UUTISET

21.05.2020

KARHUBASKET ON SUOMEN MESTARI

(kuva: Erkki Hautaviita)

Karhubasket nappasi toisen perättäisen Suomen mestaruuden, voittamalla finaalisarjassa Kouvolan Kouvot otteluvoitoin 4-1. Finaalisarja oli tiukka yhtä ottelua lukuun ottamatta. Neljännessä kamppailussa kauhajokiset hakivat 56-94 vierasvoiton ja viimeistelivät sarjan 90-86 (44-43) kotivoitolla sunnuntai iltana.

Ratkaiseva viiden finaali oli tiukka läpi ottelun. Avauspuoliajalla oranssipaidat nykäisivät 10 pisteen etumatkan Okko Järven (6/3) kahdella kolmosella. Chris McKnightin (20/8) upotettua oman kaukoheittonsa lukemat olivat 27-17. Kouvot eivät kuitenkaan päästäneet peliä käsistään, vaan vierasjoukkueen paras Jeremy Morgan (24/8/2) tehtaili ensin neljän pisteen hyökkäyksen ja sitten päätti avausneljänneksen lukemiin 29-24, naulaamalla kolmosen pohjaan.

Okko Järvi (kuva: Erkki Hautaviita)

Toisen neljänneksen alussa Karhubasket venytti etumatkan yhdeksään pisteeseen. Kapteeni Bojan Sarcevic (8/4/4) ajoi ensin korille ja Cameron Jones (20/4/8) onnistui kolmosessa. Jyri Lehtonen antoi joukkueelleen uudet neuvot aikalisällä, mikä herätti vieraat kiriin. Morgan paukautti illan näyttävimmän donkin ja Brian Asbury (16/8) kutisti eron kakkosella neljään pisteeseen. Kotijoukkueen aikalisän jälkeen Kouvojen vahva jakso jatkui. Thomas Gipson III (24/7) upotti vaparit tarkasti, vieden vieraat 0-10 jakson päätteeksi 37-39 johtoon. Greg Mangano (16/8/2) upotti kolmosen, huudattaen 1714 katsojaa koulukeskuksen lehtereillä. David Gonzalvezin (8/1/9) kakkonen oli päästämässä vieraita tauolle johtoasemassa, mutta McKnightin lay-up päätti puoliajan lukemiin 44-43.

Kolmas kymppi alkoi Kouvojen hallinnalla. Gipson murjoi koreja tarkasti ja Gonzalvezin kolmonen teki tilanteeksi 44-50 parin minuutin jälkeen. Vieraat olivat lähdössä karkumatkalle, mutta Rene Rougeaun (20/8/5) tahtokorit pitivät Karhubasketin mukana pelissä. Gipson urakoi neljänneksen puoliväliin mennessä 10 pistettä tarkalla heittopelillä. Heti puolivälin jälkeen Tuomas Hirvonen (7/4) vei vieraat 54-63 johtoon. Karhubasket tuli terävänä aikalisältä ja vei kympin viimeiset minuutit 9-2, joten päätösneljännekselle lähdettiin lukemista 63-65.

Rene Rougeau (kuva: Erkki Hautaviita)

Minuutissa Karhubasket otti johtopaikan itselleen. Mangano upotti kolmosen, ja Bojan Sarcevic pääsi upottamaan kaksi vapaheittoa Gipsonin otettua epäurheilijamaisen virheen. Kouvot kuitenkin punnersi johtoon Asburyn vapareilla ja Morganin kakkosella. Pitkään edettiin tasaisesti, mutta lukemissa 79-79 Hirvonen sai teknisen virheen, joka antoi sytykkeen sekä kotiyleisölle että oranssipaidoille. Sarcevic upotti vaparin ja Manganon kolmonen pyöräytti lukemiksi 83-79, kun aikaa oli jäljellä kaksi ja puoli minuuttia. Noin minuuttia ennen päätössummeria Cameron Jonesin kolmonen löi sinetin Karhubasketin mestaruudelle. Kotijoukkueen vaparit ja Morganin kolmonen oli enää kosmetiikkaa, jolla liikuntahallin valotaululle tulivat päätöslukemat 90-84.

Karhubasket voitti levypallot 43-39 ja haki peräti 16 hyökkäyslevypalloa. Ensimmäisellä puoliajalla kotijoukkue sai hankittua vain kaksi vaparia, mutta toisen puoliajan aktiivisempi hyökkäyspeli tuotti 20 vaparia. Kauhajokiset menettivät pallon vain kahdeksan kertaa, ja rokottivat Kouvoja 12 menetyksestä 13 pisteen verran. Kakkoset Karhubasket upotti vain 42,1 prosentin tarkkuudella, mutta hyvällä 40 prosentin tarkkuudella uponneet kolmoset sinetöivät ratkaisevan finaalin voiton kauhajokisille.

Viidenteen finaaliin päättyi myös Ville Kauniston Koripalloura. Kaunisto, joka on voittanut Kouvoissa kaksi mestaruutta ja valittu Korisliigan parhaimmaksi pelaajaksi, on yksi kovimmista kotimaisista pelaajista. 41 maaottelua ja ulkomailla mm. Ranskassa ja Espanjassa pelatut kaudet, ovat kovaa valuuttaa. – Olen äärimmäisen iloinen tämän päivän pelistä. – Tämä oli hienoa koripalloa. – Vaikka emme saaneet sellaista lopputulosta, minkä olisimme halunneet, niin saatiin finaalisarjalle hieno päätös. – Olen ylpeä joukkueesta. Finaalit olivat yhtä ottelua lukuun ottamatta pienestä kiinni. – Karhubasket teki pienet asiat ratkaisuhetkillä paremmin ja ansaitsivat mestaruuden. – Hopea ei ole hävitty mitali, meillä oli aivan upea kevät, Kaunisto korosti pelin jälkeen.

Karhubasketin kapteeni Bojan Sarcevic oli tyytyväinen toisen mestaruuden jälkeen. – Isot onnittelut Kouvoille. – Hieno kausi heiltä. – He pelasivat kovan seitsemän ottelun välieräsarjan Saloa vastaan ja se varmasti vaikutti tähän. – Me pelasimme pudotuspeleissä kauden parasta peliämme ja ansaitsimme siten mestaruuden. – Haluan kiittää faneja, jotka ovat kannustaneet meitä taas hienosti koko kauden. – Ilman faneja ei olisi mestaruutta, Sarcevic painotti.

– Olen asunut Kauhajoella neljä vuotta ja koko ajan, alusta saakka, minua on kohdeltu kuin omaa poikaa, Jussi Laakso aloitti lehdistötilaisuuden pelin jälkeen. – Tämä on herkkä hetki minulle. – Meidän joukkuetta ja faneja kohdeltiin Kouvolassa hienosti. – Tämä ole upea sarja ja Kouvot teki tästä hienon sarjan. – He pitivät meitä ahtaalla, Laakso kiitteli Kouvoja.

– Haluan kiittää Vesa Ojalaa, joka antoi minulle kaksi vuotta sitten mahdollisuuden valmentaa Kauhajoella. – Ja luulen, ettei Vesa nyt sitä ainakaan hirveästi kadu. – Meidän joukkue on todella hieno. – Hienoja pelaajia ja hienoja ihmisiä. – Esimerkkinä Marvin Singleton, joka pelasi 27 ottelua, mutta tuli tänne, vaikka en voinut luvata hänelle yhtään peliaikaa. – Hän on kuitenkin harjoitellut koko ajan, mikä kertoo kaiken tästä joukkueesta, Laakso kiitteli joukkuettaan.

Ottelun jälkeen juhlat huipentuivat, mitalien jaon jälkeen, kapteeni Sarcevicin noudettua pantteripatsaan joukkueen juhlien keskipisteeksi. Juhlat Kauhajoella huipentuvat keskiviikkona, kun kaupungin keskustassa järjestetään mestaruusjuhlat. Paikkana on Ojalan Pakarin takapiha ja paikalla on koko joukkue.

(kuva: Erkki Hautaviita)

Iso kiitos kaudesta Karhubasketin faneille, joka olivat tukemassa joukkuetta koko kauden ajan. Kannustusta riitti sekä kotiluolassa että vieraspeleissä. Kiitos myös järjestysmiehille, saliryhmälle, joka on kasannut salin jokaiseen kotiotteluun, sekä kanttiiniporukalle. Ilman näitä henkilöitä tämä ei olisi mahdollista. Kiitos!