UUTISET

21.10.2020

KARHUBASKETILLE TAPPIO KAUDEN ENSIMMÄISESSÄ PAIKALLISOTTELUSSA

Karhubasket matkusti keskiviikkona kauden ensimmäiseen paikallisotteluun Lapualle. Lehtereillä ei nähty perinteistä oranssia merta, mutta piskuinen kannustusryhmä nappasi kyllä katsomosta selkävoiton lapualaisista. Kobrien myrkkyhampaat olivat piilossa 30 minuuttia, mutta isännät iskivät lopussa ja nousivat lopulta 84-78 voittoon.

Kauhajokiset hallitsivat kenttätapahtumia ensimmäisellä puoliajalla. Karhubasket johti puoliajalla 40-30, kun Collin Malcolm (23/5/2) viitoitti tietä. Malcolm upotti kaikki kuusi pelitilanneheittoaan ja keräsi puolikkaalla kasaan 12 pistettä. Koko oranssipaitainen vierasjoukkue nakutti kakkoset yli 80 prosentin tarkkuudella pussiin ja johti levypallotaistoa 15-23. Okko Järvi (23/2/4) oli toinen oranssipaitojen valopilkku.

Kobrien onnistumisprosentti pelitilanneheitoissa jäi avausjaksolla vaatimattomaan 34 prosenttiin. Kobrat eivät saaneet pelinrakentelua käyntiin, josta kertoo takamies Antto Nikkarisen (16/2/10) yksi tilastoitu syöttö. Kobrat olisivat voineet olla syvällä suossa ilman Justin Pierceä (21/2/2). Pierce teki taukoon mennessä 14 pistettä 60 prosentin tarkkuudella.

Kolmannella kympillä kaikki näytti vieraille hyvältä. Tyyntä myrskyn edellä. Okko Järvi ajeli hyvin korille ja TJ Holyfield (10/13) hallitsi ilmatilaa korin alustoilla, keräten kamppailussa 13 levyriä. Kahdessa ensimmäisessä ottelussa hyvin pelannut Daniel Utomi (2/3/3) jäi nyt ilman palloja. Peliaikaa Utomille tuli hieman alle 28 minuuttia, viisi virhettä ja vain kaksi pistettä. Toki yrityksiä oli vain kaksi kappaletta. Brandon Spearman (6/8/2) lähti jälleen penkiltä, eikä päässyt missään vaiheessa peliin mukaan. Järvi naulasi kolmannen neljänneksen loppuun kolmosen ja Karhubasket pääsi viimeiselle kympille lukemista 51-65.

Juho Lehtoranta (10/2) alkoi herätellä lehtereillä epätoivoon vaipunutta kotiyleisöä. Ennen päätösneljänneksen puoltaväliä Nikkarinen ja Jussi Turja (3/1) osuivat peräkkäisissä kolmosissa, joten ero oli kaventunut kahdeksaan pisteeseen (64-72). Nikkarinen jatkoi vieraiden rankaisemista virheistä ja hetkeä myöhemmin oltiin lukemissa 72-74. Kuten yleensä, Kobrat saivat hyökkäyspään onnistumisista virtaa puolustukseen ja kauhajokisten aseet oli syöty. Lopussa Kobrat menivät menojaan ja kirjasivat itselleen kauden toisen voiton lukemin 84-78.

Pelin päättyessä tilastoista voidaan lukea, että Karhubasket sai sukkaan vain viisi kolmosta 27 yrityksestä (19 %). Menetyksiä kauhajokisille kertyi kaikkiaan 15 kappaletta. Kobrat nostivat toisella puolikkaalla kakkosten prosentin 48 ja kolmosissa 41 prosenttiin. Nikkarisen johdolla joukkue tilastoi 25 syöttöä ja pallon liikkeellä tekopaikat saatiin oikeisiin paikkoihin, sekä oikeille miehille.

-Peli oli meidän hallussa 30 minuuttia, Janne Koskimies aloitti pelin jälkeisen analyysin. – Sitten Kobrat pääsivät pelaamaan sitä peliä, mitä he ovat alkukauden aikana näyttäneet. – Meiltä katosi hyökkäyspelistä kontrolli ja rupesimme puskemaan. – Viimeiseen kymppiin tuli menetyksiä ja keskittyminen pääsi herpaantumaan. – Kun emme olleet hereillä, niin Kobrat rokotti meitä ja meille tuli pienimuotoinen paniikki, – Kobria pitää onnitella voitosta. – He taistelivat sitkeästi ja nousivat voittoon, Koskimies antoi tunnustusta vastustajalle.

Karhubasket jatkaa Korisliigaa kotiluolassa viikon päästä. Silloin vieraaksi saapuu ilman tappioita oleva KTP, jonka riveissä pelaa Kauhajoella kahta Suomen mestaruutta juhlinut Greg Mangano. Ja Mangano on ollut alkukaudesta maaginen. Liput KTP-otteluun ovat jo myynnissä Kauhajoen Kesportissa ja osoitteessa ennakkolippu.com.