UUTISET

09.10.2020

KARHUBASKET VOITTI KENRAALIHARJOITUSPELISSÄ PYRINNÖN

Korisliiga alkaa tiistaina 13. lokakuuta ottelulla Helsinki Seagulls – Karhubasket. Kisahallissa kello 18.30 alkavaan otteluun valmistautuva Karhubasket kohtasi kotiluolassa torstaina Tampereen Pyrinnön.

Pyrintö pisti ottelun ensimmäisellä kympillä tosissaan hanttiin. Kokenut David Gonzalvez (25/1/1) nakutti koreja 75 tarkkuudella. Kun Gonzalvez oli vaihdossa, niin tuntui ettei Pyrinnön peli pyörinyt lainkaan. Karhubasket päätti ensimmäisen puoliajan 7-0 jaksolla ja pääsi tauolle 47-36 johtoasemassa.

Toisen puoliajan alkuun Karhubasket kasvatti etumatkaansa, mutta sitten Pyrintö vastasi 0-7 jaksolla, kirien lukemiksi 65-53. Kotijoukkue piti ottelua tämän jälkeen näpeissään ja eteni lopulta selvään 95-80 voittoon.

Karhubasketin suurimman pistesaaliin keräsi nopea Brandon Spearman (19/1/1). Spearman onnistui kolmosissa 57 prosentin tarkkuudella, upottaen seitsemästä kolmosesta viisi. Pelikentällä hän oli vajaat 22 minuuttia. Joukkueen kapteeniksi valittu Antti Niskanen (17/5/3) teki runsaassa 17 minuutissa 17 pistettä. Okko Järvi (16/5/6) teki 16 pistettä.

Valmentaja Janne Koskimies peluutti joukkuetta edellisten harjoituspelien tapaan tasaisesti. Kaikkien 10 kokoonpanossa olleen pelaajan peliminuutit olivat 13 ja 27 minuutin välissä. Kokoonpanosta puuttuivat Mikael Laihonen ja Joona Hakamaa. Eniten peliaikaa kirjasi TJ Holyfield (13/7/2).

Karhubasket oli pelitilanneheitoissa tarkempi (2p 55 %, 3p 41 %) ja voitti levypallot 41-33. Kauhajokiset tilastoivat myös 21 syöttöä, kun Pyrintö jakoi vain kahdeksan syöttöä. Menetyksiä kotijoukkueelle tuli 10 kappaletta.

Karhubasket harjoittelee tiiviisti ennen tiistain avausottelua. Kotiavaus on vuorossa sunnuntaina 18. lokakuuta, kun kello 17 alkavaan otteluun vieraaksi saapuu Lahti Basketball.

Korisliigakauden ensimmäisen kotiottelun lipunmyynti avautuu maanantaina ennakkolippu.comissa ja Kauhajoen Kesportissa. Muista tutustua turvallisuusohjeisiin osoitteessa karhubasket.fi.