UUTISET

07.11.2021

SEAGULLS VOITTI KARHUBASKETIN KORISLIIGAN KÄRKIOTTELUSSA

(kuva: Gulls)

Asetelmat:

Karhubasket oli napannut kahdeksan voittoa putkeen. Se oli pitänyt vastustajansa alle 70 pisteessä, aggressiivisen puolustuksen avulla. Nämä olivat antaneet joukkueelle runkosarjan piikkipaikan, kun lähdettiin lauantain kärkiotteluun.

Seagulls kärsi avausottelussa vierastappion Kouvoille, mutta sen jälkeen helsinkiläiset olivat napsineet seitsemän voittoa putkeen. Voitot olivat selviä, sillä keskimäärin voittomarginaali oli 20 pinnaa. Tosin peräti 47 pisteen voitto Pyynikillä nosti tuota lukemaa mukavasti.

Panoksena lauantaina oli Korisliigan kärkipaikka.

Ratkaisu:

Karhubasket haki ensimmäisellä puoliajalla 12 hyökkäyslevypalloa ja pysyi niillä pelissä mukana. Nyt puhutusta tiukasta puolustuksesta ei avausjaksolla ollut tietoakaan, sillä Lassi Nikkarinen ajeli sen keskustaan monta kertaa. Näiden avulla Gulls pääsi myös näyttämään parasta heittopeliään avauspuoliskolla, joten 13 pisteen taukojohto oli ansaittu.

Toisella puolikkaalla sama meno jatkui. Nikkarinen ajoi ja Gulls pääsi suhteellisen helppoihin tekopaikkoihin. Petteri Koponen teki itse muutaman heittopaikan, viimeistellen 71 prosentin kolmosilla 21 pistettä. Susijengin kapteeni Shawn Huff oli esillä, kun peliä lyötiin pakettiin viimeisellä neljänneksellä.

Karhubasket muutti puolustustaan liian myöhään, sillä 19 pisteen etumatka on Gullsin tasoita joukkuetta vastaan liian suuri, eikä sihti kaukoheitoissa ollut parhaimmillaan.

Tilastopoiminnat:

Karhubasketin kaukoheitot eivät kaudella ole uponneet. Kisahallissa kolmoset upposivat vain 23 prosentin tarkkuudella. Lisäksi kakkosissa kauhajokiset ovat olleet sarjan tarkimpia, mutta nyt niissä prosentti jäi 45. Levypallot vieraat voittivat 38-43, peräti 19 hyökkäyslevyrin avulla. Näistä extrayrityksistä olisi kuitenkin voinut tehdä enemmän kuin 17 pistettä. Gulls jäi ”vain” 17 syöttöön, mutta siitä huolimatta upotti kolmoset 48 prosentin tarkkuudella.

Kommentit:

Lee Skinner. – Tiesimme tänne tullessamme, että vastassa on hyvä joukkue ja hyvin valmennettu joukkue. Häviäminen ei ole mukavaa, mutta tämä oli hyvä testi meille. Opimme tästä ja teemme peliimme tarvittavat muutokset.

Janne Koskimies. – Onnittelut Seagullseille. Erittäin kova esitys heiltä ensimmäisellä puoliajalla. Olen tyytyväinen oman joukkueen esitykseen toisella puoliajalla. Annoimme siinä vain 31 pistettä. Pelaajat taistelivat tänään hyvin.

Jussi Laakso. – Erittäin hieno peli ja hieno tapahtuma. Tässä pelasi kaksi todella korkealuokkaista joukkuetta. Olen iloinen, että meidän pelaajat ovat sisäistäneet meidän tavan pelata peliä. Toiset onnistuvat toisena päivänä ja toiset toisena. Olen tyytyväinen myös puolustamiseen. Jätimme tänään sarjakärjen 75 pisteeseen. Se on hatunnoston arvoinen suoritus.

Pelitapahtumat:

Karhubasket aloitti hyvin. Hyökkäyspäässä juostiin omat kuviot säntillisesti läpi ja palloa saatiin pelattua hyviin tekopaikkoihin. Vieraat tulivat myös erittäin aktiivisesti hyökkäyslevypalloihin ja johtivat avauskympin puolivälissä 10-14. Seagulls oli hyvin tutkinut oranssipaitojen puolustuksen heikkoudet ja takamies Lassi Nikkarisen (16/4/5) johdolla se haki vapaat heittopaikat. 7-0 jaksolla Gulls meni 17-14 johtoon. Henri Kantonen (14/5/5) kuitenkin punnersi vieraat uudelleen johtopaikalle. Karhubasketilla olisi ollut paikka iskeä, mutta kaukoheitot kolisivat rautoihin. Kalle Peltonen (3) onnistui kolmosessa, mutta Timo Heinosen (5/3) sekä Petteri Koposen (21/1/4) kolmoset päättivät avausneljänneksen lukemiin 24-21.

Toisen kympin aluksi Cameron Jones (9/9/3) upotti kolmosen. Koponen unohdettiin vapaaksi bonuskaaren taakse, mutta vielä hän ei tästä rankaissut. Rene Rougeaun (9/11/3) kakkonen muokkasi tilanteeksi 24-26. Pätkä mentiin varsin sekavasti, ennen kuin Zaccheus Darko-Kelly (20/8/3 torjuntaa) naulasi kolmosen. Tämä käynnisti kotijoukkueen pisteputken, jolla Gulls meni 35-28 johtoon. Tässäkin avainasemassa oli takamies Nikkarinen, joka halkoi mennen ja tullen vieraiden puolustusta. Janne Koskimies yritti pysäyttää aikalisällä kotijoukkueen rynnistystä, mutta sen jälkeen Tuukka Kotti (2/7/4) jatkoi vieraiden tuskaa.

Karhubasket lopetti liikkeen ja tyytyi liikuttamaan palloa kaarella, päästäen Gullsien puolustuksen helpolla. Nikkarisen kolmonen muovasi Kisahallin valotaululle tilanteeksi 40-28, 13-0 jakson päätteeksi. Severi Kaukiaisen (12/2) kolmonen toi hieman lohtua vieraille. Kaukiainen askarteli heti perään neljän pisteen hyökkäyksen, EU-virheen avustuksella, joten kolme ja puoli minuuttia ennen taukoa oltiin lukemissa 40-35. Koponen heitti kaksi kovaa kolmosta sukkaan, mutta niistä toisen pystyi Lee Skinner kuittaamaan. Puoliajan loppu oli vierailta surkea, joten tauolle lähdettiin lukemista 53-40.

Kolmannella kympillä Nikkarinen jatkoi vieraiden puolustuksen viipaloimista. Vaikutusta ei ollut, oliko hänen päällystakkinaan Jones, Kantonen tai Kaukiainen. Nikkarinen tarjoili ja Gulls upotti pari kolmosta, joilla ero venähti jo 19 pisteeseen. Eroa olisi voinut olla enemmänkin, mutta kotijoukkue teki pari menetystä. Kympin puolivälin jälkeen parin riiston jälkeen Karhubasket pääsi juoksemaan ja kutisti tilanteeksi 61-49. Jussi Laakso kutsui joukkueensa aikalisälle ja sen jälkeen Koponen naulasi kovan kolmosen, joten eroa olisi taas 15 pistettä. Kympin loppu oli rikkinäistä, eikä isompia heilahteluita tilanteeseen nähty. Joukkueet lähtivät viimeiselle kympille lukemista 70-54.

Nikkarinen aloitti viimeisen kympin penkiltä ja Karhubasket käytti tämän hyväkseen. Lee Skinner (14/4) teki viisi pistettä putkeen ja ero kutistui minuutissa 11 pisteeseen. Hetkeä myöhemmin Miikka Marttinen (2/3)  haki kauhajokisten 17 hyökkäyslevyrin ja upotti kaksi vaparia. Shawn Huff (14/5) pääsi nostamaan pari koria puolinopeidenhyökkäyksien päätteeksi. Erikoinen tilanne nähtiin, kun Gulls katkaisi vieraiden hyökkäyksen potkaisemalla, mutta tuomarikolmikko tämän missasi, joten ero oli taas 13 pisteessä. Karhubasket tuli sisuuntuneena aikalisältä ja Henri Kantosen johdolla vieraat tulivat seitsemän pisteen etäisyydelle. Oranssipaitojen puolustus oli tässä kohtaa ottelun parasta. Gulls kuitenkin pääsi ajamaan pari kertaa Koposen ja Nikkarisen toimesta korille, joten kolmisen minuuttia ennen loppua oltiin lukemissa 80-71.

Kaukiainen upotti vaparin, jonka jälkeen mentiin toista minuuttia ilman pisteitä. Kantosen kolmonen toi vieraat viiden pisteen etäisyydelle, kun pelikellossa oli aikaan minuutti ja kaksikymmentä sekuntia. Jussi Laakso reagoi Karhubasketin pieneen viisikkoon ja juoksutti penkiltä kentälle kaksikon Kotti – Darko-Kelly. Huff unohtui tuplauksen jälkeen yksin kulmaan ja upotti kakkosen. Darko-Kelly pääsi vielä upottamaan kakkosen, joten loppulukemat olivat 84-75.

Seuraavaksi ohjelmassa:

Korisliigan kärkipaikka on nyt annettu Gullsien haltuun. Karhubasket pääsee nyt hieman huilaamaan, sillä seuraava ottelu on ohjelmassa vasta ensi lauantaina, jolloin Joensuun Kataja Basket saapuu vierailulle karhuluolaan.

Ensi lauantain ottelu alkaa kello 17 ja lippuja saa ennakkoon osoitteesta ennakkolippu.com tai Kauhajoen Kespotista.

Erikoismaininta:

Karhubasketin fanit osoittivat taas, missä on maan paras kannustusporukka. Vaikka ryhmän perusvarustukseen kuuluvat rummut oli pitänyt jättää Kauhajoelle, niin kannustus oli loistavaa. Samalla saatiin mukavaa vaihtelua Kisahallin kirkkomaiseen tunnelmaan. Karhubasketin fanit ovat olleet paikalla jokaisessa vieraspelissä. Tästä iso kiitos ja kumarrus, vaikka voitto jäikin tällä kertaa kirkkaiden katuvalojen kaupunkiin.