UUTISET

19.05.2020

KARHUBASKET JYRÄSI VOITTOON NELJÄNNESSÄ FINAALISSA

Karhubasket haki mykistävällä esityksellä vierasvoiton Kouvolasta perjantaina. Heti alussa Rene Rougeau (18/18/2) otti kentän haltuun ja johdatti vieraat karkumatkalle. Eikä kauhajokiset vilkuilleet enää taakseen, kun Kouvot johtivat 4-3. Ensimmäinen kymppi meni vieraille 14-24 ja toisella neljänneksellä sama tahti jatkui. Karhubasketin puolustus oli betonia, jota Kouvot eivät saaneet rikki. Ainoastaan sentteri Thomas Gipson III (24/5) pystyi normaali suoritukseen. Kun kotijoukkue kivitti Lumon areenassa kolmoset 1/22 (4,5 %), niin tilaa hyökkäämiselle ei löytynyt. Karhubasket poimi ohiheitot Rougeaun johdolla näppeihin, voittaen ne 33-45.

Cameron Jones (kuva: Erkki Hautaviita)

Toisella kympillä Greg Mangano (17/3) sai heittopelinsä kulkemaan ja Cameron Jones (19/3/5) pujotteli läpi ottelun Kouvojen puolustuksen keskustaan. Jones upotti kakkoset 70 prosentin tarkkuudella. Puoliajalla Karhubasket johti 26-41 ja ilmassa oli ratkaisun makua.

Greg Mangano (kuva: Erkki Hautaviita)

Jos kauhajokisen 15 pisteen taukojohto oli vakuuttava, niin toisella puoliajalla meno jatkui hurjempana. Kolmannen kympin Karhubasket voitti 15-27 ja viimeisen neljänneksen 15-26, joten toinen puoliaika kirjattiin vieraille pistein 30-53. Loppunumerot Kouvolan jäähallissa olivat 56-94. 38 pisteen voittomarginaali oli 2000-luvun suurin finaaleissa. Vuonna 2006 Lappeenrannan NMKY voitti Katajan kotonaan 37 pisteellä. Lähteiden mukaan suurempi piste-ero finaaleissa on nähty vuonna -79, kun Playhonka ja Turun NMKY:stä 44 pisteen voiton (95-139).

Neljännestä finaalista esiin täytyy nostaa myös kapteeni Bojan Sarcevic (8/3/4), joka kirjasi +/-tilastoon lukeman +38. Myös Gipsonin kanssa pystypainia jatkanut Chris McKnight (19/3) pisteli heitot tarkasti sisään. Kakkosten prosentti hänellä oli 75 ja kolmoset osuivat 57,1 prosentin tarkkuudella (4/7). Joukkueena Karhubasket heitti kakkoset 59,5 prosentin tarkkuudella ja kolmosen tarkkuus oli 42,9 prosenttia.

Chris McKnight (kuva: Erkki Hautaviita)

Karhubasketin fanit, joita oli paikalla pari bussilastia ja runsaasti omilla autoilla, ansaitsevat ison kiitoksen. Vellikellot kilisivät ja rummut pärisivät coach Laakson toivomalla tavalla. Kannustus katsomosta oli tutun loistavaa ja sama meno jatkuu varmasti kotiluolassa sunnuntaina.

(kuva: Erkki Hautaviita)

– Kouvot pelasi täällä erittäin hyvin viime maanantaina, Rene Rougeau aloitti pelin analysoinnin. – Meille oli tärkeää keskittyä, aloittaa hyvin ja aggressiivisesti, sekä vastata heidän fyysisyyteen. – Saimme penkiltä hyvin apuja Okolta (Järvi) ja Jumpalta (Antti Niskanen). – Kouvot ovat heittäneet tarkasti ja hyvin pudotuspeleissä, joten halusimme pelata heitä vastaan hyvää yksi vastaan yksi puolustusta, Rougeau taustoitti hyvää puolustuspeliä.

– Tämä oli minun Kauhajoki uran paras ottelu, Jussi Laakso kertoi pelin jälkeen. – Puolustuksessa teimme paljon oikeita asioita ja myös hyökkäyspäässä. – Meillä oli vähän hampaankolossa edellisestä vierailusta täällä ja päätimme yhdessä, että tulemme rennosti, mutta kurinalaisesti peliin. – Pelasimme kurinalaisesti molemmissa päässä kenttää. – Edelleen on ihan sama voittaako pisteellä vain 38 pisteellä. – Sarja on 3-1, mutta emme missään nimessä voi rentoutua tai tuulettaa mitään. – Pitää keskittyä sunnuntain otteluun. -Haluamme katkaista tämän sarjan heti, mutta Kouvot on erinomainen joukkue ja he eivät anna sitä ilmaiseksi. – Rentous ja pallon paine, intensiteetissä pysyminen ovat tärkeitä sunnuntaina. – Chris McKnight pelasi hyvin ja jatkoi hyvää työtä Gipsonin kanssa. – Varmaa on, että Kouvot eivät heitä toista kertaa näin huonosti, Laakso varoitti.

Sunnuntaina joukkueet iskevät seuraavan kerran yhteen karhuluolassa. Ottelu alkaa kello 16. Jo neljännen finaalin aikana numeroidut liput myytiin loppuun. Osoitteessa ennakkolippu.com voi edelleen ostaa numeroimattomia lippuja sunnuntain peliin. Lippuja on myynnissä myös rajallinen määrä Kauhajoen Kesportissa lauantaina.

Salin ovet aukeavat lauantaina kello 14.30 ja samalla aukeaa myös lipunmyynti salilla. Lipunmyynnissä on sunnuntaina myös rajallinen määrä lippuja myynnissä. Numeroimattomilla lipuilla voi istua päätykatsomoissa, yläkerran katsomon kahdella ensimmäisellä rivillä ja yläkatsomon takana yhdellä rivillä.