UUTISET

14.02.2022

KORISLIIGAN YLÄLOPPUSARJA KÄYNTIIN KESKIVIIKKONA

Korisliigan runkosarja saatiin päätökseen lauantaina, kun Kouvot ja BC Nokia kohtasivat Kouvolassa. Nokialla oli mahdollisuus kiilata yläloppusarjaan, mutta Kouvot nappasivat 110-79 voiton ja samalla ottivat itselleen runkosarjan kakkospaikan.

Päätösottelun jälkeen joukkueet saivat sarjataulukossa lopulliset sijoitukset ja kuusi parasta joukkuetta jatkavat pelejä yläloppusarjassa. Sarjataulukon tyvipää jatkaa pelejä alaloppusarjassa, josta kaksi parasta joukkuetta pääsee pudotuspeleihin ja viimeinen tippuu divariin. Yläloppusarjassa pelaavat Karhubasket, Kouvot, Seagulls, KTP, Pyrintö ja Vilpas.

Yläloppusarja pyörähtää käyntiin keskiviikkona. Runkosarjan voittaja Karhubasket kohtaa silloin kotiluolassa runkosarjan kolmosen eli Helsinki Seagullsit. Keskiviikon ottelu alkaa kello 18.30.

Karhubasketin ottelut ylemmässä jatkosarjassa:

Ke 16.2. kello 18.30 Karhubasket – Seagulls

La 19.2. kello 15 Karhubasket – KTP HUOM! Alkamisaika

Näiden kahden ensimmäisen ottelun jälkeen ohjelmassa on kahden viikon maaottelutauko ja pelit jatkuvat lauantaina 5. maaliskuuta.

La 5.3. kello 16 Vilpas – Karhubasket

Ke 9.3. kello 18.30 Tampereen Pyrintö – Karhubasket

La 12.3. kello 18 Kouvot – Karhubasket

Ke 16.3. kello 18.30 Karhubasket – Vilpas

La 19.3. kello 18 Seagulls – Karhubasket

Ti 22.3. kello 18.30 Karhubasket – Tampereen Pyrintö

Pe 25.3. kello 17 KTP – Karhubasket

Ke 30.3. kello 18.30 Karhubasket – Kouvot

Ovet avautuvat salilla 1,5 tuntia ennen ottelun alkamisaikaa ja samalla aukeaa myös lipunmyynti.

Uusien rajoitusten mukaan, yleisöä voidaan ottaa Korisliigan kotiotteluihin Kauhajoen Koulukeskuksen liikuntahalliin (Aninkuja 3-5, 61800 Kauhajoki) 50 prosenttia istumapaikkojen määrästä. Kauhajoen koulukeskuksen liikuntahallin kapasiteetti on yli 1800 henkilöä, joten kaikille halukkaille riittää turvallinen istumapaikka. AVI voi vielä muuttaa rajoituksia, jolloin 50 prosentin rajoitus poistuu. Tästä ilmoitetaan erikseen.

Karhubasket suosittelee vahvasti maskin käyttö koko ottelutapahtuman ajan. Lisäksi käsidesinfiointipisteitä on useissa paikoissa ja erityinen koronaturvallisuusohje on salilla kaikkien nähtävillä.

Lippuja Karhubasketin kotipeleihin myydään ennakkoon osoitteessa ennakkolippu.com ja Kauhajoen Kesportissa (Porvarintie 1, 61800 Kauhajoki). Kaikki jo ostetut pääsyliput käyvät peleihin koko yläloppusarjan ajan. Samoin myös kaikki kausikortit oikeuttavat vapaaseen sisäänpääsyyn kaikkiin yläloppusarjojen otteluihin.

Ottelutapahtumissa on myös myynnissä Karhubasketin fanitavaraa. Niitä voi ostaa myös verkkokaupasta, osoitteesta https://www.karhubasket.fi/kauppa/ tai Kauhajoen Kesportista. Juuri on saapunut fanitavaratäydennystä, joten tuotteita löytyy nyt hyvin.

Yläloppusarjan jälkeen pudotuspelit alkavat sunnuntaina 3. huhtikuuta. Pudotuspeleissä yläloppusarjan voittaja (1) kohtaa alemman loppusarjan kakkosen (8), yläloppusarjan toiseksi sijoittunut joukkue (2) pelaa alaloppusarjan voittajaa vastaan (7), yläloppusarjan kolmonen kohtaa yläloppusarjan kuudenneksi sijoittuneen joukkueen ja viimeisessä puolivälieräparissa vastakkain ovat yläloppusarjan vitonen sekä kutonen. Kolmella voitolla etenee Korisliigan välieriin. Puolivälierissä pelit on sijoitettu kahdelle eri päivälle. Eli kun pudotuspelit alkavat, niin kaksi ensimmäistä joukkuetta pelaavat sunnuntaina 3. huhtikuuta, niin toiset kaksi paria aloittavat oman urakkansa maanantaina 4. huhtikuuta. Pelit ovat tiiviissä tahdissa, sillä otteluita on joukkueella joka toinen päivä.

Välierät alkavat torstaina 14.4. Molemmat välieräparit pelaavat vuoropäivinä ja välieristä etenee finaaleihin neljällä voitolla. Välierien häviäjät ratkaisevat pronssimitalien kohtalon tiistaina 3. toukokuuta, yläloppusarjassa paremmin sijoittuneen joukkueen kotikentällä.

Korisliigan finaalit alkavat maanantaina 2. toukokuuta. Mestaruuteen vaaditaan neljä voittoa. Finaaleissa joukkueet saavat välierien tapaan lepopäivät otteluiden väliin ja mestari on selvillä viimeistään maanantaina 16. toukokuuta, jolloin ohjelmassa olisi ratkaiseva seitsemäs finaali.