UUTISET

15.04.2021

VILPAS HAKI KOTIEDUN KARHULUOLASTA

Okko Järven loistopeli ei riittänyt kotijoukkueelle (kuva: Erkki Hautaviita/EH Kuvat)

Ennen finaalien alkua pohdittiin, olisiko Karhubasketilla vaikeuksia sopeutua erilaisen välieräsarja jälkeen pelaamiseen perinteistä miespuolustusta vastaan. Vastaus saatiin nopeasti ensimmäisen neljänneksen alussa. Hyökkääminen oli huomattavasti haastavampaa, eikä rytmiä löytynyt. Tuttu pallon liike oli poissa ja peräti 11 menetystä sotkivat kotijoukkueen peliä.

Toki puoliaikalukemiin 44-59 johti myös salolaisten käsittämättömän tarkkaheittopeli. Vilpas otti 12 kolmosta, joista 10 meni koriin. Mikko Koivisto (19/2) upotti kaikki neljä kolmostaan, mikä ei yllättänyt ketään. Kaikki Vilppaan yhdeksän pelaajaa tekivät pisteitä ja vain Ladarien Griffin (8/1/2) sekä Jeremiah Wood (23/8/7) eivät yrittäneet heittoa bonuskaaren takaa. Vilppaan prosentti kolmosissa oli avauspuoliskolla 83,3 ja vieraat upottivat kakkosetkin 63,6 prosentin tarkkuudella.

Ei kotijoukkue huonosti heittänyt. Kakkosten osumatarkkuus oli 61,1 prosenttia ja kolmoset upposivat 53,8 prosentin tarkkuudella. Salo iski oranssipaitojen 11 menetyksestä 18 pistettä. Vilpas menetti vain kuusi kertaa, joten vieraiden puoliaikajohto oli ansaittu.

Kolmannen neljänneksen alussa meno jatkui samanlaisena. Pistetehtailu hieman laantui, mutta Jeremiah Wood nosteli palloja korin alta kuppiin. Karhubasketin TJ Holyfield (3/1) oli jo lämmittelyssä puolikuntoinen, eikä pystynyt pelaamaan kuin kolmisen minuuttia. Tämän Wood käytti hyväkseen. Ero kasvoi 19 pisteeseen, ja tilanne oli kympin puolivälissä 53-71. Neljänneksen jälkipuoliskolla kotijoukkue sai poistettua takaraivosta tahmeuden ja sai koneita kuntoon. Anthony Hilliard (12/1) käynnisti kirin ja viimeiselle kympille lähdettiin lukemista 67-77.

Jeremiah Wood osoitti monipuolisuutensa, eik kotijoukkue saanut sentteriä kuriin (kuva: Erkki Hautaviita/EH Kuvat)

Karhubasket yritti kaventaa eroa, mutta Vilpas peli järkevästi. Collin Malcolmin (21/8) ja Okko Järven (23/3/4) ajot korille tuottivat vieraille vaikeuksia, mutta Vilppaan pitkät hyökkäykset päättyivät Woodin koriin tai sitten sentteri löysi täysin vapaan pelaajan. Myös Mikko Koivisto jatkoi hyvää heittopeliä ja ottelu päättyi lukemiin 89-96. Loppunumerot ehkäpä hieman mairittelevat oranssipaitoja, mutta paremmasta joukkueesta ei jäänyt epäselvyyttä.

Collin Malcolm kuului oranssipaitojen onnistujiin (kuva: Erkki Hautaviita/ EH Kuvat)

Vilppaan heittopeli jatkui hyvänä, sillä kakkoset osuivat 58,2 prosentin ja kolmoset 57,1 prosentin tarkkuudella. Ei kotijoukkueen prosenteissa ollut huomautettavaa (2p 51,6 %, 3p 42,3 %), mutta ne olivat vastustajaa huonompia. Myös 16 menetystä on Vilppaan tasoista joukkuetta vastaan liikaa.

-Meidän pitää pystyä antamaan pallolle enemmän painetta, ettei vastustaja pääse heittämään niin hyvin, Karhubasketin valmentaja Janne Koskimies harmitteli pelin jälkeen. – Toki asiassa oli heidän hyvyyttä, sillä he pelasivat paikat hyvin. – Emme päässeet rikkomaan heidän hyökkäyspeliä, niin kuin olisimme halunneet. – Parhaimmillaan Vilpas on juuri noin hyvä joukkue ja nekin pelaajat onnistuivat, jotka eivät olleet meidän paperissa niin isolla kirjaimilla. – Meillä oli käynnistysvaikeuksia päästä mukaan peliin. – Puskimme turhaan peliä vastustajan syliin, mistä tuli menetyksiä, varsinkin ensimmäisellä puoliajalla. – Meidän pitää parantaa tilan käyttöä, jotta saamme tilaa yksi vastaan yksi pelille, Koskimies kaavaili.

Finaalisarja jatkuu sunnuntaina Salohallissa. Jatkuuko Vilppaan hurja heittomylly vai saako Karhubasket puolustuksella hidastettua salolaisten menoa? Wood pelasi avausfinaalissa loistavan pelin, mutta häneen peli ei ratkea. Tikkakerho on saatava kuriin keinolla millä hyvänsä, mutta samalla leikkaajia ei sovi päästää helpolla korille tai unohtaa vastustajaa grillaamaan täysin yksin korin alle. Nämä jutut on helpommin sanottu kuin tehty. Kauhajokisilla on myös pohdittavaa Holyfieldin pelikunnossa. Tarvittaessa Osasumwen Osaghae Jr pukee peliasun päälleen.

Finaalien toinen ottelu sunnuntaina kello 16.30 Salohallissa. Suorana Ruudusta ja JIM:ltä.