UUTISET

19.02.2022

KARHUBASKET JATKOI VOITTOKULKUA KOTILUOLASSA

(kuva: Janne Yli-Korhonen)

Korisliigan ylempää loppusarjaa johtava Karhubasket nappasi lauantaina jo 11 perättäisen voiton, kun se kaatoi kotisalissa Kotkan KTP: lukemin 107-69 (50-31). Voitto oli samalla kauden 13 kotiluolassa, josta vielä kukaan joukkue ei ole lähtenyt sarjapisteiden kanssa kotimatkalle.

Karhubasket otti pelin komentoonsa heti avauskympillä. Simeon Carter (23/5) oli herra ja hidalgo korin läheisyydessä, nostelemalla jo puoliaikaan mennessä 17 pistettä. Oranssipaitojen menoa ei haitannut edes Severi Kaukiaisen tippuminen pois rotaatiosta vain kahden pelatun minuutin jälkeen. Ja sairastuvalla olivat jo ennestään viisikosta takamies Henri Kantonen ja laituri Lee Skinner. Skinnerin oli määrä tehdä paluu parketille lauantaina, mutta mitään riskejä paluun kanssa ei haluttu ottaa, joten Skinner nähdään kentällä vasta maaottelutauon jälkeen.

KTP ei saanut peliään rullaamaan. Remu Raitanen (22/6) oli ainoa, joka piti vieraita edes hieman mukana pelissä. KTP menetti pallon 12 kertaa jo avauspuoliskolla ja upotti 11 kolmosesta vain yhden, joten puoliaikalukemat 50-31 kertoivat pelistä koko totuuden.

Pelin suunta ei tauon jälkeen muuttunut mihinkään. Kapteeni Rene Rougeau (14/8/9) hätyytteli triplatuplaa ja Cameron Jones (18/5/13) pääsi avauskympin vaikeuksien jälkeen vauhtiin. Pelin edetessä jännitettiin enää sitä, että kaatavatko liikuntahalliin raahatut LED-taulut tulostaulujärjestelmän kokonaan.

Malik Toppin (12/6) kuritti KTP:tä korin läheisyydessä yhdessä Carterin kanssa (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Kolmannen kympin jälkeen isännät johtivat 82-51 ja eron kasvoi päätösneljänneksellä 38 pisteeseen. Kuusi kotijoukkueen pelaajaa pääsi kaksinumeroisille pistelukemille ja ilahduttavaa oli nähdä Teemu Suokkaan (15/2/3) loistava ensiesiintyminen kotiyleisön edessä. Peli päättyi lukemiin 107-69.

Karhubasket voitti levypallot 40-33, upotti kakkoset 66,7 ja kolmoset 38,1 prosentin tarkkuudella. Kotijoukkue jakoi peräti 31 syöttöä ja tuotti KTP:lle 16 menetystä, kun Karhubasketille menetyksiä tuli vain kahdeksan. Onnistumisten laajasta rintamasta kertoo myös penkin tekemät pisteet, jotka menivät isännille 50-2.

-​Vaihtopelaajien pisteet menivät tänään 50-2, mikä kertoi siitä, että nyt löytyi huomattavasti tasaisemmin onnistujia kuin edellisessä ottelussa, Janne Koskimies aloitti kommentoinnin pelin jälkeen. – Tämä oli monelta pelaajalta hyvä tason nosto keskiviikosta. – Olemme pystyneet pitämään KTP:n hyvin kontrollissa näissä kolmessa pelissä. – Carter teki tänään hyvin pisteitä ja sitä myös odotettiin. – KTP pelasi vaihtavaa puolustusta ja kevättä ajatellen on tärkeää, että pystymme rankaisemaan korin läheltä vaihtavaa puolustusta vastaan, Koskimies pohti.

Kun lauantaina ylemmän loppusarjan peleissä Kouvot hävisi vieraissa Pyrinnölle (110-86) ja Gulls kotonaan Vilppaalle (84-85), niin Karhubasketin etumatka venähti sarjataulukossa jo 12 pisteeseen eli kuuteen voittoon. Toisaalta yläloppusarja on nyt todella tasainen Karhubasketin takana, joten kun pelit jatkuvat maaottelutauon jälkeen maaliskuun alussa, niin kaikki on sarjasijoitusten osalta vielä avoinna.

Karhubasketin seuraava ottelu on lauantaina 5. maaliskuuta, jolloin oranssipaidat matkaavat Salon Vilppaan vieraaksi. Kotiluolaan Karhubasket palaa vasta keskiviikkona 16. maaliskuuta.