UUTISET

30.01.2022

KARHUBASKET KAATOI KORISLIIGAN KÄRKIOTTELUSSA SEAGULLSIT

Monipuolinen Rene Rougeau johti Karhubasketin voittoon kärkiottelussa (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Korisliigan kärkipaikalla oleva Karhubasket sai sunnuntaina vieraaksi sarjassa kakkosena olevan Helsinki Seagullsit. Lähtökohdat otteluun olivat joukkueilla erilaiset. Karhubasket oli saanut harjoitella viikon verran, mutta Gulls oli ahertanut viikolla jo kaksi ottelua. Lisäksi helsinkiläisten matkaan tuli ylimääräisä mutkia, kun sentteri Joseph Lawson jouduttiin jättämään matkalla sairaalaan. Ilmeisesti kaikki on kuitenkin hyvin ja Gulls saa noukkia pelaajansa bussiin Tampereelta. Karhubasket lähettää terveiset Lawsonille ja toivottaa pikaista paranemista.

Ottelun alku oli tasainen. Gulls käväisi johtopaikalla lukemissa 7-8. Avausneljänneksen puolivälissä oltiin lukemissa 12-11, mutta sitten kotijoukkue vei viimeiset viisi minuuttia numeroin 18-6 ja johti ennen toista neljännestä 30-17.

Simeon Carter 15 pistettä, poimi 7 levyriä ja liiteli omissa korkeuksissa (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Toisella kympillä Gulls kavensi lukemia. Antti Kanervo (19/3/2) oli tarkalla heittopäällä. Häntä säestivät Zaccheus Darko-Kelly (16/4/2) ja Tuukka Kotti (10/9). Karhubasketin joukkue pelaisi tasaisesti. Se piti tauolla 44-35 johtoasemaa, kun levypallot olivat menneet isännille 24-13. Kauhajokiset olivat poimineet taukoon mennessä kuusi hyökkäyslevypalloa ja tehneet niistä peräti 15 pistettä. Molempien joukkueiden kaukoheittopeli oli erinomaista. Oranssipaidat upottivat avauspuoliajalla kolmoset 50 ja vieraat 46,7 prosentin tarkkuudella.

Kolmannen neljänneksen alussa Gulls leikkasi eron vajassa minuutissa neljään pisteeseen. Kauhajokiset eivät hätääntyneet, vaan kasvattivat eron taas yli 10 pisteen. Helsinkiläiset kuitenkin tulivat nyt kolmen pisteen etäisyydelle, kun Shawn Huff (13/1/2) upotti kolmosen. Kun Cameron Jones (14/7/4) oli hetkeä aikaisemmin saanut neljännen virheen, niin kaikki näytti vieraiden kannalta hyvältä. Janne Koskimies käskytti Rene Rougeaun (14/11/7) takamieheksi ja hetkessä eroa oli taas 11 pistettä. Viimeiselle neljännekselle lähdettiin lukemista 71-60.

Joona Hakamaa (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Päätöskymppi pelattiin läpi kotijoukkueen hallinnassa. Joona Hakamaa (10/3) pelasi erinomaiset minuutit ja tilastoin +/-tilastoon lukeman +20 hieman vajaan 21 minuutin peliajalla. Kaikkiaan seitsemän kotijoukkueen pelaajaa teki kaksinumeroiset pisteluvut ja Eero Innamaa säesti vielä seitsemällä pisteellä sekä kahdeksalla levypallolla. Kotijoukkue voitti levypallot 44-25, upotti kolmoset loistavalla 47,8 prosentin tarkkuudella ja teki 50 pistettä Gullsien korin läheisyydestä. Karhubasketin tarkkuus kakkosissa oli loistava 67,4 prosenttia, kun vieraat onnistuivat kakkosissa vain 35,5 prosentin tarkkuudella. Loppulukemat olivat 96-76.

-Peliin oli joukkueilla erilaiset lähtökohdat, Janne Koskimies aloitti pelin jälkeisen lehdistötilaisuuden. – Seagulls oli pelannut jo kaksi ottelua tällä viikolla, me olimme saaneet harjoitella viikon. – Olimme ajaneet uutta pelaajaa sisään koko viikon, joten olimme harjoituksissa keskittynyt perusasioihin. – Harmittavaa oli, että Teemu Suokas tuli sitten kipeäksi. – Seagullsin aloittava sentteri joutui vielä matkalla sivuun, mikä hankaloitti heidän pelaamista. – Näistä syistä en nyt sen suurempia johtopäätöksiä lähtisi tekemään joukkueiden voimasuhteista.

-Puhuimme ennen peliä, että jossain kohtaa vastustaja väsyy ja pystyimme toisella puoliajalla tekemään 52 pistettä. – Tuntui, että rupesimme saamaan helpompia korintekopaikkoja. – Teimme myös 50 pistettä korin läheisyydestä, kun Gulls sai sieltä vain 14 pinnaa. – Olimme kentällä energisempi joukkue. – Kokoonpano on tässä elänyt, joten meillä oli jo kokemusta siitä, että kun Gulls tuli peliin mukaan ja Cameron sai neljännen virheen, niin pystyimme pitämään pelin hallussa, Koskimies sanaili tyytyväisenä.

Kun kauhajokisilla on runkosarjaa jäljellä kaksi ottelua, niin ero sarjapisteissä kakkosina oleviin Gullsiin ja Kouvoihin venyi 10 pisteeseen. Ensi viikolla Karhubasket viimeistelee runkosarjansa vierasotteluilla Tampereella ja Nokialla. Tämän jälkeen joukkueet jaetaan ylä- ja alaloppusarjaan, joihin molempiin tulee kuusi joukkuetta. Runkosarjassa hankitut sarjapisteet jäävät voimaan loppusarjoihin.

Jos Karhubasketin paikka yläloppusarjaan on ollut varma jo muutaman ottelun ajan, niin viimeisistä paikoista käydään kovaa taistelua. Keskiviikon vastustaja Tampereen Pyrintö on voittanut kolme ottelua putkeen ja on ottanut tiukan kiinnityksen ylemmän loppusarjan paikkaan. Taistelussa ovat kuitenkin yhä mukana Vilpas, Kataja ja Karhubasketin ensi lauantain vastus BC Nokia. Nokialaiset ovat kärsineet koronasta ja rästiotteluiden pelaaminen tulee olemaan hankalaa. Ne pitäisi olla pelattuna ensi viikon loppuun mennessä.

Somessa on väläytelty tietoja pelien mitätöinnistä, jos niitä ei ehditä pelaamaan määräaikaan mennessä. Samalla siirryttäisiin käyttämään sarjapisteiden sijasta voittoprosentteja, koska joukkueilla olisi eri määrä pelejä pelattuna. Ratkaisu ei olisi välttämättä urheilullisesti paras, sillä mitkä ottelut mitätöidään ja mitä ei. Mutta toisaalta jokin ratkaisu asiaan pitäisi saada. Se on tietysti valitettavaa, että parhaansa yrittäneet joukkueet joutuvat kärsimään. Sitäkin voi pitää kummallisena, että jos huhut pitävät paikkaansa, niin kuudella terveellä pelaajalla ei pelejä ole nyt pelattu, vaikka joskus joku joukkue on väkisin joutunut pelaamaan kuudella.