UUTISET

13.05.2020

KARHUBASKETILLE TAPPIO KOUVOLASSA – FINAALISARJA LUKEMISSA 1-1

Cameron Jones teki toisessa finaalissa 24 pistettä (kuva: Erkki Hautaviita)

Karhubasket lähti hakemaan yhdeksättä perättäistä voittoa maanantaina Kouvolasta. Sitä oli tukemassa täysi bussilastillinen faneja, jotka kannustivat omiaan loistavasti läpi ottelun. Kouvojen valmentaja Jyri Lehtonen lupasi puolustustaktiikkaan uutta sisältöä finaalien avaustappion jälkeen. Lumon areenan parketilla nähtiin pakkipäässä uusiutunut Kouvot, minkä seurauksena Karhubasket jäi nuolemaan näppejään ottelun jälkeen.

Kouvot alkoivat puolustaa ylempää, mikä vaikeutti vieraiden pelinrakentelua. Isännät eivät antaneet vieraille helppoja syöttöjä, joten ajoittain Karhubasketin hyökkäys näytti todella sekavalta ja tuntui, että hyökkäykset päättyivät lähes joka kerta kolmen pisteen heittoon. Kolmosten kanssa Lehtonen sanoi voivansa elää.

Kouvojen aggressiivinen puolustus vaati tietysti veronsa, mutta Jyri Lehtonen antoi lisää vastuuta Severi Kaukiaiselle (11/1/4). Kaukiainen, joka ensimmäisessä finaalissa pelasi 12 minuuttia, viihtyi kentällä jo avauspuoliskolla 11 minuuttia ja teki yhdeksän pistettä. Koko ottelussa Kaukiainen pelasi lähes 20 minuuttia. Thomas Gibson (14/7/3) oli jälleen vahva korin läheisyydessä kirjauttaen +/-tilastoon lukeman +18, mutta tällä kertaa hän sai apuja joukkuekavereiltaan. Kaikki kahdeksan pelaajaa, jotka Kouvoilta kävivät kentällä, pääsivät pisteille ja kuusi pelaajaa teki yli 10 pistettä.

Avausottelun jälkeen Lehtonen harmitteli kauhajokisten isoa pistemäärää korin läheisyydestä ja lupasi siihen muutosta. Sekin lupaus piti. Karhubasket teki avauspuoliskolla ns. maalatulta-alueelta 14 pistettä, jotka nekin olivat työn ja tuskan takana. Ensimmäisen neljänneksen onnistuneet kolmoset ja Okko Järven (10/4) ajot korille pitivät pelin näennäisen tiukkana, vaikka Kouvot johtivat tauolla 45-36.

Kolmannella kympillä vieraat jatkoivat kaukoheittojen sutimista heikoin tuloksin, joten ero kasvoi 14 pisteeseen (50-36). Jos kauhajokisten pallonliikuttelu oli ensimmäisessä ottelussa ollut hyvää, niin nyt siitä oli jäljellä enää usvainen muisto. Vain Kouvojen epäonni esti ottelun ratkaisun syntymistä jo kolmannella kympillä. Karhubasket tuplasi puolustuspäässä rohkeasti, mikä avasi heittopaikkoja Tuomas Hirvoselle (12/4/4), David Gonzalvezille (13/4/3) ja Jeremy Morganille (20/7). Koko ottelussa Kouvot heitti kolmoset 42 prosentin tarkkuudella. Lukemissa 65-49 Jussi Laakso kutsui joukkueensa aikalisälle. Sen jälkeen Cameron Jones (24/8/7) johdatti Karhubasketin kahdessa minuutissa 0-9 jaksolle, joten päätösneljännekselle lähdettiin lukemista 65-58.

Kouvojen paras oli Jeremy Morgan (kuva: Erkki Hautaviita)

Viimeinen kymppi ei alkanut vieraiden suunnittelemalla tavalla. Morgan syttyi tulikuumaksi ja tulitti Lumon areenan korisukat vaihtokuntoon kolmella kolmosella. Viimeisin kolkki lähti Kuusankosken Essolta asti. Rene Rougeau (13/6/2) antoi kauhajokisille vielä toivonkipinää kahdella kolmosella, mutta todellista uhkaa Kouvojen voitolle ei pystytty muodostamaan. Kouvot voittivat toisen finaalin lukemin 88-74 ja tasoitti finaalisarjan lukemiin 1-1. Mestaruuteen vaaditaan neljä voittoa.

(kuva: Erkki Hautaviita)

Jos Kouvojen uusi puolustusilme tuotti Karhubasketille vaikeuksia, niin menetykset eivät tehtävää helpottaneet. 15 menetystä on paljon. Toki kouvolalaisten aggressiivisella puolustuspelaamisella oli lukemiin syynsä, mutta mukana oli myös puolustavan mestarin huolimattomuutta. Karhubasket voitti levypallot 33-45, mutta se ei voimasuhteita kääntänyt. Tilan puute ja omat suoritukset kiristivät myös Karhubasketin pelaajien hermoja. Kapteeni Bojan Sarcevic sai kolme virhettä jo avauspuoliskolla ja ilta päättyi ennen aikojaan teknisenvirheen myötä. Joukkue tarvitsee parempaa hermokontrollia, sillä varmaa on, että Kouvot tulevat vielä aggressiivisemmin ja kovempaa seuraavassa ottelussa.

– Kouvot oli puolustuspäässä intensiivisempi ja aggressiivisempi, joten jouduimme ns. off-position tilanteisiin hyökkäyspäässä ja sitä kautta vaikeisiin ratkaisuihin, Jussi Laakso harmitteli pelin jälkeen. – Vaikka teimme jonkun verran pisteitä, emme juurikaan saanet helppoja koreja ekalla puoliajalla. – Eikä se siitä hirveästi muuttunut pelin aikana. – Ehkä olimme hitusen parempi hyökkäyspäässä toisella jaksolla, mutta emme päässeet kamppailemaan voitosta. – Voitimme levypallot ja haimme 14 hyökkäyslevyriä, mutta saimme niistä vain 10 pistettä. – Lisäksi menetimme pallon 15 kertaa, ja niistä Kouvot teki 25 pistettä. – Keskiviikoksi yritämme parantaa omaa tekemistä omissa jutuissamme ja yritämme saada sarjan lukemiin 2-1. – Onnittelut Kouvoille voitosta ja hienosta tapahtumasta. – Täällä on hienot puitteet näille peleille ja tällaista tämän pitääkin olla, Laakso kehui ja kiitteli kouvolalaisia.

Kolmas finaaliottelu pelataan karhuluolassa keskiviikkona. Ottelu alkaa kello 18.30. Kun Kouvot voittivat toisen finaaliottelun, niin samalla varmistui myös se, että Kauhajoella pelataan myös viiden finaali, joka on ohjelmassa sunnuntaina 26. päivä toukokuuta kello 16. Lippukauppa sekä keskiviikon kolmanteen finaaliin että sunnuntain viidenteen finaaliin on käynnissä osoitteessa www.ennakkolippu.com. Sunnuntaille lippuja voi ostaa myös Kauhajoen Kesportista.