UUTISET

16.10.2020

OTTELUENNAKKO: KARHUBASKET – LAHTI BASKETBALL

Korisliiga pyörähti käyntiin viime tiistaina, kun kaksi edellistä Suomen mestaruutta voittanut Karhubasket kohtasi Kisahallissa Helsinki Seagullsit. Peli oli tasainen alusta loppuun, mutta sarjapisteet jäivät Helsinkiin lukemin 84-82.

Kauhajokisten kotiavaus on vuorossa sunnuntaina, kun vieraaksi saapuu Lahti Basketball. Ottelu alkaa kello 17 koulukeskuksen liikuntahallissa. Salilla EI OLE lipunmyyntiä, mutta liput saa hankittua kätevästi ennakkoon Kauhajoen Kesportista tai osoitteesta ennakkolippu.com. Kesportissa maksuvälineenä käy käteinen ja kortti. Myös laaja valikoima erilaisia työhyvinvointietuja, kuten smartum käy maksuvälineenä. Kesportista voi myös lunastaa kausilipun. Salin ovet avautuvat sunnuntaina kello 16 eli tunti ennen ottelua.

Muista tutustua turvallisuusohjeisiin osoitteessa karhubasket.fi (ohjeet päivitetty 16.10.). Saavu paikalle ajoissa, jotta vältät ruuhkan. Muista säilyttää turvavälit saapuessa, katsomossa ja poistuessa ottelun jälkeen. Poistu oikeasta ovesta, joka sinulle on osoitettu. Noudata järjestysmiesten ohjeita. Desinfioi kädet. Kasvomaskin käyttö on pakollista! Jos sinulla ei ole maskia, saat sellaisen saapuessasi otteluun. Älä saavu otteluun kipeänä.

Sarja-avaus Kisahallissa oli tasainen, vaikka Gulls piti välillä 12 pisteen etumatkaa hallussaan. Tämä tapahtui noin viisi minuuttia ennen puoliaikaa, jolloin joukkueet olivat lukemissa 34-22. Kauhajokiset pelasivat ensimmäisen puolikkaan loppuminuutit hyvin, joten joukkueet suuntasivat tauolle lukemissa 42-36. Päätösneljänneksellä vieraat kirivät eron kiinni ja menivät johtoonkin, kun Daniel Utomi jatkoi hyviä esityksiään. Kolme minuuttia ennen loppua Karhubasket johti 79-82, mutta sitten heitot kolisivat rautoihin tai Gullsien puolustus torjuivat ne. Gulls teki ottelun viisi viimeistä pistettä, eikä kauhajokiset saaneet palloa koriin hyvistä heittopaikoista huolimatta.

Molemmille joukkueille tilastoitiin yhdeksän menetystä, levypallot Gulls voitti 45-41, mutta kotijoukkueen 19 syöttöä loivat hieman parempia heittopaikkoja. Näistä isännät osuivat kakkosissa 50 prosentin ja kolmosissa 31 prosentin tarkkuudella. Karhubasketin 14 syöttöä jättivät kakkosten osumatarkkuuden 42 prosenttiin. Vieraat ottivat peräti 39 kolmosta, jotka osuivat koriin 33 prosenttisesti.

Oranssipaitojen tehomies oli 25 pistettä tehnyt Daniel Utomi. Pisteiden lisäksi hän kaapi neljä levypalloa. Utomi heitto kaikki kuusi kolmostaan säkkiin. Penkiltä aloittanut Brandon Spearman pääsi ottelun kuluessa vauhtiin ja kasasi 20 pisteen saaliin. Bojan Sarcevic teki 14 pistettä, otti viisi levypalloa ja jakoi viisi syöttöä. Collin Malcolm teki 10 pinnaa ja poimi seitsemän levypalloa, joista neljä hyökkäyskorilla. TJ Holyfield kärsi virhevaikeuksista, mutta teki neljä pistettä ja tilastoi joukkueen parhaan saldon +/-tilastoon lukemalla +16, ennen virhetilin täyttymistä.

Karhubasketin peli ei ollut kummassakaan kenttäpäädyssä täysin kohdallaan, joten parannettavaa riittää. Siitä huolimatta voitosta taisteltiin päätössummeriin saakka. Hyökkäyspäässä pallon liike tarvitsee parannusta, joka avaa parempia heittopaikkoja. Puolustuspäässä pitää myös parantaa, ettei vastustaja pääse marssimaan korille helppoihin tekopaikkoihin.

-Lahti sai keskiviikon ottelussa 27 hyökkäyslevypallon myötä valtavasti enemmän heittoyrityksiä kuin vastustaja ja pystyi venymään lopulta voittoon, valmentaja Janne Koskimies aloittaa sunnuntain kamppailun ennakoinnin. – Meidän on valmistauduttava huolella pysäyttämään heidän avainpelaajansa ja vastattava kovuuteen. – Sunnuntaina nähdään varmasti vauhdikas ottelu, jossa molemmat joukkueet heittävät paljon kaaren takaa, Koskimies ennustaa.

Karhubasketin kokoonpano: Collin Malcolm, Daniel Utomi, Thomas Vehmanen, Antti Niskanen, Bojan Sarcevic, Mikael Laihonen, Okko Järvi, Eero Innamaa, TJ Holyfield, Joona Hakamaa, Brandon Spearman, Kalle Peltonen.

Karhubasket ja Lahti Basketball ovat kohdanneet Korisliigassa neljä kertaa. Nämä kaikki tapahtuivat viime kaudella. Lahti voitti viime kauden ensimmäisen kohtaamisen karhuluolassa, mutta sitten kauhajokiset voittivat kolme kamppailua putkeen. Tätä putkea olisi hyvä jatkaa sunnuntaina.

Lahti Basketball avasi kauden keskiviikkona kotivoitolla Salon Vilppaasta. Yksi sarjan suurimmista mestaruussuosikeista yhdessä Seagullsien kanssa joutui kotimatkalle 78-76 tappion jälkeen. Lahdelta puuttui keskiviikkona kokoonpanosta kaksi viisikon pelaajaa, kun sekä Vesa Mäkäläinen että Arttu Saarijärvi seurasivat peliä siviiliasussa. Tämä vielä nostaa avausvoiton arvoa.

Poissaoloista huolimatta, 2+2 vuotisella sopimuksella Lahden valmentajaksi tullut Pieti Poikola, peluutti ottelussa 10 pelaajaa. Pienimmät minuutit (8) pelasi Roi Byman ja pisimpään kentällä viiletti Alex Campbell (31). Lahden pelitapaa puolustuspäässä on mainostettu aktiiviseksi ja ainakin Saloa vastaan se toimi. Vilpas menetti pelivälineen peräti 22 kertaa, mutta oliko se lahtelaisten puolustuksen hyvyyttä vai salolaisten huolimattomuutta jää arvailujen varaan.

195 senttinen laituri Wayne McCullough teki Vilpasta vastaan 18 pistettä. Sen lisäksi hän kaapi 11 levyriä ja jakoi neljä syöttöä. 201 senttinen laituri Brandon Peel teki tehot 14/9. Kanadalainen 193 senttinen takamies Alex Campbell teki 31 minuutissa 13 pistettä, otti 8 levyriä ja jakoi 3 syöttöä. Neljännen ulkomaalisen paikan täyttää 203 senttinen laituri Brandon Myer, joka teki 23 minuutissa vain viisi pistettä, mutta tilastoi joukkueensa kovimman plussaldon +/-tilastoon lukemalla +15.

Kun Mäkäläinen ja Saarijärvi olivat poissa, niin viisikkoon olivat kiilanneet 207 senttinen sentteri Henri Ventoniemi (8/5) ja 199 senttinen Ville Karvonen (3/5). Ventoniemi pelasi viime kaudella erinomaisesti Uudessakaupungissa ja jatkoi samoja otteita uudessa joukkueessa. Karvonen on Orimattilan Jymyn kasvatti ja on pelannut divari A:ta Lahden riveissä. Kaksi edellistä kautta Karvonen pelasi Loimaan Biisoneissa divari A:ssa ja viime kaudella hän teki loimaalaisille 14,3 pistettä ja otti 5,7 levypalloa ottelua kohden.

Gullseista Lahteen siirtynyt Ricky Waxlax teki Lahdelle Vilpasta vastaan kahdeksan pistettä 20 minuutissa, ja upotti kolmesta kolmosestaan kaksi. Aleksanteri Ahola pelasi vain runsaat 11 minuuttia ja teki seitsemän pistettä, mutta hänen +/-tilaston lukema +11 on kova, kun joukkue voitti vain kahdella pisteellä.

Lahti teki Vilpasta vastaan menetysten jälkeen 25 pistettä, joten Karhubasketin on pidettävä pelivälineestä huolta sunnuntaina. Lahti haki myös vastustajan korilta peräti 27 hyökkäyslevypalloa, joten niiden kanssa pitää olla tarkkana. Erityisesti Peel ja McCllough kunnostautuivat hyökkäyslevyreissä.

Karhubasket – Lahti Basketball sunnuntaina kello 17 koulukeskuksen liikuntahallilla.

Muista hankkia liput ennakkoon ja tutustu ottelutapahtuminen turvallisuusohjeisiin karhubasket.fi osoitteessa. Nähdään salilla!

#oranssionmeidän