UUTISET

16.05.2020

KARHUBASKET VOITTOISA KOLMANNESSA FINAALIOTTELUSSA

Kolmannen finaalin hahmo Cameron Jones huudatti kotiyleisöä suorituksillaan (kuva: Erkki Hautaviita)

Karhubasket palasi takaisin kotiluolaan Kouvolassa kärsityn tappion jälkeen. Kauhajokisten kotitaika piti, kun 1337 katsojaa kannusti hurjasti omiaan. Fanien siivittämänä Karhubasket eteni 85-78 voittoon ja otti finaalisarjassa 2-1 johtoaseman. Mestaruuteen tarvitaan neljä voittoa.

(kuva: Erkki Hautaviita)

Oranssipaidat ottivat minuutissa 6-0 johtoaseman, kun kapteeni Bojan Sarcevic (20/3/2) ja Greg Mangano (17/5) upottivat kolmoset. Vajaat pariminuuttia myöhemmin Jeremy Morganin (6/4/6) kolmonen ja Thomas Gipsonin (23/4) rymistely korin alla olivat vieneet kouvolalaiset 6-7 johtoon. Finaalisarjan ensimmäisen ottelun tapaan, Gipson oli korin alla vahva kuin härkä. Hän teki puoliaikaan mennessä 17 pistettä. Tuomas Hirvonen (21/6/3) upotti kolmosen ja kympin puolivälissä oltiin lukemissa 10-14. Kotijoukkueella ei ollut halukkuutta tunkeutua Kouvojen puolustuksen keskustaan, mutta Greg Manganon viisi perättäistä pistettä kavensivat tilannetta. Ensimmäisen neljänneksen lopussa Gipsonin seuraksi korinaluspainiin liittyi Brian Asbury (11/7), joten toiselle kympille lähdettiin lukemista 18-24.

Toisen neljänneksen aluksi David Gonzalvez (15/2/5) kasvatti Kouvojen etumatkan kahdeksaan pisteeseen (18-26). Ottelun hahmo, oranssipaitojen takamies Cameron Jones (27/7/3), tahditti kotijoukkueen 8-2 jaksolle. Kun ero oli kutistunut kahteen pisteeseen, kutsui Jyri Lehtonen joukkueensa aikalisälle. Vieraat korjasivat peli-ilmettään, mutta Okko Järvi (5/1) ja Bojan Sarcevic toivat Karhubasketin tasoihin (35-35) hieman kympin puolivälin jälkeen. Puolustuspäässä otetta Gipsoniin saanut Chris McKnight (6/7) huudatti kotiyleisöä viemällä oranssipaidat johtoon. Ensimmäisen puoliajan viimeiset pari minuuttia kotijoukkue vei 7-0 ja pääsi tauolle 45-37 johdossa, kun Jones upotti kakkosen summerin soidessa.

Kapteeni Sarcevic oli johtamassa joukkuettaan suorituksillaan (kuva: Erkki Hautaviita)

Kolmannella neljänneksellä kotijoukkue piti hallussaan noin 10 pisteen etumatkaa. Jones ja Sarcevic ajelivat korille ja pääsivät nostelemaan koreja. Manganon kolme onnistunutta vaparia pyöräyttivät taululle lukemat 62-50, kun kymppiä oli pelaamatta kolmisen minuuttia. Joukkueet pelasivat parisen minuuttia ilman pisteitä, ennen kuin Sarcevicin kolmonen kasvatti eron suurimmilleen, 15 pisteeseen. Asburyn kakkonen päätti kympin lukemiin 65-52.

Viisi minuuttia ennen loppua Karhubasket piti hallussaan selvää 14 pisteen etumatkaa. Kouvot eivät luovuttaneet, vaan lähtivät kuromaan eroa umpeen. Tuomas Hirvonen ja Gonzalvez leikkasivat eroa ja viimeisellä minuutilla sitä oli enää kolme pistettä (81-78). Vieraiden kiri ei kuitenkaan tuottanut tulosta, ja Jones sekä McKnight upottivat lopussa vaparit, joten Karhubasket jatkoi kotivoittoputkea lukemilla 85-78.

Rene Rougeau upotti kaikki kuusi vapariaan ja teki 10 pistettä (kuva: Erkki Hautaviita)

Finaalisarjan toisen ottelun jälkeen Karhubasketin valmentaja Jussi Laakso harmitteli menetysten määrää ja Kouvojen niistä tekemiä pisteitä. Kolmannessa ottelussa kauhajokiset menettivät pelivälineen vain seitsemän kertaa ja niistä Kouvot pääsivät tekemään vain viisi pistettä. Karhubasket voitti levypallot 37-34 ja upotti kolmoset mukavalla 37,5 prosentin tarkkuudella. Ajot korille tuottivat 24 vaparia ja ne upotettiin hyvällä tarkkuudella (83,3 %). Kouvot olivat tarkempia pelitilanneheitoissa (2p 56,1 %, 3p 38,9 %), mutta 14 menetystä oli liikaa. Laakso oli erityisen tyytyväinen kapteeni Sarcevicin tasonnostoon ja McKnightin puolustukseen Gipsonia vastaan.

Chris McKnight ja Thomas Gipson III (kuva: Erkki Hautaviita)

– Menetyksiä tuli vain seitsemän ja Kouvot teki niistä 20 pinnaa vähemmän kuin Kouvolassa, Jussi Laakso aloitti tyytyväisenä pelin jälkeisen lehdistötilaisuuden. – Ennen muuttaneet paljoakaan tekemistämme edellisestä pelistä. – Vaihdoimme Gipsonin päällystakkia ja nostimme puolustusta vähän ylemmäs, joten saimme muutamia sekunteja kellosta pois. – Olimme paljon parempia pallon paineessa, eikä Kouvot saaneet niin helppoja syöttöjä sisälle. – Haluan nostaa esille kapteeni Sarcevicin, joka oli tänään todella hyvä. – McKnight teki todella hyvää työtä Gipsonin kanssa, mikä ei ole helppoa. – Kaksikon paini oli vielä rehdin näköistäkin. Perjantaina lähdetään hakemaan voittoa Kouvolasta, Laakso lupaili.

Finaalit jatkuvat perjantaina Kouvolan jäähallissa eli Lumon areenalla. Finaalisarjassa ei ole vielä vierasvoittoja nähty, eikä Kouvot ole hävinnyt vielä yhtään pudotuspeliottelua kotana tällä kaudella. Lumon areenalla kouvolalaiset ovat voittaneet kolmesti Vilppaan ja Karhubasketin kertaalleen, joten voittaminen seillä on haastavaa. Perjantain kamppailu alkaa kello 18.15 ja ottelua voi katsella suorana YLE:n kanavalta.

– Lähdemme perjantaina yhdistetylle napakymppi- ja ryöstömatkalle Lumon areenaan, Jussi Laakso ennakoi neljättä finaalia. – Mukana ja tukenamme on pari sataa fania, vellikello ja rytmitajuiset rumpalit.

Karhubasketin kokoonpano: Cameron Jones, Rene Rougeau, Chris McKnight, Antti Niskanen, Bojan Sarcevic, Mikael Laihonen, Okko Järvi, Eero Innamaa, Jussi Myllyniemi, Greg Mangano.