UUTISET

20.10.2020

OTTELUENNAKKO: KOBRAT – KARHUBASKET

Karhubasket (1 voitto/1 tappio) lähtee keskiviikkona kauden ensimmäiseen paikallisotteluun, kun Lapualla Kobrat (1/1) isännöi hallitsevaa Suomen mestaria. Karhubasket aloitti kauden kahden pisteen tappioon Helsingissä, mutta otti avausvoiton kotiluolassaan viime sunnuntaina Lahti Basketballista. Kobrat on myös aloittanut kauden voitolla ja tappiolla. Avauskierroksella lapualaiset voittivat kotisallissaan Korihait 113-80. Salosta Kobrat joutuivat kotimatkalle kirvelevän pisteen tappion jälkeen viime lauantaina.

Karhubasket komeilee Korisliigan levypallotilaston ykkösenä. Joukkue on poiminut kahdessa ottelussa 47 levyriä ja niistä 16 on tullut hyökkäyspäässä. kovia lukemia, jotka todennäköisesti tulevat tasoittumaan, kun pelejä tulee lisää. Heittoprosentit ovat huolestuttavan alhaisia. Kakkoset ovat osuneet sukkaan 47,5 prosentin ja kolmoset 31,8 prosentin tarkkuudella. Vapariviivalla Karhubasket on ollut Korisliigan kolmanneksi tarkin joukkue, 81,1 prosentin tarkkuudella. Menetyksiä Karhubasketille on tullut 14,5 kappaletta ottelua kohden.

Viime tiistaina Karhubasket hävisi Seagullsien vieraana 84-82. Se oli kohtuullinen suoritus, kun ottaa huomioon, että kauhajokiset eivät saaneet pistettäkään aikaiseksi viimeisen kolmen minuutin aikana. Viimeisillä hetkillä oranssipaidat pääsivät yrittämään parikin kertaa tasoitus- tai voittoheittoa. Ehkäpä voitto avauskamppailusta olisi ollut pieni vääryys.

Avausvoitto Lahdesta tuli yli kahden tunnin maratonin jälkeen. Lahti puolusti todella aggressiivisesti ensi minuutit ja Karhubasket oli hätää kärsimässä. Lopulta Janne Koskimies löysi sopivat lääkkeet vastustajan puolustuksen murtamiseksi ja eteni 100-90 voittoon.

Okko Järvi nosti Lahti ottelussa tasonsa sille asteelle, jota ollaan odotettu. 17 pistettä syntyivät hyvillä prosenteilla (2p 75 %, 3p 66,7 %). Niiden lisäksi Järvi poimi kolme levypalloa ja jakoi kuusi syöttöä. Myös Collin Malcolm nosti tasoaan avausottelusta. Hän teki 25 pistettä ja repi 11 levyriä. Daniel Utomi oli hurjalla heittopäällä Gullseja vastaan. Sunnuntaina hän teki 15 pistettä ja keräsi kahdeksan levyriä. Kolmoset Utomi upotti 2/4, joten kauden onnistumisprosentti on nyt 75. Utomi onkin varmaan merkitty mies keskiviikkona.

-Sunnuntain avausvoiton jälkeen katseet on suunnattava nopeasti kohti keskiviikkoa ja kauden ensimmäistä Pohjanmaan derbyä, Janne Koskimies aloittaa ennakoinnin. – Kobrien tehokkuus avoimella kentällä sekä tulivoima kaaren takaa ovat tiedossa, mutta näiden poisottaminen onkin helpommin sanottu kuin tehty. – Meidän pitää pelata paras puolustuspelimme ja pitää pallosta paremmin huolta hyökkäyksessä.

Karhubasketin kokoonpano: Collin Malcolm, Daniel Utomi, Thomas Vehmanen, Antti Niskanen, Bojan Sarcevic, Mikael Laihonen, Okko Järvi, Eero Innamaa, TJ Holyfield, Joona Hakamaa, Brandon Spearman, Kalle Peltonen.

 

Kobrat teki Korihaista kalamuhennosta ensimmäisessä ottelussa. 33 pisteen voitto ei jättänyt kysymyksiä paremmasta joukkueesta. Onnistumiset seuraavat onnistumisia ja lauantaina Kobrat olivat lähellä yllättää Vilppaan Salohallissa. Kobrat voittivat tuon kamppailun kolmannen neljänneksen 22-35 ja johtivat ennen viimeistä kymppiä pistein 68-72. Suurimmillaan Kobrien etumatka oli 13 pistettä. Kolmannen kympin sytyttäjänä toimi 198 senttinen laituri Jordan Loveridge. Koko ottelussa Loveridge pussitti 31 pistettä tarkalla heittopelillä (2p 60 %, 3p 70 %) ja poimi siinä ohessa 11 levypalloa. 203 senttinen sentteri Nathanial Grimes pussitti 21 pinnaa ja poimi kahdeksan levypalloa. Kolmas tehomies oli 201 senttinen laituri Justin Pierce, joka kokosi 16 pisteen, sitsemän levyrin ja kolmen syötön saaliin. Kobrien peliä pyörittää Korisliigan syöttökunkku Antto Nikkarinen (10/2/10), jakaen 10 syöttöä. Tässä on se nelikko, joka Karhubasketin pitää keskiviikkona pitää asioissa.

Toki Kobrilta löytyy tehoa ja taitoa myös edellä mainitun nelikon lisäksi. 206 senttinen maajoukkuelaituri Remu Raitanen ei vielä ole pelannut peliäkään. Hän tuo kuitenkin Ville Turjan ryhmään kokoa ja heittovoimaa lisää. Heittovoimasta kun puhutaan, niin Juho Lehtoranta (6,5/3/2) pitää mainita. Neljäs jenkki on 195 senttinen laituri Anthony Gaines Jr (17/3/2,5). Kobrilla on rosterissa kolme omaa kasvattia, joista suurimmassa roolissa on ”ikikobra” Jussi Turja, joka ei vielä ole päässyt pisteiden makuun. Tuukka Härsilä on syntynyt vuonna 2004 ja pelannut kahdessa ottelussa runsaat kahdeksan minuuttia per peli. Ville Taipaleen kauden debyytti on vielä tekemättä. Joukkueen täydentää takamies Peetu Drockila (1,5/1,5/2).

Kobrat on heittovoimainen joukkue, joka rakentaa heittopaikat hyvällä pallon liikkeellä. Karhubasketin pitää onnistua joukkuepuolustuksessa, jotta Nikkarinen ei pääse pelaamaan palloa hyviin paikkoihin. Keskiviikkona on edessä 37 Korisliigan paikallisottelu. Kauhajokiset ovat napanneet otteluissa 26 voittoa, kun Kobrat ovat onnistuneet voittamaan niistä 10. Lapualaiset lähtevät poikkaisemaan seitsemän paikallispelin tappioputkea Karhubaskettia vastaan.

-Huomenna vastassa paikallisvastustaja karhu, Kobrien valmentaja Ville Turja ennakoi keskiviikon ottelua. – Paikallisotteluissa tuntuu olevan vuodesta toiseen vertaansa vailla oleva lataus. – Suurin korjausliike edelliseen Vilpas peliin verrattuna täytyy meidän osalta tulla levypallopelaamiseen ja menetysten minimoimiseen. – Vilpas sparrasi meitä energisyydellään ja aggressiivisuudellaan hyvin kohti meille vielä ennen tuota ottelua saavuttamatonta aggressiivisuuden tasoa. – Uskonkin, että olemme karhua vastaan valmiimpia alusta asti kuin mitä olimme lauantaina Salossa.

– Raitasen pelikuntoon pääsy lähestyy ja hiljalleen paluu kentille lähestyy. – Turhia riskejä liian nopeasta paluusta kentille ei kuitenkaan oteta. – Tilannetta arvioidaan tänään harjoituksissa ja huomenna päivän aikana ja päätös tehdään päivän kunnon mukaan, Turja puntaroi koriliiga.fi sivuston ennakossa.

Kobrien kokoonpano: Pierce, Nikkarinen, Turja, Gaines, Loveridge, Lehtoranta, Grimes, Härsilä, Drockila. Raitanen (GTD75%), Taipale

Keskiviikon kamppailua voi katsella suorana Ruudun välityksellä, joten nyt vain nopeasti tilaamaan Ruutu!

 

#oranssionmeidän