UUTISET

08.04.2020

KARHUBASKETIN KAPTEENI BOJAN SARCEVIC KORISLIIGAN KAUDEN KUUDES PELAAJA

Korisliigakausi 2019-2020 päättyi maaliskuun puolivälissä, kun koronavirus peruutti loppukauden ottelut. Sarjataulukko muokkaantui lopulliseen muotoon runkosarja voittosuhteiden perusteella, mutta mitaleja tai mestaruutta ei jaettu.

Kauden parhaat valittiin yleisöäänestyksellä. Koripalloliitto julkaisee tällä viikolla päivittäin palkitut. Karhubasketin kapteeni Bojan Sarcevic palkittiin kauden kuudentena pelaajana. Tämä äänestys oli tiukka, sillä Sarcevic kukisti toiseksi tulleen Vilppaan Mikko Koiviston yhden prosentin erolla. Bojanin ääniosuus oli 29 prosenttia, kun Koivisto sai 28 prosenttia annetuista äänistä.

Kuudennen pelaajan kategoriassa oli ehdolla myös Karhubasketin Mikael Laihonen, joka keräsi 10 prosenttia äänistä. Muut ehdokkaat olivat Vilppaan Aatu Kivimäki (22 %) ja KTP:n Eldar Skamo (11 %). Laihonen oli ehdolla myös kauden kehittyneimmäksi pelaajaksi.

Karhubasketista vuoden pelaajaksi oli ehdolla Okko Järvi ja kauden parhaaksi ulkomaalaispelaajaksi Samme Givens. Tulokset selviävät lähi päivinä.

Bojan Sarvecin teki kauden 37 ottelussa 8,8 pistettä, poimi 3 levypalloa ja jakoi 5 syöttöä per kamppailu. Lisäksi Sarcevic riisti pelivälineen vastustajalta 1,2 kertaa ottelussa. Viisi syöttöä per ottelu oikeutti koko Korisliigan syöttötilastoissa seitsemänteen sijaan. Kaikkien aikojen syöttötilastossa Sarcevic on sijalla kaksi, 2600 syötöllä. Edellä on vain Teemu Rannikko (2795). Bojanin 2600 syötöstä 373 kappaletta on tullut 94 pudotuspeliottelussa ja 2227 kappaletta 551 runkosarjakamppailussa. Runkosarjan syöttötilastossa Bojan viiden syötön päässä Rannikosta, joka pitää syöttötilaston kärkipaikkaa hallussaan.

Bojan on pelannut 645 Korisliigan ottelua. Tämä määrä oikeuttaa pelatuissa otteluissa tilaston kahdeksanteen sijaan. Edellä 19 ottelun päässä on Petri Virtanen, joka valmentaa ensi kaudella Joensuus Katajaa.