UUTISET

05.02.2022

KARHUBASKET PÄÄTTI RUNKOSARJAN VOITTOON NOKIALLA

Karhubasket jatkoi viikkoteemana ollutta Pirkanmaan matkailua lauantaina Nokialla, kun se lähti Viitalan bussilla BC Nokian vieraaksi. Keskiviikkona kauhajokiset olivat jo käväisseet Tampereella, jossa Pyrintö kaatui lukemin 85-94. Ilahduttavaa oli, että koriskatsomoon oli jälleen saatu yleisö paikalle, mikä tuo saliin aivan toisenlaisen tunnelman, joka myös välittyy Ruudun kautta kotikatsomoihin. Karhubasketin fanit olivat lähteneet omiensa tueksi täydellä bussilla, jota pelaajat vuolaasti jälleen kiittelivät.

Karhubasket oli oman paikkansa yläloppusarjassa varmistanut jo hyvissä ajoin ennen runkosarjan päätöstä. Nokialla sen sijaan taistelu on kesken ja kumpikin loppusarja on mahdollinen. Nokia ei päässyt peliin helpoista  lähtökohdista, sillä Antero Lehto ja Matias Ojala eivät vielä koronan jälkeen olleet pelikuntoisia. Steven Haney loukkasi keskiviikon voittopelissä Kobria vastaan nilkkansa ja oli sivussa, mutta häntä tuuraamaan nokialaiset olivat saaneet liukkaan takamiehen Tevaun Kokon. Kokko pelasi Korisliigassa alkukauden, mutta on sen jälkeen vahvistanut Raholan Pyrkivää divari B:ssä. Kun vielä BC Nokian nuoret pelaajat olivat armeijan harmaissa, joutui joukkue tärkeään kamppailuun vain seitsemän pelaajan kokoonpanolla.

Nokia iski kimppuun kuin ärsytetyt mehiläiset. Vaikka olisi luullut, että kauhajokiset olisivat kontrolloineet tempoa, niin Nokia ei jäänyt odottamaan sarjakärjen puolustusta, vaan paineli ohi. Näädät eivät jääneet odottelemaan aggressiiviseksi tiedettyä puolusta, vaan ottivat aloitteet omiin käsiin. Se oli uskomaton ja odottamaton käänne ja kotijoukkue veikin avauskympin 28-17. Parhaimmillaan Nokia johti 15 pisteellä.  Nokian viisikko Kahron Ross (12/2/6), Tevaun Kokko (20/7), Max Besselink (13/5) ja Justin Pierce (11/10/3) urakoivat koko 40 minuuttisen peliajan. Älytön taistelu joka ukolta! Korisliigan eniten pelaava pelaaja on Nokian härkämäinen sentteri Arnaldo Toro (19/25). Torolle lepoa tuli vähän yli kaksi minuuttia, mutta koko kentällä oloajan hän oli levypalloissa herra ja hidalko. 25 levypalloa, joista 10 hyökkäyspäässä. Wou! Nokia voitti levypallot 55-47 ja oli lähellä tärkeää voittoa.

Toki, kun on vain lähellä, niin siitä saa yhtä monta sarjapistettä, kuin 35 pisteen tappiosta. Nolla. Karhubasket ei ollut parhaimmillaan, mutta jaksoi tehdä puolustuksessa riittävästi töitä, että kovien minuuttien mukana nokialaisten heittoprosentit laskivat. Lopulta BC Nokia upotti kakkoset 41 ja kolmoset vain 15 prosentin tarkkuudella. Ei kauhajokisten heittotarkkuus sen kummoisempaa ollut. Kakkoset upposivat 47 ja kolmoset 28 prosentin tarkkuudella. Vain kolme menetystä on hyvä lukema, eikä voitto olisi sietänyt kuin pari menetystä enemmän. Shokkialun jälkeen Karhubasket voitti kaikki kolme viimeistä kymppiä ja eteni 75-82 voittoon.

Ilonaiheita oli Teemu Suokkaan (2/1/1) avauspisteet Korisliigassa ja kapteeni Rene Rougeaun (14/11/5) väsymätön uurastus molemmissa päädyissä. Miikka Marttinen (11/5) ja Cameron Jones (15/6/8) nousivat toisella puoliajalla esiin. Malik Toppin (9/4) ja Simeon Carter (8/7) saivat tehdä täyden päivätyön Toron kanssa, mutta El Toro vei tässä pidemmän korren.

-Ennakkoasetelmiin ja -odotuksiin nähden yllättävän tiukka peli, Janne Koskimies aloitti pelin jälkeisen jutustelun. – Nokia jaohti peliä 23 minuuttia, me 13 minuuttia, ja he olisivat tavallaan ansainneet voiton tästä pelistä. – He pelasivat molemmissa päissä uhrautuvasti ja hyvällä energialla, huolimatta kapeasta kokoonpanosta. – Iso hatunnosto Nokialle. – Toron vahva levypallopeli molemmissa päissä, ja erityisesti puolustuksessa. – Me olemme olleet hyvä hyökkäyslevypallojoukkue, mutta nyt niitä palloja ei jäänyt meille. – Emme olleet hyviä takakentän puolustuksessa Tampereella ja sama jatkui nyt tänään. – Vastustajan takamiehet pääsivät ajamaan korille ja hankkivat 20 vaparia. – Siinä on asia, mitä meidän pitää parantaa. – Haluamme olla aggressiivisia, mutta emme voi pelata itseämme ulos tilanteesta, Koskimies painotti.

Karhubasketin urakka runkosarjassa tuli samalla päätökseen. Saldo on komea 20 voittoa ja kaksi tappiota. Molemmat tappiot tulivat vieraissa, kun sarjapisteet jäivät Seagullseille ja Vilppaalle. Yläloppusarjaan lähdetään mukavassa yhdeksän ottelun voittoputkessa.

Yläloppusarja pyörähtää käyntiin keskiviikkona 16. helmikuuta ja Karhubasket aloittanee pelit kotiluolasta. Tämä kuitenkin varmistuu vasta 12. helmikuuta, jolloin runkosarja saadaan päätökseen ja jatko-otteluiden ohjelmat vahvistetaan. Sitä ennen Karhubasket parantelee pieniä kolhuja ja vammoja. Lee Skinner saanee ruveta ottamaan juoksuaskelia ja kolmen ottelun viikon jälkeen on hyvä hiukan palautua.

Yläloppusarjassa runkosarjan kuusi parasta joukkuetta kohtaavat toisen kotona ja vieraissa. Runkosarjan sarjapisteet jäävät voimaan ja 10 ottelun jälkeen joukkueet ovat asetelmissa pudotuspelejä varten. Kaikki kuusi yläloppusarjan kuusi joukkuetta varmistavat samalla pudotuspelipaikkansa, jonne tulee selviämään myös alaloppusarjan kaksi parasta joukkuetta.

Yläloppusarjaan on jaossa vielä yksi paikka, jossa tiukemmin kiinni on Vilpas. Tai Pyrintö. Vilpas voi varmistaa oman sarjapaikkansa ensi keskiviikkona, kun BC Nokia saapuu sen vieraaksi. Toki voitolla Vilpas nousee runkosarjan neloseksi, mutta tappiolla se saattaa tippua alaloppusarjaan. Myös Pyrinnöllä on viimeisen viikon peleissä jännityksen paikkansa ja Hakasen Elisa voi joutua vielä puremaan kynsiään ensi lauantaihin saakka. Nokialaiset voivat vielä kiilata kolmella rästipelillään ylempään loppusarjaan, mutta siihen tarvitaan uskomattomia suorituksia, jos ei kokoonpanoon saada lisämiehiä.

Yläloppusarjan alkaessa karhuluolaan saadaan ottaa jälleen yleisöä. Liput ovat myynnissä heti Kauhajoen Kesportissa ja tulevat myyntiin ennakkolippu.comiin kun otteluohjelma on vahvustettu.