UUTISET

17.12.2020

KORISLIIGAN KILPAILUJÄRJESTELMÄÄN MUUTOKSIA LOPPUKAUDEN OSALTA

Suomen Koripalloliiton liittohallitus hyväksyi torstaina 17.12. pitämässään kokouksessa Korisliigan seurakokouksen esityksen (16.12.2020). Tehdyn päätöksen mukaan Korisliigasta ei pelata kaudella 2020–2021 ylempää ja alempaa kaksinkertaista jatkosarjaa. 22 ottelun runkosarjan jälkeen käynnistyy kahdeksan parhaan joukkueen pudotuspelit.

Korisliigan pelit jatkuvat maanantaina 28.12. ja keskiviikkona 30.12., jolloin pelattavien otteluiden järjestävä joukkue saa päättää ottelun pelaamisesta. Viikonloppuna 1.–3.1. Korisliigassa ei pelata otteluita ja täydellä vauhdilla sarja jatkuu keskiviikkona 6.1.2021 Aluehallintovirastojen päätösten mukaisesti joko ilman yleisöä tai rajoitetulla yleisömäärällä.

Karhubasket pelaa seuraavan ottelun keskiviikkona 6. päivä tammikuuta. Silloin karhuluolaan vastustajaksi saapuu Sami Toiviaisen valmentama Salon Vilpas. Ottelu tullaan pelaamaan suljetuin ovin. Ottelu on katsottavissa Ruudun välityksellä. Karhubasketin muut ottelut varmistuvat myöhemmin ja seura tiedottaa niistä heti, kun ohjelmat varmistuvat.

Välipäivien otteluohjelma vahvistetaan perjantaina 18.12. ja loppukauden otteluohjelma vahvistetaan 30.12.2020 mennessä. Runkosarja päättyy tiistaina 9.3.2021. Otteluohjelmaa voidaan muuttaa sen vahvistamisen jälkeen ainoastaan, mikäli joukkue on asetettu karanteeniin tai on olemassa viranomaisen päätös, että uudessa otteluajankohdassa otteluun voidaan ottaa yleisöä.

Puolivälierät muuttuvat kilpailumuodosta paras viidestä muotoon paras seitsemästä. Välierien sekä finaalien kilpailumuoto säilyy sarjamääräysten mukaisena paras seitsemästä -formaatissa. Puolivälierät pelataan ajalla 13.-26.3.2021, välierät 29.3.-11.4.2021 sekä pronssiottelu ja finaalit ajalla 14.-29.4.2021.

– Seurat kokivat tärkeäksi, että saamme Korisliigan jälleen käyntiin ja esille mediassa – siksi halu käynnistää pelit mahdollisimman nopeasti oli vahva, kommentoi Suomen Koripalloliiton kilpailujohtaja Tom Westerholm.

– Toisaalta yleisörajoitukset haastavat vahvasti seurojen taloudellista toimintaa, joten halusimme lyhentää kautta sekä kestollisesti että otteluiden lukumäärältä. Samalla merkityksellisten otteluiden eli pudotuspelien painottaminen kevääseen auttaa seuroja taloudellisesti, jos tuolloin otteluihin voidaan yleisöä jälleen ottaa.

Liittohallitus hyväksyi marraskuun alussa seurakokouksen esityksen siitä, että sarjasta ei tällä kaudella putoa yksikään joukkue urheilullisin perustein.

Miesten Suomen Cupin puolivälierät poistetaan – neljä parasta suoraan välieriin

Liittohallitus vahvisti kokouksessaan myös Korisliigan seurakokouksen esityksen miesten Suomen Cupin puolivälierien poistamisesta. Koronamanuaalin mukaisesti 21.1. määritellyn rankingin neljä parasta selviävät Suomen Cupin välieriin, jossa Helsinki Seagulls (rankingin 1.) kohtaa BC Nokian (4.) ja Tampereen Pyrintö (2.) kohtaa Kauhajoen (3.) siten, että rankingissa paremmin sijoittuneella on kotietu.

Finaali pelataan sarjamääräysten mukaisesti paremman rankingsijoituksen omaavan joukkueen kotikentällä. Välierät on määrä pelata lauantaina 30.1. ja finaali lauantaina 13.2.2021. Finaalin voittajalle on luvassa 10 000 euron ja häviäjälle 3 000 euron palkinto.

Juniorien sarjat

Useat sairaanhoitopiirit ovat suositelleet sisäliikuntatilojen sulkemisen jatkamista 10.1.2021 asti. Rajoitukset ja suositukset aiheuttavat joitain muutoksia kevään sarjaohjelmiin nuorten valtakunnallisten sarjojen sekä kaikkien alueiden sarjojen osalta. Kauhajoella salit ovat kiinni 11.1. saakka ja harjoitukset pyritään käynnistämään heti tuon päivämäärän jälkeen, jos koronavirus pysyy kurissa.

Kevään sarjojen osalta Koripalloliiton pyrkimyksenä on edelleen jatkaa koripallon pelaamista turvamääräykset huomioiden heti kun se kunkin sairaanhoitopiirin alueella on mahdollista. Seuraavat ohjeet koskevat nuorten valtakunnallisten sarjojen otteluita sekä kaikkia alueiden harrastesarjojen otteluita.

Nuorten valtakunnalliset sarjat

Nuorten valtakunnallisten sarjojen otteluissa noudatetaan 4.12.2020 päivitettyä kilpailukalenteria, mutta tammikuun ensimmäisen kierroksen ottelut siirretään kalenteriin jätettyihin vapaisiin ajankohtiin. Erityisesti arkisin pelattavia otteluita suositellaan siirrettävien otteluiden uusiksi ajankohdiksi.

Nuorten alueelliset sarjat

Nuorten jo sovittuja alueellisia aluefinaaliturnauksia ei olla vielä tämänhetkisillä tiedoilla muuttamassa vaan ne pyritään pelaamaan nykyisen aikataulun mukaisesti.

Mikäli sarjoja ei päästä aloittamaan 11.1.2021 alkavalla viikolla tai sarjat keskeytyvät keväällä lyhyeksikin aikaa, tullaan alueiden nuorten harrasteotteluiden osalta noudattamaan aiemmin tutuksi tullutta kilpailusäännön kohtaa, jonka mukaisesti sarjataulukot voidaan muuttaa voittosuhdetaulukoiksi. Sarjakohtaisesti on mahdollista myös esimerkiksi jättää jatkosarjan ottelut kokonaan pelaamatta tai määrittää joukkueet jatkosarjoihin alkulohkojen voittosuhteiden perusteella riippuen mahdollisen sarjojen keskeytyksen ajankohdasta.