UUTISET

11.05.2020

NINNI JATKAA PELEJÄ RUOTSISSA

Kuva Basket.fi/Ville Vuorinen

Kauhajoen Karhubasketissa koripallo-oppinsa saanut Ninni Salmi suuntaa USA:n pelikenttien jälkeen seuraavaksi Ruotsin naisten mestaruusliigaan. Uusi seura on Wetterbygden Sparks. Seuran kotipaikka on Huskvarna, joka sijaitsee Vättern-järven eteläosassa ja on nykyään osa Jönköpingiä.

Ninnin NCAA-ura USA:ssa ei alkanut ruusuisesti, kun hän loukkasi selkänsä ensimmäisenä vuotenaan. Tämän seurauksena yliopistoura kesti 5 vuotta. Kolme ensimmäistä vuotta yliopisto oli University of San Francisco, josta mukaan tuli bachelor tutkinto kansainvälisistä suhteista ja kahden viimeisen vuoden aikana Ninni viimeisteli Sports Management masters-tutkinnon Northern Illinois Universityssä. Kesken päättyneen kauden viimeiset 12 peliä Ninni oli joukkueensa aloitusviisikossa.

Ruotsin dambasketligan valikoitui kohteeksi, koska pelaajan omien sanojen mukaan hän on halunnut päästä Ruotsin liigan tasoa kokemaan. Ruotsi on FIBA:n rankingissa naisten osalta sijalla 20, kun Suomen sijoitus on 66. Tämä saattaa antaa viitteitä siitä, että naapurimaan liiga on omaa korisliigaamme tasokkaampi.

– Wetterbygden oli kiinnostunut minusta ja pääsimme sopimukseen aika nopeasti, kertoo Ninni Salmi ja jatkaa – joukkue on nuorehko ja he pestasivat juuri uuden päävalmentajan Englannista. – Juttelin tämän uuden valmentajan kanssa ennen sopimuksen tekemistä ja minulle jäi todella positiivinen kuva hänestä. Odotan innolla elokuuta, jolloin toivottavasti pääsen aloittamaan uuden joukkueen kanssa. Toki asiassa on vielä mahdollisia mutkia, kun maailmantilanne on sellainen kuin on, päättää Ninni.

Ninni Salmi pelaajaura Suomessa:

https://www.basket.fi/basket/sarjat/pelaaja/?season_id=89397&player_id=4841293&league_id=1

Välilehdeltä uratilastot ja saavutukset