UUTISET

23.01.2022

KARHUBASKET JATKOI VOITTOPUTKEA LAUANTAINA

Karhubasket liiteli lauantaina Lahtea korkeammalla (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Karhubasket palasi kotiluolaan koronatauon jälkeen lauantaina, kun se oli saanut vieraaksi yläloppusarjapaikkaa hamuavan Lahti Basketballin. Keskiviikkona kauhajokiset hakivat voiton Joensuusta ilman Rene Rougeauta ja Cameron Jonesia, mutta kaksikko palasi nyt pelaavaan kokoonpanoon.

Karhubasket aloitti terävästi. Parissa minuutissa lukemat olivat 10-0 ja vieraiden valmentaja Pieti Poikola kutsui Lahden aikalisälle. Lahtelaiset saivat pienen neuvonpidon jälkeen pistetilin auki, kun Eemi Luukkonen kävi donkkaamassa pallon koriin. Pelin kulkua se ei muuttanut, sillä pari minuuttia myöhemmin lukemat olivat 15-2. Lahti keri eroa kiinni, mutta avauskymppi päättyi lukemiin 26-15.

Rene Rougeau oli jälleen tositoimissa (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Tahti ei toisella neljänneksellä muuttunut. Karhubasket piti vieraita kurissa tutun aggressiivisella puolustuksella, joka tuotti Lahdelle paljon menetyksiä. Näitä tuli koko pelissä 18 kappaletta, joista kotijoukkue teki 30 pistettä. Kauhajokiset hallitsivat myös ilmatilaa Simeon Carterin (19/10/2 torjuntaa) johdolla, vaikka ajoittain lahtelaiset saivat muutaman hyökkäyspään levypallon putkeen. Tämä lähinnä johtui joukkueen ratkaisuista, joihin kotijoukkue ei ehättänyt mukaan edes toisella yrityksellä.

Puoliajalla Karhubasket johti 54-31 ja samalla ero oli siihen mennessä suurimmillaan 23 pisteessä. Lahti oli jo taukoon mennessä hakenut 11 hyökkäyslevypalloa, joista valtaosa tuli väkivahvan Antonio Ballardin (12/6) johdolla.

Severi Kaukiainen pyöritti kotijoukkueen peliä (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Toisella puoliajalla lähinnä odoteltiin päätössummeria. Severi Kaukiainen (16/2/12) jatkoi siitä, mihin oli keskiviikkona Joensuussa jäänyt. Syötöt löysivät kohteensa ja vapaat pelaajat, josta kertoo 50 prosentilla osuneet kolmoset. Eero Innamaa (17/4) ja Miikka Marttinen (13/2) jatkoivat hyviä otteitaan. Cameron Jones teki paluuottelussa 22 minuutissa tilastoihin 15 pistettä. Rougeau pelasi hieman vajaat 20 minuuttia, ja teki rivin 7/3/2.

Miikka Marttinen piti heittoklinikkaa vaihtomiehille (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Viimeisellä kympillä Lahti teki vain kahdeksan pistettä, joten vieraat jäivät alle 70 pisteen, kuten tällä kaudella on ollut tapana. Karhubasket jatkoi iloista pistetehtailu loppuun saakka, joten loppunumerot olivat 111-64. Kaikki kotijoukkueen pelaajat pääsivät pisteiden makuun. Miinuksena oli Henri Kantosen (10/4) loukkaantuminen. Vamman vakavuus selviää alkuviikon tutkimuksissa.

-Hyvin pojat pelaavat, eikä sitä voi siitä mihinkään kääntää tai vääntää, Karhubasketin valmentaja Janne Koskimies sanoi pelin jälkeen hymyillen. – Pienet muutokset hyökkäyspäässä, joita olemme tehneet toimivat. – Menemme nyt enemmän takakentän kautta. – Toki kun Rene ja Lee ovat poissa, emmekä voi pelata palloa heille sisään. – Kaukoheittopeli on toiminut, jolloin peli näyttää hyvältä. – Olen tyytyväinen meidän pelaajien tekemisen tasoon, kun pelaajat tekevät hyvin töitä harjoituksissa ja valmistaudumme peleihin hyvin. – Vähillä harjoituksilla olemme nyt tulleet peleihin, mutta tekemisen taso on nyt sillä tasolla, että pelaaminen näyttää helpolta, Koskimies jatkoi.

Lahden valmentaja Pieti Poikola antoi tappion jälkeen tunnustusta voittajille. – Päällimmäisenä pelin jälkeen mielessä on se, että mitä Kauhajoella tehdään, vie maamme koripalloa eteenpäin. – Olosuhteet ja se, minkälainen joukkue on tänne kasattu. – He ovat hyvin valmennettu, ja heidän pelityyli on lähellä kansainvälistä tasoa. Pallon paine sekä intensiteetti molemmissa kenttäpäädyissä, on sellaista mihin olemme toivottavasti matkalla, Poikola toivoi.

Karhubasket pelaa Korisliigassa seuraavan kerran ensi sunnuntaina, kun vieraaksi karhuluolaan saapuu sarjassa kakkosena oleva Helsinki Seagulls. Valitettavasti määräyksen ovat sellaiset, ettei katsomoon voi päästää yleisöä, joten peli on katsottavissa vain Ruudun välityksellä.