton jälkeen paluumatkalle Kotkasta ja joulukuun lopussa numerot olivat karhuluolassa 92-73.

14 voitto-ottelussa KTP on tilastoinut 19,3 syöttöä, upottanut kakkoset 56,9 prosentin ja kolmoset 35,6 prosentin tarkkuudella. Menetyksiä on näissä tullut 13,6 kappaletta ja levypalloja on poimittu 43,4. Yhdeksässä tappiopelissä syöttöjä on kirjattu tilastoihin 16,3, kakkosten tarkkuus on ollut 49,9 ja kolmosten 32,7 prosenttia. Menetyksiä tulee näissä peleissä 15,1 ja levypalloja on otettu 36,8 per ottelu. Lukemissa on selvät erot. Toki loukkaantumiset ja poissaolot ovat sotkeneet myös kotkalaisten pelaamista ja vaikuttavat näihin tilastoihin.

Kun vertailee Karhubasketin ja KTP:n tilastoja, niin joukkueet vaikuttavat tasavahvoilta. Pisteitä tehdään melkein yhtä paljon (KB 89, KTP 86,8) ja molemmat kuuluvat sarjan parhaimpiin levypallojoukkueisiin. Karhubasket poimii 43,1 levyriä, joka on koko sarjan paras noteeraus. KTP hakee 40,8 levypalloa, joka oikeuttaa tuossa kategoriassa kolmanteen sijaan. Hyökkäyslevypaloissa joukkueet ovat kaksi parasta (KB 15,3, KTP 14,1). KTP on hiukan tarkempi kolmosissa, kauhajokiset kakkosissa. Isoimmat ja ratkaisevat erot tulevat menetyksissä, joita KTP:lle tulee 14,2 ja Karhubasketille 10,8 kappaletta, ja päästetyissä pisteissä. Oranssipaidat päästävät vain 71,7 pistettä omaan koriin, kun KTP:tä vastaan tehdään 82 pistettä.

KTP:n takamies Richard Williams (13,4/2,7/5,6) on pelannut edellisen ottelunsa Kauhajoella 28. joulukuuta. Häntä paikkaa kanadalainen takamies Jahvon Blair (13,5/4,5/5,8). 191 senttinen takamies on nyt pelannut kuusi ottelua ja niistä KTP on voittanut neljä. Blairin osumatarkkuus ei ole huimannut (2p 36,4%, 3p 34,2%), mutta pelillisesti mies on joukkueeseen sopinut.

Kolme muuta jenkkiä ovat Flenard Whitfield (9,3/5,3/1,1), Ural King (12,9/7,9/1,8) ja Roydell Brown (10,4/5,8/1,4). Susijengiin noussut Remu Raitanen (17,7/7,4) on pelannut huikean kauden ja Euroopankentät taitavat olla miehen seuraava osoite, kun muutamat pystit on kauden jälkeen pokattu. Se ovatko pystit henkilökohtaisia vai joukkueen kanssa saavutettuja, nähdään pudotuspeleissä.

Joonas Lehtoranta (7,7/2,4/4), Topias Kuukkanen (7,5/1,9/1,4), Vili Nyman (7/3,1) ja Joni Herrala (3,9/1,5/2,3) täydentävät valmentaja Roope Mäkelän pelaavan kokoonpanon. Nähdään kentällä myös Emil Uotilaa (1,5), Joonas Timosta (2) ja Markus Rautasaloakin (2/1/1), mutta Rautasalo on ollut mukana vain neljässä ottelussa.

Karhubasket – KTP Basket lauantaina kello 15 Kauhajoen koulukeskuksen liikuntahallissa. HUOM! Peli alkaa jo kello 15.

Nähdään salilla! Ja ääntä saliin!