UUTISET

04.02.2022

OTTELUENNAKKO: BC NOKIA – KARHUBASKET

Karhubasketin (19 voittoa/2 tappiota) runkosarja tulee päätökseen lauantaina, kun se matkaa BC Nokian (9/9) vieraaksi. Sarjapisteet siirtyvät mukaan yläloppusarjaan, joten ilman panoksia ei kauhajokisetkaan otteluun lähde. Nokialla panoksia on kuitenkin enemmän. He taistelevat paikasta yläloppusarjaan yhdessä Vilppaan, Pyrinnön ja Katajan kanssa. Nokialaisilla on kaikki omissa näpeissään, sillä voittamalla loput ottelunsa, paikka yläloppusarjaan on varma.

Karhubasket nappasi keskiviikkona jo kahdeksannen voittonsa putkeen. Samalla katkesi Pyrinnön viiden ottelun voittoputki, jonka aikana he olivat voittaneet yläloppusarjaan matkaavat Kouvot ja Gullsit, sekä ylemmässä loppusarjapaikassa tiukasti kiinniolevan Vilppaan.

Valmentaja Janne Koskimies ei ollut tyytyväinen joukkueen otteisiinsa keskiviikon voittopelissä. Levypallopelaaminen, hyökkäyslevyrit ja onnistunut kaukoheittopeli oli voiton tae, mutta petrattavaa jäi puolustuspelaamiseen. Pyrintö teki toisella puoliajalla 49 pistettä ja koko pelissä 85 pinnaa. Ennen keskiviikon kamppailua Karhubasket oli pitänyt vastustajat alle 70 pisteessä per ottelu. Pyrinnön 85 pistettä nosti tuon lukeman 70,3 pisteeseen. Koskimies harmitteli jalkojen puutetta pelaajiltaan ja sitä, ettei pää ollut mukana.

Karhubasketilta puuttuvat edelleen kokoonpanosta Lee Skinner ja Henri Kantonen (alavartalovammat), eikä uusin sopimuspelaaja Teemu Suokas oli vielä flunssan takia päässyt tekemään debyyttiään oranssipaidoissa. Mutta se tapahtunee lauantaina.

-Viikon toinen Pirkanmaan vierailu edessä ja samalla runkosarjan viimeinen ottelu meidän osalta, Janne Koskimies aloittaa pelin ennakoinnin. – Keskiviikon ottelun loppu oli hyvä osoitus vastustajamme BC Nokian sitkeydestä ja voitontahdosta tällä hetkellä, vaikka joukkueelta puuttuu pelaajia kokoonpanosta. – Meille tärkeää on parantaa Pyrintö-pelistä ihan perusasioissa pallon paineessa ja kommunikoinnissa puolustuspäässä.

Karhubasketin kokoonpano: Jones, Rougeau, Suokas, Kaukiainen, Innamaa, Marttinen, Hakamaa, Toppin, Carter, Peltonen.

BC Nokia palasi parketille kahden viikon tauon jälkeen keskiviikkona, kun se voitti Kobrat kotisalissaan pistein 95-91. Nokialta puuttui kokoonpanosta kokeneet Antero Lehto ja Matias Ojala. Kobrat pitivät viimeisen kympin alkupuolella 70-73 johtoasemaan, kun Steven Haney upotti kolmosensa. Samassa tilanteessa Haney loukkaantui, kun tipahti heitostaan puolustajan jalan päälle. BC Nokian valmentaja Greg Gibson piti tiukasti omiensa puolta, mutta tilanteen jälkeen tuomaristo passitti hänet ottelusta sivuun kahden teknisen virheen jälkeen. Hetkeä myöhemmin Kobrat johtivat kahdeksalla pisteellä, joten tilanne ei näyttänyt hyvältä. BC Nokia kuitenkin kokosi itsensä ja nousi hurjalla loppurutistuksella rinnalle ja ohi. Nokian ykköspyssy oli kuusi kolmosta upottanut Max Besselink (20/7). Takamies Kahron Ross (18/3/11) jakoi 11 syöttöä ja Arnaldo Toro (16/16/3) kahmi 16 levypalloa. Haney (18/3) teki 18 pistettä ennen loukkaantumistaan. Justin Pierce (16/8/7) nousi loppuhetkillä isosti esiin. Nokia voitti Toron johdolla levypallot 45-27 ja paikkasi näillä 17 menetystä. Lopullinen ratkaisu oli 42 prosentin tarkkuudella upotetut 13 kolmosta.

Voittoisaa Kobrat ottelua edelsi kaksi viikkoa takaperin 101-62 kotivoitto Loimaan Biisoneista. Tuota edelsi kuukauden joulu- ja koronatauko, joten puoleentoista kuukauteen nokialaiset ovat pelanneet vain kaksi ottelua. Lomalla BC Nokia ei ole ollut tai päässyt edes keskittymään huolella harjoitteluun, sillä joukkue oli koronaviruksen kourissa. Korisliigan runkosarjan piti päättyä lauantaina 5. helmikuuta, mutta kun joukkueilla oli jäänyt koronan takia pelejä rästiin, niin runkosarjan loppua ja samalla loppusarjojen alkua siirrettiin viikolla. Nyt aikaa on viikko, jonka aikana BC Nokian pitää ahertaa neljä peliä. Kova urakka ja kun panoksena on vielä yläloppusarjapaikka, niin panosta ei puutu.

BC Nokia on tuossa himoitussa yläloppusarjapaikassa tiukasti kiinni. Taistelussa tiukimmin ovat mukana Vilpas, Pyrintö ja Kataja. Asetelmat ovat herkulliset, sillä Pyrintö ja Kataja kohtaavat toisensa lauantaina Pyynikillä ja Vilpas sekä Nokia kohtaavat keskiviikkona 9. helmikuuta Salohallissa. Asetelmat ovat sellaiset, että Kataja ei pääse yläloppusarjaan, jos he häviävät Pyrinnölle. Voitto ei vielä sinetöisi Pyrinnön paikkaa yläloppusarjassa, mutta lähellä sitä se olisi. Nokia varmistaa paikkansa yläloppusarjassa voittamalla viimeiset neljä ottelua. On myös mahdollista, että Nokia, Kataja, Pyrintö ja Vilpas ovat tasapisteissä runkosarjan päätteeksi. Ja voipi tuohon tasapistevertailuun päätyä myös KTP. Silloin lasketaan ensimmäisenä tasapisteissä olevien joukkueiden sarjapisteet keskinäisistä otteluista, sitten korieroa ja niin edelleen.

Yhdeksässä voittopelissä Nokia on upottanut kakkoset 57,9 prosentin ja kolmoset 37,1 prosentin tarkkuudella. Samalla se on jakanut voitoissa 20,2 syöttöä ja menettänyt pallon 11,8 kertaa. Tappiopeleissä lukemat ovat luonnollisesti synkempiä. Heittoprosentit ovat 2p 44,9 ja 3p 30,4. Syöttöjä tilastoidaan 14,4 ja menetyksiä tulee 14,4 kappaletta.

BC Nokian kokoonpano on kauden mittaan elänyt, mutta nyt tuntuu, että toimiva koostumus on löytynyt. Viime kaudella Lapualla pelannut Justin Pierce (15,3/5,8/3,8) on saanut alle neljä ottelua ja heittäjä Steven Haney (19,2/3,7) kuusi. Haney ottaa kahdeksan kolmosta per ottelu ja upottaa ne 50 prosentin tarkkuudella. Levypallot joukkueelle hoitelee väkivahva ja väsymätön sentteri Arnaldo Toro (13,1/15,8), joka pelaa miltei 34 minuuttia per ottelu ja poimii levyreitä 15,8 irtopallon keskiarvolla. Neljäs jenkki on takamies Kahron Ross (14,3/2,9/6,3).

Suomiosastolla ovat kokeneet Antero Lehto (11,6/1,9/3,5) ja Matias Ojala (4,8/2,4). Nuoruuden intoa tuo Max Besselink (11,5/3,3), jonka otteet ovat välillä huikaisevia. Siihen lisätään Antti Ahonen eli Ahosen Antti (4,4/2,3) ja Peetu Piirtola (0,4/0,8), niin näillä eväillä valmentaja Greg Gibson keittää soppaansa.

-Meillä on iso este Korisliigan parhaassa joukkueessa, mutta meidän pelaajat ovat innoissaan haasteesta, BC Nokian valmentaja Greg Gibson ennakoi korisliiga.fi sivuston ennakossa. – Annamme pelissä parhaamme.

BC Nokian Kokoonpano: Besselink, Piirtola, Hiekkataipale, Toro, Kokko, Pierce, Ross.

BC Nokia lähtee otteluun vain seitsemän miehen kokoonpanolla. Lehto ja Ojala ovat edelleen poissa. Viime ottelussa loukkaantunut Haney on myös sivussa. Lisäksi nuoria pelaajia on armeijan palveluksessa, joten helppo tehtävä joukkueella ei lauantaina ole. Eikä tehtävä ensi viikolla helpotu. Toivottavasti nokialaiset saavat kokoonpanoon lisää pelaajia.

BC Nokia – Karhubasket lauantaina kello 17 Nokian palloiluhallilla.

Pelin näyttää suorana Ruutu alkaen kello 16.50.

Nyt kun AVI on muuttanut kokoontumisrajoituksia, niin otteluihin saa sekä Etelä-Pohjanmaalla että Pirkanmaalla ottaa 50 prosenttia istumapaikkojen kapasiteetista. Karhubasketin FanClub on jo myynyt fanibussin täyteen, joten Karhubasket saa jälleen pelipaikalla äänekästä ja loistavaa tukea faneilta.