UUTISET

26.04.2020

KARHUBASKET HAKI VÄLIERÄVOITON KOTKASTA

Karhubasket avasi välieräsarjan torstaina kotiluolassa ja nappasi KTP:stä murskavoiton. Lauantaina joukkueet iskivät uudelleen ja kaikki tiesivät, että KTP tulisi peliin kotikentällään kovaa. Kauhajokisia oli lähtenyt tukemaan bussilastillinen faneja, jotka piiskasivat omiaan hienosti läpi ottelun.

Karhubasket avasi terävästi. Parissa minuutissa Greg Mangano (24/5/2), Cameron Jones (22/2/9) ja Bojan Sarcevic (17/11/8) naulasivat kolmoset, joten vieraat johtivat 2-11. Kevin Langford (18/4/4) piti KTP:tä mukana ja takamies Antto Nikkarinen (5/4/2) leikkasi eron neljään pisteeseen kolmosella. Sitten Rene Rougeau (18/6/4) onnistui peräkkäisissä kolmosissa ja tilanne oli 13-23. Avauspuolikkaan hahmo, KTP:n Jalen Jackson (20/6/3) antoi ensivaroituksia vireestään ja pisti pari kovaa kolmosta koriin, joten avausneljännes päättyi lukemiin 23-27.

Parissa minuutissa Tyrell Nelson (20/7) toi KTP:n tasoihin. Kun Donte Thomas (12/3/2) donkkasi isännät johtoon ja Karhubasket oli jumittanut kaksi minuuttia 29 pisteessä, niin Jussi Laakso kutsui joukkueensa aikalisälle. KTP hyökkäsi voimakkaasti korille ja pakotti puolustuksellaan vieraat kaukoheittoihin. Onneksi Greg Manganon käsi kävi kuumana ja Karhubasket pysyi mukana taistelussa. Viimeiset kaksi minuuttia olivat kauhajokisille vaikeita. Joukkue jäi 42 pisteeseen, mutta Joonas Lehtorannan (13/2) johdolla KTP marssi 10 pisteen puoliaikajohtoon (52-42).

Jos ensimmäisessä välieräottelussa Karhubasket pelasi palloa korin alle ja tuotti sillä KTP:lle vaikeuksia, niin nyt tuota asetta käytti kotkalaiset. KTP teki avauspuolikkaalla 22 pistettä korin alta ja Jalen Jackson naulasi kolmoset 4/6, tehden taukoon mennessä 18 pistettä. Kun joukkueet lähtivät tauolle, niin Steveco areenalla oli tunnelmaa kuin KTP:n huippuvuosina. Vieraat menettivät pallon peräti 12 kertaa ja niistä KTP teki 15 pistettä. Kun onnistumisia ei tullut, niin Karhubasketin pelaajat turhautuivat ja alkoivat mussuttamaan tuomareille. Tilanne olisi voinut olla tauolla huonompikin, mutta onneksi Mangano käytti hänelle siunaantuneet heittopaikat tarkasti.

Karhubasket avasi kolmannen kympin terävästi. Neljässä minuutissa vieraat olivat kääntäneet pelin 2-14 jaksolla ja menivät 54-58 johtoon Chris McKnightin (18/4/2) hyökkäyslevypallolla sekä korilla. KTP:n valmentaja Tomi Kaminen yritti pysäyttää kauhajokisten rynnistystä aikalisällä, mutta muutama minuutti myöhemmin lukemat olivat 56-64. Kuuden minuutin jakson Karhubasket vei 4-22. KTP oli pienentänyt rotaation kuuteen pelaajaan, mutta tällä vaikealla hetkellä Juho Lehtoranta (2/2) tuli kentälle ja isäntien ilme vähän piristyi. Vieraat kuitenkin veivät kolmannen kympin 13-35 ja pääsivät päätösneljännekselle 65-77 johtoasemassa. Käännöksen mahdollistivat fokuksen siirtäminen mussutuksesta puolustamiseen, menetysten pitäminen kahdessa ja 20 pisteen tekeminen KTP:n korin alta.

Päätösneljänneksellä puolustava mestari pelasi järkevästi ja käytti kokemusta hyväkseen. KTP:n nuoret jenkit alkoivat turhautua ja erityisesti Thomas keskittyi kaikkiin muihin puuhiin, kuin pelaamiseen. Rene Rougeau ja McKnight kasvattivat eron 15 pisteeseen. KTP yritti, mutta Sarcevicin johdolla vieraat vastasivat. Kun Cam Jonesin käsi oli tarkkana vapariviivalta, niin Karhubasket haki välieräsarjan toisen voiton Kotkasta lukemin 90-101.

(kuva: Erkki Hautaviita)

Karhubasket voitti levypallot 29-36 ja paransi myös tätä osa-aluetta toisella jaksolla. Syöttöjä joukkue tilastoi peräti 26 kappaletta. Syötöillä löydettiin pelaajat hyvistä tekopaikoista ja kakkoset upposivat 61 prosentin ja kolmoset 43 prosentin tarkkuudella. Syötöillä ja ajoilla KTP:n puolustuksen keskustaa saatiin isännille myös virheitä, joista vieraat pääsivät 26 kertaa vapariviivalle. Vaparit upposivat hyvällä 85 prosentin tarkkuudella. 17 menetystä tarjosivat mahdollisuuden kotkalaisille, mutta tähän he eivät tarttuneet. Erityismaininnan ansaitsee Joonas Lehtoranta, joka kirjautti +/-tilastoon saldon +17, vajaassa 25 minuutissa.

Bojan Sarcevic oli lähellä tripla-tuplalla (kuva: Erkki Hautaviita)

– Puoliajalla eroa oli 10 pistettä ja meille oli todella tärkeää, että saimme sen kurottua kiinni nopeasti, Jussi Laakso jutteli pelin jälkeen. – Jos takaa-ajo olisi pitkittynyt, olisi siitä tullut hankalampaa. – Sovimme, että tulemme takaisin peliin hyökkäys hyökkäykseltä, eikä mitään sankaritekoja tarvita. – Toteutimme toisella jaksolla omaa peliämme. – Olimme myös toisella jaksolla kovempia molemmissa päädyissä, ja niin meidän pitää olla. – Meillä on rotaatio ollut samanlainen koko kauden, joten se ei minua huoleta. – Meidän pelaajat ovat hyvässä kunnossa, joten maanantaina jatketaan, Laakso sanoi.

Toden totta, sarja jatkuu jo maanantaina karhuluolassa, joten huilausaikaa ei juuri ole. Vaikka sarja on 2-0 Karhubasketille, niin mitään ei ole voitettu. Finaalipaikkaan tarvitaan neljä voittoa. Varmaa on, että KTP tulee lujaa päälle maanantaina, sillä tappio laittaisi heidät selkä seinää vastaan.

Liput maanantain kamppailuun ovat myynnissä osoitteessa www.ennakkolippu.com ja Kauhajoen Kesportissa. Ovet avautuvat salilla maanantaina kello 17.

Karhubasketin fanit olivat taas loistavasti joukkueensa tukena (kuva: Erkki Hautaviita)