UUTISET

19.10.2020

KARHUBASKET VOITTOON KOTIAVAUKSESSA

Kuva: J-P Laitio-Ramone

Lahti Basketball tuli karhuluolaan kovalla intensiteetillä. Sen puolustus piti kotijoukkueen pihdeissä avauskympillä. Sitten oranssipaidat löysivät lääkkeet ja purjehtivat kauden ensimmäiseen voittoon.

Lahti oli edelleen ilman Vesa Mäkäläistä ja Arttu Saarijärveä. Tämä ei Pieti Poikolan yhdistelmää häirinnyt, vaan lahtelaiset pakottivat kotijoukkueen tekemään hirveän määrän töitä hyökkäyspäässä, jotta tekopaikka edes löytyi. Okko Järvi (17/3/6) oli oivalla pelipäällä ja piti Karhubaskettia mukana. Lahden Wayne McCullough (19/7/2) oli energinen ja nakutti vieraiden kuusi ensimmäistä pistettä. Sitten Lahdesta esiin astui Brandon Peel (18/12), jonka johdolla vieraat johtivat avauskympin puolivälissä 9-13. Neljänneksen lopussa Ricky Waxlax (6/1) ja kotijoukkueen Brandon Spearman (14/1) vaihtoivat kolmoset. Alex Campbellin (14/3/2) vaparit päättivät kympin lukemiin 20-24.

Kuva: J-P Laitio-Ramone

McCullough jatkoi siitä mihin edellisellä kympillä jäi. 13 minuutin kohdalla vieraat olivat repineet 10 pisteen etumatkan (24-34), kun Brandon Myer (10/7) onnistui kolmosessa. Janne Koskimies kutsui tässä kohtaa joukkueensa aikalisälle. TJ Holyfield (11/7) kavensi korilla ja vaparilla, ennen kuin joukkueet juuttuivat miltei kahdeksi minuutiksi lukemiin 27-34. Daniel Utomi (15/8/3) toi Karhubasketin lay-upilla viiden pisteen etäisyydelle. Lahden aikalisän jälkeen, Mikael Laihonen (3/3) vielä lisäsi vieraiden tuskaa, kun hänen kolmosensa päätti neljän minuutin pätkän, jonka kotijoukkue vei 10-0. Daniel Utomin toinen kolmonen ja Brandon Spearmanin kaksi vaparia päättivät avauspuoliajan lukemiin 43-41.

Karhubasket aloitti kolmannen neljänneksen terävästi. Utomi heitti kolmosen pussiin ja Bojan Sarcevic (10/4/2) ajeli korille pari kertaa tuloksekkaasti. Bojanin kolmonen teki tilanteeksi 52-43, vajaassa kahdessa minuutissa. Ennen kympin puoltaväliä, kotijoukkueen pelaajat tuntuivat olevan joka paikassa. Collin Malcolm (25/11) poimi levypalloja sekä hyökkäys- että puolustuspäässä ja nosteli palloja koriin. Okko Järven kolmonen kasvatti kotijoukkueen etumatkan jo 14 pisteeseen (61-47). Lahti kavensi välillä eron seitsemään pisteeseen Ville Karvosen (12/2) toimesta, mutta neljännes päättyi lukemiin 75-62.

Viimeisellä neljänneksellä Lahti ei luovuttanut, mutta ei enää noussut uhkaamaan kotijoukkueen voittoa. Tapahtumia riitti loppuun saakka, mutta päätössummerin soidessa valotaululla olivat lukemat 100-90. Koripallo-ottelun peliaika on 40 minuuttia, mutta nyt tämä tehokaspeliaika jakaantui yli kahden tunnin maratoniksi.

Kakkosissa molempien joukkueiden tarkkuus oli ihan ok. Lahti onnistui niissä 50 prosentin ja Karhubasket 52 prosentin tarkkuudella. Kolmosissa molemmilla oli vaikeuksia. Kotijoukkueen prosentti bonusviivan takaa oli 29,6, mutta vieraille vielä huonompi eli 18,8. Tuollainen heittopeli jätti paljon levypalloja poimittavaksi. Karhubasket voitti ne 53-44, ja haki peräti 18 hyökkäyslevypalloa. Lahti poimi 21 hyökkäyslevypalloa. Karhubasketille tuli peräti 20 menetystä (Lahti 14). Näistä menetyksistä Lahti teki 18 pistettä ja hyökkäyslevypallojen jälkeen niitä tehtiin 29. Ottelussa heitettiin myös 67 vapaaheittoa, mikä osaltaan kasvattaa ottelun kestoa.

Kuva: J-P Laitio-Ramone

Karhubasketin Okko Järvi oli ottelun hahmo. Vajaassa 23 minuutissa 17 pistettä, 3 levyriä ja kuusi syöttöä. Pisteet tulivat vielä kentän tarkimmalla prosentilla, kun Okko heitti pelitilanneheitot 71,4 prosenttisesti sisään. Collin Malcolm otti 25 pisteen lisäksi 11 levypalloa, Daniel Utomi jatkoi hyviä otteita ja TJ Holyfield pääsi nyt yli 10 pisteen. Lahden puolustus vei mehuja kotijoukkueen hyökkäyspelaamiselta, eikä syöttöjä saatu tilastoitua kuin 17 kappaletta. Tuota on parannettava keskiviikon Kobrat otteluun.

-Olen todella tyytyväinen voittoon, Karhubasketin valmentaja Janne Koskimies tokaisi pelin jälkeen. – Tiukka peli. – Lahti roikkui sitkeästi mukana. – Teimme 25 minuuttia hyvää työtä levypalloissa, mutta annoimme lopussa niitä heille liikaa. – Ja vastustaja teki runsaasti pisteitä meidän menetyksistä. – Niistä tuli miltei 50 pistettä. – Meidän joukkuepelaaminen ei ollut hyvällä tasolla, mutta teimme tarvittavat pisteet hyvillä yksilösuorituksilla. – Ja välillä pallo pomppi meille, joten olimme siinä suhteessa onnekkaita, Koskimies muotoili.

Keskiviikkona Karhubasket matkustaa Lapualle ja kohtaa Kobrat. Kobrat on ollut hyvässä lennossa ja olivat lauantaina yllättää Salon Vilppaan Salossa. Keskiviikon ottelu on katsottavana Ruudussa.