UUTISET

03.02.2022

KARHUBASKET VOITTOON TAMPEREELLA

Korisliigaa johtava Karhubasket vieraili keskiviikkona Tampereella, jossa viiden ottelun voittoputkessa viilettänyt Pyrintö halusi ottaa ratkaisevaa askelta kohti yläloppusarjaa, voittamalla kauhajokiset.

Ottelu alkoi tasaisesti. Osku Heinonen (12/2/2) upotti pari kolmosta, joilla isännät johtivat neljän minuutin jälkeen 8-4. Hetkeä myöhemmin lukemat olivat 11-5, kun Valtteri Leppänen (9/1/1) onnistui omassa kaukoheitossaan. Rene Rougeaun (4/8/4/4 torjuntaa) kakkonen ja Joona Hakamaan (3/3) kolmonen toivat vieraat pisteen etäisyydelle. Kauhajokiset hakivat hyökkäyslevypalloja ahkerasti läpi ottelun ja niiden jälkeen Simeon Carter (20/10) nosti joukkueensa 17-20 johtoon aivan kympin loppuhetkillä. Neljännes päättyi kuitenkin lukemiin 20-20, kun isäntien Emanual Shepherd (8/9/3) upotti kolmosen.

Toisen neljänneksen Karhubasket aloitti 0-7 jaksolla. Cameron Jones (21/7/8) oli tarkkana vapaaheittoviivalta ja Malik Toppin (8/4) punnersi palloa kuppiin korin läheisyydestä. Kauhajokisten tiukka puolustus piti Pyrinnön vain kahdessa pisteessä kympin ensimmäisten viiden minuutin aikana ja ero kasvoi 12 pisteeseen. Puoliajalle lähdettiin lukemista 36-47, kun Eero Innamaa (11/1/1) onnistui kolmosessa ja Miikka Marttinen (18/2/2) purjehti korille, donkaten pallon koriin.

Kolmannen neljänneksen alkupuolella kenttä oli täysin vieraiden hallussa. Miltei jokainen levypallo jäi Karhubasketille. Jos heitot eivät uponneet, niin hyökkäyslevypallot poimittiin haltuun. Jones ja Marttinen johtivat ilotulitusta ja viidessä minuutissa ero kasvoi 26 pisteeseen (41-67). Peli näytti ratkenneelta, mutta Pyrintö lähti kaventamaan eroa. Pistelinko Ike Smith (21/4) ja Tomas Pihlajamäki (4/2) olivat aktiivisia, joten isännillä pysyi pieni voitonkipinä, kun päätösneljännekselle lähdettiin lukemista 58-73.

Lieneekö kova tempo vaikuttaneen vieraisiin, mutta tamperelaiset olivat nyt selvästi pirteämpiä. Smith jatkoi haastamista ja Devante Foster (16/9) osui joka etäisyydeltä. Mitään paniikkia Karhubasketille ei tullut. Takamies Severi Kaukiainen johti peliä, ja upotti muutaman rauhoittavan heiton tärkeisiin kohtiin. Pyrintö pääsi yhdeksän pisteen päähän, mutta ei lähemmäs ja ottelu päättyi lukemiin 85-94.

Ottelun ratkaisun näkee nopeasti tilastoista. Karhubasket voitti levypallot 33-47. Hyökkäyslevyreitä kauhajokiset hakivat 21 kappaletta ja tekivät niistä 32 pistettä. Molemmat joukkueet menettivät yhdeksän kertaa ja upottivat kolmoset 38 prosentin tarkkuudella. Karhubasket jätti paljon pisteitä vapaaheittoviivalle, sillä 17 vapaaheitosta upposi vain 10 (59%).

-Ottelu ei ollut yhtään sellainen, mitä täältä tulimme hakemaan, Karhubasketin päävalmentaja Janne Koskimies avasi pelin jälkeisen lehdistötilaisuuden. – En ole tyytyväinen meidän peliin tänään. – Voitimme ja heitimme enemmän kolmosia sisään kuin vastustaja. – Haimme myös paljon hyökkäyslevypalloja. – Puolustuksessa meidän jalat olivat hukassa, eikä päät olleet mukana. – Sunnuntaina oli vastassa Seagulls, mikä on ihan erilainen joukkue kuin Pyrintö. – Emme olleet valmiina, joka menee tietysti myös valmentajan piikkiin. – Lassi Kilpinen (2/6 syöttöä) oli se pelaaja, joka satutti meitä ensimmäisellä puoliajalla. – Hänen ajoistaan tuli 14 pistettä jollain tapaa. – Näissä tilanteissa olimme vaikeuksissa. – Teimme 94 pistettä, mutta pelimme näytti enemmän vastustajan peliltä, ei siltä miltä meidän pelin pitäisi näyttää. – Pallo olisi voinut vielä paremmin liikkua kaarella, Koskimies tuumi.

Karhubasket päättää Korisliigan runkosarjan lauantaina vierasotteluun BC Nokiaa vastaan. Nokialaisilla on vielä muutama rästipeli pelaamatta, mutta he taistelevat tiukasti yläloppusarjan paikasta Pyrinnön, Vilppaan ja Katajan kanssa.

Lauantain otteluun on lähdössä täysi bussi faneja tukemaan oranssipaitoja, jos koronarajoituksia höllätään ennakoidusti loppuviikon aikana.