UUTISET

15.02.2022

OTTELUENNAKKO: KARHUBASKET – HELSINKI SEAGULLS

Korisliigan runkosarja on takana ja edessä on ylempi jatkosarjassa, jossa joukkueet lähtevät hakemaan lopullisia asetelmia ennen huhtikuussa alkavia pudotuspelejä. Karhubasket (20 voittoa/2 tappiota) aloittaa ylemmän jatkosarjan ottelut kotiluolassa keskiviikkona 16.2., kun vieraaksi saapuu runkosarjassa kolmanneksi sijoittunut Helsinki Seagulls (15/7). Ottelu alkaa kello 18.30.

Ovet avautuvat salilla 1,5 tuntia ennen ottelun alkamisaikaa ja samalla aukeaa myös lipunmyynti.

Uusien rajoitusten mukaan, yleisöä voidaan ottaa Korisliigan kotiotteluihin Kauhajoen Koulukeskuksen liikuntahalliin (Aninkuja 4, 61800 Kauhajoki) 50 prosenttia istumapaikkojen määrästä. Kauhajoen koulukeskuksen liikuntahallin kapasiteetti on yli 1800 henkilöä, joten kaikille halukkaille riittää turvallinen istumapaikka. AVI voi vielä muuttaa rajoituksia, jolloin 50 prosentin rajoitus poistuu. Tästä ilmoitetaan erikseen.

Karhubasket suosittelee vahvasti maskin käyttö koko ottelutapahtuman ajan. Lisäksi käsidesinfiointipisteitä on useissa paikoissa ja erityinen koronaturvallisuusohje on salilla kaikkien nähtävillä.

Lippuja Karhubasketin kotipeleihin myydään ennakkoon osoitteessa ennakkolippu.com ja Kauhajoen Kesportissa. Kaikki jo ostetut pääsyliput käyvät peleihin koko yläloppusarjan ajan. Samoin myös kaikki kausikortit oikeuttavat vapaaseen sisäänpääsyyn kaikkiin yläloppusarjojen otteluihin.

Ottelutapahtumissa on myös myynnissä Karhubasketin fanitavaraa. Niitä voi ostaa myös verkkokaupasta, osoitteesta https://www.karhubasket.fi/kauppa/ tai Kauhajoen Kesportista. Juuri on saapunut fanitavaratäydennystä, joten tuotteita löytyy nyt hyvin.

Karhubasket päätti runkosarjan yhdeksän ottelun voittoputkeen. Oranssipaidat voittivat kaikki runkosarjan 11 kotiotteluaan ja kaksi tappiota tulivat vieraissa. Toinen tappioista tuli keskiviikon vastustajan Seagullsin kotiareena Kisahallissa, jossa Gulls oli marraskuun alussa parempi pistein 84-75. Toinen ja edellisen tappio tuli Salohallissa joulukuun alussa. Silloin Vilpas oli parempi lukemin 76-65.

Karhubasket pelasi erinomaisen runkosarjan, vaikka poissaolot piinasivat joukkuetta. Vuoroin olivat poissa Henri Kantonen, Cameron Jones ja Lee Skinner. Muita pieniä poissaoloja tuli myös runsaasti. Edelleen sivussa ovat alavartalovammoista kärsivät Lee Skinner ja Henri Kantonen. Skinner saattaa palata tositoimiin jo keskiviikkona, mutta Kantosen kuntoutuminen menee maalis- hutikuun taitteeseen.

Karhubasket kova vire perustuu hyvään puolustuspelaamisen. Joukkue päästää vain 70,5 pistettä ottelua kohden. Kun vastustajalle ei hirveästi pisteitä anneta, niin otteluita on helpompi voittaa. Korisliigan toiseksi parasta puolustusta on esittänyt keskiviikon vastustaja Seagulls, joka on päästänyt 77,3 pistettä omaan koriinsa. Vastustajat ovat jääneet heitoissa mataliin prosentteihin. Karhubaskettia vastaan kakkoset ovat uponneet 46,2 prosentin ja kolmoset 29,9 prosentin tarkkuudella. Vastustajille on tilastoitu 14,4 menetystä ja sarjan paras levypallojoukkue Karhubasket on ollut niissä parempi 43-34,9.

– Kauhajoella yleisö palaa jälleen liikuntahallille ja korishuuma alkaa kiihtymään kevättä kohti jatkosarjojen alkaessa, Janne Koskimies aloittaa pelin ennakoinnin. – Seagulls sai luotua viime kohtaamisessa enemmän vapaita heittopaikkoja kuin me, joten puolustuksessamme oli paljon parannettavaa voitosta huolimatta. – Mikäli Seagulls saa nyt Lawsonin mukaan 5-paikalle, lisää se heidän korintekovoimaa isossa päässä merkittävästi.

Karhubasketin kokoonpano: Jones, Rougeau, Suokas, Kaukiainen, Innamaa, Marttinen, Hakamaa, Toppin (GTD 75%), Carter, Skinner (GTD 75%), Peltonen.

Karhubasket ja Gulls ovat kohdanneet kaudella kaksi kertaa. Molemmat joukkueet ovat voittaneet kotiottelunsa. Marraskuussa Gulls oli parempi Kisahallissa 84-75, mutta kauhajokiset maksoivat potut pottuina voittamalla lukemin 96-67.

Ensimmäisen kohtaamisen Gulls voitti tarkalla kaukoheittopelillä. Helsinkiläiset upottivat 15 kolmosta 48 prosentin tarkkuudella. Zaccheus Darko-Kelly (20/8/3 torjuntaa) upotti neljä kolmosta 80 prosentin tarkkuudella. Petteri Koponen (21/1/4) otti seitsemän kolmosta ja upotti niistä viisi (71%). Takamies Lassi Nikkarinen (16/4/5) upotti molemmat kolmosensa ja viipaloi kauhajokisten puolustuksen reikäjuustoksi.

Tammikuun lopussa osat vaihtuivat toisin päin. Nyt Karhubasket upotti 11 kolmosta 48 prosentin tarkkuudella, voitti levypallot peräti 44-25 ja teki hurjat 50 pistettä korin läheisyydestä. Kakkoset upposivat 67 prosentin tarkkuudella. Kauhajokisista peräti seitsemän pelaajaa pussitti kaksinumeroiset pistelukemat, joten onnistumisia tuli laajalla rintamalla. Simeon Carter (15/11) dominoi korin alustaa, kun Gullsien sentteri Joseph Lawson joutui kesken pelimatkaa sairaalaan. Cameron Jones (14/7/4) kirjasi +/-tilastoon lukeman +23, runsaan 21 minuutin peliajalla. Rene Rougeua (14/11/7) oli kotijoukkueen tehomies lukemalla 26.

Karhubasket ja Seagulls ovat kohdanneet Korisliigassa 36 kertaa ja 22 ottelua on päättynyt oranssipaitojen voittoon. Viimeiset 10 kohtaamista ovat menneet 6/4 kauhajokisten eduksi.

Seagullsia pidettiin ennen kautta suurimpana mestarisuosikkina. Vaikka helsinkiläisten otteet eivät ole olleet odotetun mukaisia, niin joukkueessa oleva kokemus ja rutiini on sillä tasolla, että kun pelien panokset kevään edetessä kasvavat, niin joukkue todennäköisesti syttyy aivan uudelle tasolle.

Seagulls voitti 11 vieraspelistä seitsemän. Neljä tappiota tuli Kauhajoen lisäksi kauden avausottelussa Kouvolassa (83-78), joulukuun puolivälissä ennen joulu- ja koronataukoa Kotkassa (96-80) ja tammikuun puolivälissä Joensuussa (78-64). Tammikuun loppu oli Gullseille hankala, sillä tappioita tuli kolme putkeen. Ennen vierastappioita se hävisi kotona Pyrinnölle 76-79. Pienestä tappioputkesta huolimatta Gulls päätti runkosarjan helmikuussa voittoihin Lahdesta 87-81 ja vierasvoittoon Uudessakaupungissa 70-96. 10 viimeisen ottelun saldo oli viisi voittoa ja viisi tappiota.

Jussi Laakson valmentaman joukkueen pelin moottori on takamies Lassi Nikkarinen (11,9/2,8/5,4). Kun Nikkarinen oli sivussa, niin joukkueen peli yskähteli pahasti. Petteri Koposen (9,6/1,7/3,7) ovat ailahdelleet, mutta siitä huolimatta kaiken kokenut ja nähnyt Koponen upottaa kolmoset yli 40 prosentin tarkkuudella. Ja kuten sanonta menee, niin vanha nuortuu, kun kelit lämpiää.

Jos Gullsien takamiehet ovat kovaa luokkaa, niin ei sentteriosasto siitä kalpene palaakaan. Jos back-up-sentteri on Tuukka Kotti (9/6,8/2,7) niin asiat ovat lähtökohtaisesti ok. Joseph Lawson (16,7/3,2) kohosi hyvien otteiden mukana joukkueen parhaaksi pistemieheksi. Toivottavasti Lawson on toipunut täydellisesti pelikuntoon sairaskohtauksesta, joka esti miehen pelaamisen Kauhajoella tammikuun lopussa. Sen jälkeen Lawson oli sivussa runkosarjan kahdesta viimeisestä ottelusta.

Laituriosasto pullistelee miehiä. Antti Kanervo (10,1/2,4/2,5) pelaa kyllä heittävän takamiehen pelipaikkaa, mutta lasketaan hänet nyt laituriosaston kärkeen. Susijengin monivuotinen kapteeni Shawn Huff (11,6/5,3/2,1), juuri 1+1 jatkosopimuksen solminut Timo Heinonen (6,1/3,1) ja Zaccheus Darko-Kelly (10,6/4/2,3) ovat Gullsien avainpelaajat. Mutta pelaavaa rosteria täydentävät vielä Kenneth Manigault (9,4/5,6/2,2), Marius van Andringa (1,6) ja Sakari Laakso (2,4/1,4). Avainasia Gullseille on, että Jussi Laakson pitää löytää toimiva viisikko, mutta pitää vielä sen ulkopuolelle jäävät kovat nimet tyytyväisenä.

Tappiossa Gullsien kolmosprosentti jäi 32,9, kun se voittopeleissä on 41,7. Voitossa helsinkiläiset hankkivat neljä vaparia tappiopelejä enemmän (14,7 kpl) ja tilastoivat 23,1 syöttöä, kun tappiossa syötöt jäävät 18,3 kappaleeseen. Karhubasket ja Gulls tekevät suurin piirtein saman verran pisteitä ottelua kohden (KB 88,5, Gulls 83,6), joten ratkaisuksi keskiviikkona kohoaa kaukoheittopeli, jossa Lokit ovat sarjan parhaita, sekä levypallopelaaminen ja menetykset. Levypalloissa kauhajokiset ovat Korisliigan parhaita ja joukkueelle tulee vähiten menetyksiä.

Karhubasket – Helsinki Seagulls keskiviikkona kello 18.30 Kauhajoen koulukeskuksen liikuntahallissa.

Nähdään salilla!