UUTISET

08.04.2020

KARHUBASKET TAISTELEE HAASTAVASSA TILANTEESSA

Kaksi edellistä koripallon Suomen mestaruutta voittanut Karhubasket taistelee tällä hetkellä haastavaa tilannetta vastaan. Korisliiga lopetettiin maaliskuun 13. päivä ja silloin loppuivat tulot kuin seinää. Erilaiset menot kuitenkin juoksevat, joten rahaa tarvitaan.

Jenkkivahvistukset pääsivät palaamaan Yhdysvaltoihin 17. päivä maaliskuuta, kun lennot saatiin järjestymään. Näistäkin tuli kustannuksia, mutta ne tietysti olivat tiedossa. Myös kotimaiset pelaajat ovat siirtyneet kotipaikkakunnilleen. Kapteeni Bojan Sarcevic on vielä Kauhajoella, missäpä muuallakaan hän olisi. Tärkeää on myös, että niin kotimaiset kuin jenkit ovat pysyneet terveenä, eikä virus ole päässyt heihin iskemään.

Karhubasket on ollut tiiviisti yhteydessä pelaajiin. Haastavassa tilanteessa pelaajien palkkoja on jouduttu leikkaamaan, mutta kaikista on päästy sopimaan pelaajien kanssa. Karhubasketilla on ensi kaudeksi sopimukset valmentajien Janne Koskimiehen ja Janne Hännisen ohella Okko Järven, Bojan Sarcevicin ja Eero Innamaan kanssa. Järven sopimuksessa on ulkomaanoptio. Pelaajamarkkinat niin kotimaassa kuin ulkomailla ovat sekaisin viruksen takia, joten ensikautta ei ole vielä edes päästy suunnittelemaan. Lisäksi epidemia kurittaa kovasti yrityksiä, joten yhteistyökumppaneilla on varmasti muutakin mietittävää, kuin koripallo.

– Tilanne on haastava, mutta kyllä tästä selvitään, Karhubasketin puheenjohtaja Vesa Ojala kertoo. – Vaikeuksia on ollut vähän joka puolella, mutta on ollut ilahduttavaa nähdä, että muutamat yritykset ovat ottaneet itse yhteyttä ja kertoneet halusta tehdä sopimuksen ensikaudeksi, vaikka tilanne on vielä hyvin epäselvä. – Kun saamme tämän viruksen kuriin, niin olemme varmasti kaikkiin yhteistyökumppaneihin yhteydessä ja pyrimme järjestämään tilaisuuden, jossa asioita käydään läpi yritysmaailman kannalta. – Mietitään yhdessä, kuinka yritykset voivat auttaa toinen toisiaan ja jakaa toimivia malleja, Ojala visioi.

Haastavassa tilanteessa Karhubasket pisti pystyyn kannatusjäsenkampanjan, jolla kaikki halukkaat ovat päässeet tukemaan seuraa. Sähköposti on laulanut hyvin, mutta mukaan mahtuu vielä. – Kampanja on onnistunut hyvin, Vesa Ojala sanoo. – Tiesimme, että meillä on maan parhaat fanit ja yhteistyökumppanit, mutta tällainen osallistujamäärä siitä huolimatta, on ollut positiivinen yllätys. – Postia on tullut ympäri Suomea, joten voi hyvin sanoa, että oranssisydän sykkii joka puolella tätä maata. – Kerätyt varat auttavat meitä suuresti, mutta kyllä tässä muitakin ratkaisuja on pitänyt löytää ja edelleen tarvitaan innovatiivisia tapoja, jolla viime kausi voidaan päättä lopullisesti.

Koripalliliitto on tehnyt päätöksen, että mitaleja ei päättyneeltä kaudelta jaeta. Lopulliset sijoitukset tehtiin sen perusteella, miltä sarjataulukko voittosuhteilla näytti, kun sarja loppui. Salon Vilpas oli runkosarjan ykkönen ja Helsinki Seagulls kakkonen. Karhubasket päätyi kolmanneksi. Sarjajärjestys piti saada selville, koska niiden perusteella joukkueille jaetaan europelipaikkoja. Jos europelejä nyt ylipäätään päästään syksyllä aloittamaan.