UUTISET

12.10.2020

OTTELUENNAKKO: HELSINKI SEAGULLS – KARHUBASKET

Nyt se sitten alkaa, Korisliiga. Edellinen kausi päättyi maaliskuussa koronaviruksen takia, eikä pudotuspelejä ehditty pelaamaan. Näin mestaruus jäi jakamatta vuonna 2020 ensimmäistä kertaa sotien jälkeen. Karhubasket lähtee Korisliigan hallitsevana mestarina, kun keväät 2019 ja 2018 päättyvät kauhajokisten mestaruusjuhliin.

Koronasta ei ole päästy eroon, joten haasteita riittää. Jokainen Korisliigassa pelaava joukkue on panostanut turvallisuuteen, jotta ottelutapahtumista saataisiin turvallisia. Niin myös Karhubasket. Vaarana on, että otteluiden peruuttamisia tulee, mutta toivottavasti kausi saadaan pelattua läpi ilman sen suurempia mutkia.

Korisliigan avausotteluna on tiistaina 13.10. pelattava Helsinki Seagulls – Karhubasket. Peli pelataan legendaarisella Helsingin Kisahallilla. Tiistain kamppailu alkaa kello 18.30. Tällä kaudella otteluita voi katsella suorana Ruudun kautta, joten nyt vain tilaamaan Ruutu, jotta fanit voivat olla mukana kannustamassa omaa joukkuetta vieraspeleissä.

Korisliigan runkosarjassa pelataan tällä kaudella 22 ottelua eli kaikki joukkueet kohtaavat toisensa kerran kotona ja kerran vieraissa. Tammikuun lopussa joukkueet jaetaan ylä- ja alaloppusarjaan, joissa molemmissa on kuusi joukkuetta. Yläloppusarjan joukkueet varmistavat samalla pudotuspelipaikkansa, mutta taistelevat kotiedusta pudotuspeleihin, joka irtoaa top neljä sijoituksella. Alaloppusarjan kaksi parasta joukkuetta pääsevät mukaan pudotuspeleihin ja Korisliigan Jumbo putoaa seuraavalle kaudelle divariin. Ennen pudotuspelejä joukkueilla on pelattuna 32 ottelua.

Karhubasket on valmistautunut kauteen hyvin. Joukkue kokoontui yhteisharjoituksia varten Kauhajoelle elokuun alussa. Treenejä on ollut kahdesti päivässä. Jenkit Collin Malcolm, Daniel Utomi ja TJ Holyfield saapuivat Kauhajoelle elokuun puolivälissä, hieman suunniteltua aikaisemmin, että kahden viikon karenssi saatiin hoidettua mallikkaasti. Neljäs jenkki Brandon Spearman saapui paikkakunnalle syyskuulla, kun kausi Egyptissä oli pelattu päätökseen.

Harjoituspeleistä saldona oli yksi tappio ja kolme voittoa. Tappio tuli BC Nokian vieraana, mutta sitten Salon hanhivaaraturnauksesta oranssipaidat nappasivat kaksi voittoa. Voitot tulivat Kouvoista ja Ura Basketista. Kenraaliharjoituspeli oli vuorossa viime torstaina kotiluolassa, kun Tampereen Pyrintö saapui kylään. Tästä ottelusta Karhubasket nappasi selvän 95-80 voiton.

Harjoituspeleissä joukkue on osoittanut nopeutensa, joten valmentaja Janne Koskimiehen toivomaa nopeaa peliä nähdään. Puolustuspäässä joukkueen on tarkoitus olla aggressiivinen, mutta puolustuskonseptin saaminen käytäntöön vie vielä oman aikansa. Brandon Spearman on osoittanut olevansa tarkkakätinen heittäjä, mutta pystyy myös ajamaan korille. Karhubasketilla on myös uusi kapteeni, sillä kipparin tehtäviä hoitaa Antti Niskanen.

-Todella mukava päästä seitsemän kuukauden tauon jälkeen takaisin Korisliigapelien pariin, Janne Koskimies aloittaa tiistain kamppailun ennakoinnin. – Lähdemme haastamaan Seagullsin kokenutta joukkuetta täydellä kahdentoista pelaajan kokoonpanolla. – Kotijoukkue pystyy hyödyntämään vastustajan pallonmenetyksistä ja pakotetuista heitoista syntyvät tilanteet nopeasti, pelaten epäitsekästä, hyvää joukkuekoripalloa. – Levypallopeli, huolellisuus ja ottelusuunnitelmassa pysyminen ovat avainasiat, joissa meidän on onnistuttava, Koskimies painottaa.

Karhubasketin kokoonpano: Collin Malcolm, Daniel Utomi, Thomas Vehmanen, Antti Niskanen, Bojan Sarcevic, Mikael Laihonen, Okko Järvi, Eero Innamaa, TJ Holyfield, Joona Hakamaa, Brandon Spearman, Kalle Peltonen.

Karhubasketin testi on heti ensimmäisessä ottelussa haastava. Seagulls lähtee Korisliigaan yhtenä suurimpana mestaruussuosikkina, yhdessä Salon Vilppaan kanssa. Lokkiparvesta löytyy hurjasti kokemusta. Susijengin kapteeni Shawn Huff, kaiken nähnyt ja kokenut maajoukkuemies Tuukka Kotti ja myös maajoukkueen vakiokasvoihin kuuluva tarkkakätinen Antti Kanervo. Unohtaa ei saa myöskään kaikkien aikojen kokeneinta Korisliigapelaajaa eli Timo Heinosta. Max Besselinkiä veikkaillaan koko Korisliigan vuoden tulokkaaksi.

Takamiehenä Gullsien peliä pyörittää 185 senttinen Kendale McCullum. Kaudella 2018-2019 McCullum pelasi NCAA:n II tason Lewisin yliopistossa 31 ottelua ja teki niissä 16,4 pistettä sekä jakoi 6,3 syöttöä. Kausi 2019-2020 oli miehelle ensimmäinen ammattilaiskentillä. McCullum pelasi Saksan Pro A:ssa (II taso) Uni Baskets Paderborn joukkueessa 27 ottelua ja teki tilastoihin 18,3 pistettä, 5,5 levyriä ja 7,1 syöttöä ottelua kohden. Kakkoset mies upotti 55 prosentin ja kolmoset 42 prosentin tarkkuudella, joten mies osaa heittää. Ja kun hän hankki vapareita 6,1 kertaa per ottelu, niin ajouhkaa löytyy.

Laiturina pelaa Mambi Diawara. Diawara listataan Gullsien kokoonpanossa koriliiga.fi-sivustolla 198 senttiseksi, mutta netistä löytyy myös tietoa, että pituutta olisi 193 senttiä. Mikä on totuus, niin se selviää huomenna. Kanadalainen Diawara on pelannut ammattilaisena yhden kauden. Viime kaudella hän pelasi Romaniassa, Kanadan EBL-liigassa ja Argentiinan kakkostasolla.

Toinen laituri on kokenut 37-vuotias ja 196 senttinen Porter Troupe. Hänen uransa on pitkä ja hän on usean kauden ajan pelannut Romaniassa. Romanian lisäksi hän on pelannut Puolassa, Liettuassa ja Kyproksella. Kaksi edellistä kautta (2018-2019 ja 2029-2020) Troupe on pelannut Romaniassa SCM CSU Craiovan joukkueessa. Viime kaudella tilastoihin kirjattiin 14,1 pistettä, 3,6 levyriä ja 3,9 syöttöä.

Neljäs jenkki on 27-vuotias, 201 senttinen ja yli 100 kiloinen sentteri Wayne Martin. Kaudella 2016-2017 Martin pelasi kovassa Tennessee Staten yliopistossa 14,4 pisteen ja 9,2 levypallon keskiarvoilla 30 ottelua. Yliopiston jälkeen ura jatkui Kosovon FBK-liigassa 12 ottelun verran (12/6,6). Sieltä hän siirtyi Kyprokselle Michelin Etha Engomisin joukkueeseen, jossa pelejä kertyi kuusi kappaletta (14,2/8,5). Kaudella 2018-2019 Martin pelasi Brittien BBL-liigassa Leicester Riders joukkueessa 11 ottelua (9,4/5,6). Viime kaudella Martin pelasi Ruotsin pääsarjassa Jamtland Basketissa 13 ottelua (18,2/7,8).

Kaikkiaan Gulls on Jussi Laakson valmennuksessa kokenut joukkue, jolla on vain yksi tavoite eli mestaruus. – Vihdoinkin. – Melkein seitsemän kuukautta ollaan odotettu virallisten Korisliiga-pelien alkua ja nyt se on viimeinkin käsillä, Laakso hengähtää. -Vastaan asettuu kova ja hyvin valmistautunut Karhubasket, joka vilisee hyviä pelaajia. – Toivottavasti saadaan katsomoon niin paljon yleisöä, kun on mahdollista ottaa ja saadaan positiivinen startti tälle hieman erilaiselle kaudelle.

Kokoonpano: Kendale McCullum, Mambi Diawara, Porter Troupe, Erik Waxlax, Samuli Mäkelä, Shawn Huff (GTD75), Timi Heinonen (GTD75), Antti Kanervo, Tuukka Kotti, Max Besselink, Sami Tahvanainen, Wayne Martin.

Seagulls – Karhubasket tiistaina kello 18.30 Helsingin Kisahallissa.

Ottelua voi katsella suorana Ruutu+ kautta.

Karhubasketin ensimmäinen kotiottelu on vuorossa sunnuntaina, kun vieraaksi karhuluolaan saapuu Lahti Basketball. Ottelu alkaa koulukeskuksen liikuntahallissa kello 17. Lippuja myydään ennakkoon osoitteessa ennakkolippu.com ja Kauhajoen Kesportissa. Muista tutustua turvallisuusohjeisiin karhubasket.fi sivustolla!