UUTISET

23.04.2020

KARHUBASKET VOITTI ENSIMMÄISEN VÄLIERÄN

Rene Rougeau johdatti Karhubasketin ensimmäiseen välierävoittoon (kuva: Erkki Hautaviita)

Puolustava mestari Karhubasket aloitti välieräsarjan KTP:tä vastaan kotiluolassa. Mukavan lisämausteen peliin toi piskuinen, mutta äänekäs kotkalainen kannustusryhmä. Tämä ei kuitenkaan KTP:tä auttanut, sillä Karhubasket sai koneensa käytiin toisella puoliajalla, ja marssi selvään 106-72 (41-33) voittoon.

Kaksi ottelun hahmoa, kapteeni Bojan Sarcevic (12/7/9) ja Rene Rougeau (24/8/2), veivät isännät runsaassa minuutissa 4-0 johtoon. KTP pysyi kuitenkin mukana, sillä Donte Thomas (14/8) teki seuraavaan neljään minuuttiin yhdeksän pistettä ja vieraat johtivat hieman ensimmäisen kympin puolivälin jälkeen 10-11. Joukkueet tekivät pisteitä vuorotahtiin, mutta Antto Nikkarisen (12/2) kolmonen antoi KTP:lle 19-20 johtopaikan, kun ensimmäinen kymppi päättyi.

Bojan luomassa tekopaikkaa muille (kuva: Erkki Hautaviita)

Toisella neljänneksellä Cameron Jones (15/4/6) tuotti liikkeellään KTP:n puolustukselle tuskaa ja avausviisikkoon nostettu Chris McKnight (10/4) kävi tuikkaamassa hyökkäyslevypalloista arvokkaita koreja. Okko Järven (16/1) kolmonen piirsi valotaululle lukemat 28-21 ja Tomi Kaminen kutsui kotkalaiset aikalisälle. Rougeau ja McKnight kasvattivat eron yli 10 pisteen, mutta Nikkarisen illan toinen kolkki ja Tyrell Nelsonin (13/8/3) leikkasivat eron kuuteen pisteeseen. Antti Niskanen (5/4/2) oli johdattamassa kotijoukkuetta selvään puoliaikajohtoon, mutta Nelsonin kakkonen ja Jalen Jacksonin (17/6) kolmonen pysäyttivät tilanteen lukemiin 41-33, kun joukkueet lähtivät tauolle.

Cameron Jones (kuva: Erkki Hautaviita)

KTP kolisteli korirautoja kolmannen kympin alussa, joten oranssipaidat veivät kolme ensimmäistä minuuttia 8-1. Nikkarinen ja Järvi vaihtoivat kolmoset, mutta Jonesin ajot kotkalaisten puolustuksen keskustaan tuottivat tulosta. Kympin puolivälissä eroa oli jo 17 pistettä, kun Greg Mangano (15/8) donkkasi pallon koriin. KTP sinnitteli lopullista ratkaisua vastaan, mutta neljännes päätettiin lukemiin 70-54.

Päätöskympin alku oli Karhubasketin hallintaa. Greg Mangano pisti palloa koriin ja ero kasvoi nopeasti. Samalla katkesi vieraiden selkäranka ja ennen kympin puoliväliä lukemat olivat jo 90-59. Loppu oli enää kosmetiikkaa ja päätössummerin soidessa lukemat olivat 106-72.

Okko Järvi oli vahvassa vedossa (kuva: Erkki Hautaviita)

Puoliajalla peli oli vielä tiukka, sillä kotijoukkue oli heittänyt kolmoset 28 prosentin tarkkuudella ja menettänyt pallon kahdeksan kertaa. Lisäksi KTP oli hakenut viisi hyökkäyslevypalloa. Toisella puoliajalla Karhubasket piti pallosta huolta, ei antanut hyökkäyslevyreitä ja sai hyvällä pallon liikkeellä luotuja laadukkaita heittopaikkoja. Näin kolmosten prosentti nousi lopulta yli 40 (41,2 %) ja kakkoset upposivat 64 prosentin tarkkuudella. Karhubasket voitti levypallot 43-28, jakoi 20 syöttöä (KTP 14) ja teki korin läheisyydestä peräti 60 pistettä.

Voitokkaassa puolivälieräsarjassa KTP oli pelannut pääosin kuuden pelaajan rosterilla. Nyt valmentaja Tomi Kaminen heitti Michael Poundsin (3) ja Juho Lehtorannan (0/1) kehiin jo aikaisessa vaiheessa. Toisaalta jenkkinelikko ei ollut parhaimmillaan, mutta nähtäväksi jää, kaventaako Kaminen rotaatiota toiseen kamppailuun. Se on varmaa, että KTP tukkii tai ainakin yrittää tukkia oman puolustuksensa keskustan, jonne Karhubasketin pelaajat pääsivät nyt kerta toisensa jälkeen ajelemaan. Tämä tuo kauhajokisille lisää paikkoja bonuskaarelle, joten heiton soisi uppoavan lauantaina Kotkassa. Muistettava on, että KTP hävisi puolivälieräsarjan ensimmäisen ottelun Joensuussa 37 pisteellä ja napsivat sen jälkeen kolme voittoa putkeen. Sarja on vasta lähtötelineissä, sillä välieräpaikkaan tarvitaan neljä voittoa, eikä otteluiden piste-erolla ole yhtään mitään väliä, sillä vain voitot lasketaan.

Valmentaja Jussi Laakso oli luonnollisesti tyytyväinen pelin jälkeen. – Valmistautuminen meni nappiin ja pelaajat olivat valmiita otteluun. – Kokeneemmat pelaajat jo hieman tuskastuivat ennen tätä ottelua, kun joutuivat harjoittelemaan. – No nyt tämän sarjan aikana ei hirveästi ehti treenata, joten sitä ongelmaa ei ole. – Alkuun tiukkaa, mutta kokonaisuutena meidän puolustaminen oli hyvää. – Myös tunnusluvut olivat hyvät. – Heittoprosentit, levyrit ja syötöt, ja noilla lukemilla pitää voittaa. – Teimme toisella puoliajalla 65 pistettä, mikä kertoo siitä, että saimme runsaasti onnistumia hyökkäyspäässä, Laakso kiitteli omiaan.

Paljoa aikaa ei ole levätä, sillä jo lauantaina joukkueet iskevät uudestaan yhteen Steveco areenalla. Kotkaan on lähdössä myös täysi fanibussi, joten Karhubasket saa katsomosta loistavaa tukea. Saas nähdä, kuinka kotkalaisten hermot kestävät vellikellon kilinää, sillä pääkaupungissa kupit menivät nurin jo ennen aloitusheittoa. Jos fanibussiin ei ennätä lähteä, niin peliä voi katsella suorana Elisa Viihteen kanavilta. Virallinen kisakatsomo on Pub Janoisessa Leipurissa.

Lauantain toisen kamppailun jälkeen välieräsarja jatkuu karhuluolassa maanantaina kello 18.30, kun on vuorossa kolmas ottelu. Liput kolmanteen kamppailuun ovat myynnissä osoitteessa www.ennakkolippu.com ja Kauhajoen Kesportissa.