UUTISET

14.10.2020

KARHUBASKETILLE TAPPIO SEAGULLSIEN VIERAANA

Korisliigakausi alkoi tiistaina Helsingissä, kun Helsinki Seagulls isännöin Kisahallissa Karhubaskettia. Gulls kuuluu sarjan suurimpiin mestaruussuosikkeihin yhdessä Salon Vilppaan kanssa. Myös kauhajokisia on veikkailtu kärkisijoille ennakkopuntaroinneissa. Tiistain kamppailu oli vauhdikas ja tasaväkinen avausottelu, mutta kertoi molemmille joukkueille, että töitä riittää.

Ottelun alkua sävyttivät menetykset ja epäonnistuneet heitot. Pelattuna oli miltei pari minuuttia, ennen kuin Daniel Utomi (25/4) sai tehtyä ensimmäiset pisteet. Avausneljänneksen puolivälissä oltiin lukemissa 6-10 ja Utomi oli tehnyt oranssipaitojen kaikki pisteet. Gullsien kokenut veteraani Tuukka Kotti (8/10/2) upotti kakkosen ja kolmosen, joten isännät siirtyivät 13-11 johtoon. Karhubasket sai vielä yhden korin Thomas Vehmasen toimesta, mutta Lokkien Porter Troupen (13) And1 suoritus päätti kympin lukemiin 21-13.

Wayne Martin Jr (20/9/2) kasvatti eron 10 pisteeseen kakkosella, mutta vieraiden kaksi perättäistä kolmosta kavensi eron neljään, joten Jussi Laakso kutsui kotijoukkueen aikalisälle. Sen jälkeen Bojan Sarcevic (14/5/5) naulasi toisen perättäisen kolmosen ja joukkueet olivat tilanteessa 23-22. Liukas takamies Kendale McCullum (21/4/8) teki viisi perättäistä pistettä, Shawn Huff (5/6) upotti kakkosen ja Martin jatkoi kauhajokisten kurittamista korilla, joten runsaan parin minuutin 11-0 jakso pakotti Janne Koskimiehen käyttämään aikalisän. Brandon Spearmanin (20/0/2) johdolla vieraat taistelivat ja kavensivat puoliaikatilanteeksi 42-36.

Sarcevicin kolmonen ja Utomin kakkonen kavensivat eron minuutissa pisteeseen. Gulls kasvatti taas etumatkaa kolmosten saattamana, mutta Collin Malcolm (10/7) ja TJ Holyfield (4/6) pitivät Karhubaskettia pelissä mukana. Utomin kolmonen siirsi vieraat 53-54 johtoonkin. Neljänneksen lopussa joukkueet vuorottelivat johtoasemassa, mutta viimeiselle kympille lähdettiin lukemissa 62-62.

Päätösneljänneksen alussa voimasuhteen pysyivät tasoissa. Kympin puolivälissä Spearman upotti kakkosen sekä vaparin, joten vieraat menivät 72-73 johtoon. Heti perään kapteeni Antti Niskanen (2/7/2) poimi puolustuslevypallon ja löysi hyökkäyspäässä Utomin bonuskaaren takaa. Illan viides kolmonen sukkaan ja Karhubasket 72-76 etumatkalle. Kotijoukkue kokoontui aikalisälle. Troupe toi Lokit pisteen etäisyydelle kolmosella ja hetkeä myöhemmin kakkosella tasoihin. Sarcevic heitti kolmosella oranssipaidat edelle, mutta Martin oli tarkkana vapariviivalta. Sama mies rankaisi vieraita ties monennenko kerran korin alta, joten Gulls johti kaksi minuuttia ennen loppua 83-82.

Aikalisän jälkeen Karhubasketin puolustus oli hyvää. Lokit eivät saaneet edes heittoja, mutta vieraat eivät päässeet hyödyntämään riistojaan tai hyökkäyslevypalloja. Yksi kentän hahmoista läpi ottelun, McCullum upotti vaparin, joten isännät johtivat noin parikymmentä sekuntia ennen loppua 84-82. Spearman pääsi ajamaan korille, mutta nosti ohi. Mikael Laihonen (2/5/2) haki hyökkäyslevypallon, mutta hänen heittoyrityksensä torjuttiin. Pelikellossa oli aikaa kaksi sekuntia ja Janne Koskimies piirsi Karhubasketille aikalisällä viimeisen hyökkäyskuvion. Spearman pääsi vielä yrittämään kolmosella voittokoria, mutta se kimposi raudoista ulos, joten Gulls voitti ottelun 84-82. Tämä oli helsinkiläisten 19 perättäinen kotivoitto Kisahallissa.

Karhubasket ei saanut ottelussa kuriin kaksikkoa McCullum – Martin. Parivaljakko pelasi hyvin yhteen, eikä vieraat löytäneet lääkkeitä heidän pysäyttämiseksi. Pieni taktinen muutos puolustuspelaamisessa puoliajan jälkeen toimi, mutta ottelun lopussa nuo lääkkeet unohdettiin. Gulls upotti kakkoset 50 prosentin tarkkuudella, mutta kolmosissa osumatarkkuus jäi kolmeenkymmeneen. Levypallot isännät voittivat 45-41 ja syöttöjä he tilastoivat 19 kappaletta McCullumin johdolla.

Karhubasket jäi kakkosissa 42 prosentin osumatarkkuuteen. Joukkue otti peräti 39 kolmosta, jotka osuivat sukkaan 33 prosenttisesti. Joukkuepeli ei ollut parhaassa terässään, josta kertoo 14 syöttöä. Pallon liikettä on parannettava. Utomi oli loistavassa vireessä ja penkiltä lähtenyt Spearman pääsi hyvään vauhtiin pelin edetessä. TJ Holyfield teki vain neljä pistettä, mutta oli joukkueensa selkeästi paras +/-tilastossa saldolla +16. Okko Järveltä ja Mikael Laihoselta odotetaan sunnuntain kotipelissä enemmän.

-Kauden ensimmäinen peli ja alla pitkä tauko, joten ottelun ensimmäinen puoliaika oli molemmilta hermostunutta peliä, Janne Koskimies aloitti pelin jälkeisen analyysin. – McCullomin nopeus yllätti meidät, joten muutimme hieman puolustusta puoliajalla. – Hyvä taistelu joukkueelta. – Olimme viimeisellä kympillä virhevaikeuksissa, mutta olimme mukana loppuun asti ja viimeisellä kahdella minuutilla meillä oli hyviä paikkoja, Koskimies harmitteli.

Karhubasket jatkaa pelejä sunnuntaina kotisalissa, kun vieraaksi saapuu Lahti Basketball. Ottelu alkaa koulukeskuksen liikuntahallissa kello 17. Lippuja saa ostettua ennakkoon osoitteesta ennakkolippu.com ja Kauhajoen Kesportista. Muista tutustua turvallisuusohjeisiin karhubasket.fi osoitteessa.