UUTISET

20.09.2021

KARHUBASKETILLE HARJOITUSTURNAUKSESTA KAKSI VOITTOA

Koulukeskuksen liikuntahallissa pelattiin viime viikonloppuna harjoitusturnaus, jossa isäntäjoukkue Karhubasket on saanut vieraaksi BC Nokian ja Luulajan. Pelituntumaan saatiin hiottua kuntoon, 1. päivä lokakuuta alkavaa Korisliigakautta varten.

Perjantaina iskivät yhteen Karhubasket ja BC Nokia. Avausneljänneksellä nokialaiset ottivat hallinnan. Viiden minuutin jälkeen vieraat johtivat 4-9 ja avausneljänneksen jälkeen 17-21. Nokian nykäisy tapahtui 0-9 jaksolla, jolla vieraiden johto kasvoi lukemiin 4-13 johtoon. Karhubasket sai kuitenkin pelinsä kuntoon ja pääsi peliin mukaan.

Toisella neljänneksellä Karhubasket otti johtopaikan 8-0 jaksolla, jolla tilanteeksi tuli 32-20. Nokian valmentaja Greg Gibson kutsui joukkueensa tässä kohtaa aikalisälle. Toinen kymppi meni isännille 22-14, joten puoliajalla oltiin lukemissa 39-35.

Puoliajalla Karhubasketin käskijä Janne Koskimies teki tiiminsä kanssa viilauksia peliin, joten kotijoukkue meni menojaan. Jälkimmäisen puoliajan kympit päättyivät lukemiin 20-12 ja 23-12, joten päätössummerin soidessa valotaululla olivat lukemat 82-59.

Korisukkaa ahkerimmin heiluttivat Henri Kantonen (22/3/3) ja Eero Innamaa (20/2). Kantonen keräsi omat pisteensä vajaan 23 minuutin peliajalla ja upotti pelitilanneheitot hurjalla 88,9 prosentin tarkkuudella. Innamaa upotti kolmoset 50 prosentin tarkkuudella (4/8). +/- tilastossa esillä olivat Severi Kaukiainen (3/2/3) lukemalla +24 ja Rene Rougeau (4/4/3) + 20. BC Nokiasta ahkerin pisteidentekijä oli Tevaun Kokko (16/2/2). Myös kapteeni Antero Lehto (11/3/3) pääsi yli 10 pisteen.

Lauantaina BC Nokia kohtasi BC Luulajan. tämä ottelu päättyi ruotsalaisten voittoon lukemin 78-94, joten sunnuntaina Karhubasket ja Luulaja pääsivät pelaamaan harjoitusturnauksen voiton.

Joukkueet tahkoivat sunnuntain kamppailua tasaisesti, mutta Cameron Jonesin (22/2/3) pisteputki päätti avauskympin lukemiin 30-20. Kotijoukkueen puolustus piti Luulajan kolmostykki Adam Rönnqvistin (14/4) kurissa. Rönnqvist oli kurittanut lauantaina nokialaisia 28 pisteellä, mutta nyt hän ei saanut vapaata heittotilaa millään.

Karhubasket pääsi pelaamaan toisen kympin yli 10 pisteenetumatkalla. Severi Kaukiainen (19/2/7) jakoi palloa hienosti ja upotti heittonsa todella tarkasti. Kuudesta kolmosesta pussiin osui viisi hetiito, mikä antoi prosentiksi loistavan 83,3. Puoliajalle lähdettiin lukemista 51-37.

Karhubasket ei nostanut jalkaa pois kaasulta toisella puoliajalla. Kun kolmas kymppi meni isännille 28-18, niin ero nousi kolmeen kymmeneen pisteeseen, eikä voittajasta ollut epäselvyyttä. Henri Kantonen täytti tilastorivit 10 pisteen, seisemän levypallon ja viiden syötön lukemilla. Lee Skinner kasasi 18 pistettä ja yhdeksän levypalloa.

Harjoitusturnauksesta Karhubasketilta puuttui Malik Toppin, alavartalovamman takia. Sunnuntain pelistä puuttui myös Miikka Marttinen, joka sai perjantaina ottelussa keskivartalovamman. Molempien pelaajien toipumisennuste on parisen viikkoa. Karhubasket on etsinyt kokoonpanoonsa vielä sentteriä, joka toisi vahvistusta erityisesti levypallopelaamiseen. Nyt tarkastelun alla on pari vaihtoehtoa, joten toivottavasti asiassa päästään nopeasti eteenpäin. Marttisen ja Toppinin poissaollessa harjoituspelaaja Brandon Alston pääsi sunnuntaina pelaamaan ja teki 13 pistettä.

Karhubasket jatkaa harjoituspelejä nyt perjantaina 24. syyskuuta, jolloin joukkue vierailee Nokialla. Kausilippuja voi vielä hankkia tulevalle Korisliigakaudelle, lähettämällä s-postia osoitteeseen info@karhubasket.fi. Yksittäiset ottelulipun Korisliigan runkosarjaan tulevat myyntiin pian ennakkolippu.comissa, joten tarkkaile Karhubasketin some-kanavia.