UUTISET

19.01.2022

KARHUBASKET HAKI VOITON JOENSUUSTA

Karhubasket palasi koronatauon jälkeen parketille Korisliigassa, kun se käväisi keskiviikkona Joensuussa. Lähtökohdat eivät olleet parhaat mahdolliset, sillä kokoonpanosta puutuivat Lee Skinner (alavartalovamma), Rene Rougeau (korona) ja Cameron Jones (korona). Kolmen viisikon pelaajan puuttuminen ei kuitenkaan ollut joukkueelle mikään ongelma, sillä iloinen heittoralli tuotti kaksi sarjapistettä 78-106 (42-50) voitolla ja lyhensi 464 kilometrin kotimatkaa ainakin henkisellä puolella.

Oranssipaitaiset vieraat olivat läpi ottelun niskanpäällä. Kataja pyristeli avauspuoliajan vastaan, mutta vain kahdeksalla miehellä pelannut Karhubasket meni toisella puoliajalla menojaan. Kolmannella kympillä ero kasvoi 20 pisteeseen ja lopullinen sinetti tuli päätöskympin alkupuolella, kun 0-10 jakso kasvatti etumatkan suurimmilleen eli 31 pisteeseen (67-98). Pelin viimeinen vitonen oli sen jälkeen enää muodollisuus.

Jos Karhubasketilla on kaudella ollut ongelmia kaukoheittojen kanssa, niin nyt heittopeli kulki. Eero Innamaa (22/6) naulasi kuusi kolmosta pussiin, 75 prosentin tarkkuudella. Miikka Marttinen (24/2) pisti paremmaksi, sillä hän osui bonuskaaren takaa kahdeksan kertaa, tarkkuuden ollessa 67 prossaa. Ja mikäs siinä on heitellessä, kun Severi Kaukiainen (12/5/14) jakoi 14 syöttöä. Kaukiaisen 14 syöttöä ja Innamaan 22 pistettä olivat henkilökohtaisia Korisliigaennätyksiä. Marttisen kahdeksan kolkkia oli vanhaa tuttua settiä.

Jos kolkit osuivat huikealla 59 prosentin tarkkuudella, niin toinen ratkaiseva osa-alue olivat levypallot. Niissä Karhubasket oli parempi 18-47. Vieraat hakivat saman verran hyökkäyspään levypalloja, kuin Kataja poimi niitä koko ottelussa. Tätä voisi jopa luulla virheeksi tilastoinnissa, mutta Joensuussa on tunnetusti erehtymätön tilastotiimi, joten fakta on faktaa. Karhubasketin levypallopeliä johti Simeon Carter (17/15) kahmien 15 levyriä.

Kaikki kahdeksan pelaajaa pelasivat erinomaisesti. Esille voidaan nostaa 25 minuutissa 16 pistettä ja yhdeksän syöttöä tilastoinut Henri Kantonen (16/4/9). Joona Hakamaa (4/3) esitti huikean torjunnan ja oli naamioitunut pelissä 17-vuotiaaksi. Carteria lepuuttivat Malik Toppin (4/3) ja Kalle Peltonen (7/5/4).

-Leen, Cameronin ja Reneen poissaolot eivät tänään näkynyt kentällä, Janne Koskimies aloitti pelin jälkeisen kommentoinnin. – Painotimme ennen ottelua, että meidän pitää olla aggressiivinen ja meidän pitää käyttää heittopaikat hyväksi. – Nämä oli sitten niitä asioita, joita kentällä tapahtui. – Olimme myös levypalloissa hyviä ja jaoimme 30 syöttöä, mihin olen tyytyväinen. – Ja peli näyttää hyvältä, kun heitot tippuvat tuohon tapaan. – Kun sarjan huonoin kaukoheittojoukkue pääsee tällaisille prosenteille, niin olemme silloin myös päässeet hyviin heittopaikkoihin. – Kun Lee ja Rene ovat poissa, emme ole niin fyysisiä, mutta silloin meillä on enemmän heittovoimaa kentällä ja pelaamme aina tilanteen mukaan. – Vähän intensiteetissä näkyi peli- ja harjoitustauko, ja samalla muutamalle pelaajalle tuli poissaolojen takia yli 30 minuutin peliaika, mikä on epätavallista meidän pelityylillä. – Meidän joukkueessa on laaja materiaali ja välillä nousee eri pelaajia esille, Koskimies kiitteli omaa joukkuettaan.

Voitolla Karhubasket vankisti otettaan sarjataulukon ykköspaikkaan. Etumatka Kouvoihin on kuusi ja Seagullsiin kahdeksan pistettä. Toki helsinkiläisillä on kaksi ottelua vähemmän pelattuna. Runkosarjaa on jäljellä neljä ottelua, mutta sarjapisteet tulevat mukaan yläloppusarjaan, jossa asetelmat kevään pudotuspeleihin ratkeavat, joten jokainen ottelu on tärkeä. Karhubasketin yläloppusarjapaikka on varma, mutta viimeistä paikoista kuuden parhaan joukkoon käydään tiukkaa kamppailua.

Karhubasket pelaa seuraavan kerran ensi lauantaina kotiluolassa, kun vieraaksi saapuu Lahti Basketball. Valitettavasti koronatilanne on sellainen, että ottelu pelataan koulukeskuksen liikuntahallissa suljettujen ovien takana. Kello 17 alkavaa ottelua voi seurata suorana Ruudun välityksellä.