UUTISET

16.04.2020

KARHUBASKET AVASI PUDOTUSPELIT KOTIVOITOLLA

Taistelu pantteripatsaasta alkoi perjantaina, kun Korisliigan pudotuspelit pyörähtivät käyntiin. Runkosarjassa toiseksi sijoittunut Karhubasket sai vastustajaksi puolivälieräsarjassa Helsinki Seagullsit. Runkosarjassa helsinkiläiset voittivat ensimmäisen keskinäisen kohtaamisen, mutta Karhubasket vei nimiinsä loput kolme ottelua.

Perjantain avausotteluun Seagulls saapui ilman takamies Juwan Statenia ja laituri Christopher Ortizia. Puolustava mestari Karhubasket oli puolestaan saanut pitkästä aikaa kentälle koko joukkueen. Isännät ottivat pelin haltuun heti ensimmäisten viiden minuutin aikana. Rene Rougeau (18/8/2 torjuntaa) ja Greg Mangano (18/7/5/2 torjuntaa) siivittivät Karhubasketin viidessä minuutissa 12-0 johtoon. Gulls sai energiaa penkiltä, kun Alex Vaenerberg (16/4/4) teki ensimmäisellä puoliajalla 13 pistettä.

Antti Niskanen (3/4) palasi kokoonpanoon (kuva: Erkki Hautaviita)

Ensimmäisen kympin jälkeen taululla olivat 27-10 lukemat. Vieraat aloittivat toisen neljänneksen kolmella kolmosella, joten 0-9 jakso Sakari Laakson (10/1) ja Timo Heinosen viitoittamana leikkasi eron alle 10 pisteen. Karhubasket ei antanut otteen luisua käsistään, vaan Chris McKnightin (14/11) johdolla se hallitsi levypalloja. Ero kasvoi 18 pisteeseen ja tauolle poistuttiin lukemissa 44-31.

Chris McKnight upottamassa kolmosen (kuva: Erkki Hautaviita)

Kolmannella kympillä kotijoukkue ratkaisi ottelun lopullisesti itselleen. Cameron Jones (19/5/2) heilutti tahtipuikkoa ja oranssipaitojen puolustus oli jälleen tiivistä. Kolmas neljännes Karhubasketille 28-10, joten lukemien ollessa 72-41, ei viimeiselle kympille enää jäänyt jossiteltavaa.

Viimeisellä kympillä Karhubasket piti nyörit tiukasti omissa käsisään ja etene lopulta helppoon 87-61 voittoon. Samalla puolivälieräsarja on lukemissa 1-0, mutta seuraava ottelu on edessä jo maanantaina kisahallissa. Kauhajokiset voittivat levypallot 47-34 ja upotti kakkoset totutun varmasti, prosentin ollessa 58,8. Myös kolmoset löysivät tiensä sukkaan mukavalla 36,7 prosentin tarkkuudella. Vapaaheitot upposivat 100 prosentin tarkkuudella, joten sitä on vaikea parantaa.

Gulls sai aikaan 71 pelitilanneheittoa, kun kotijoukkue jäi 64 heittoon. Helsinkiläiset osuivat omissa heitoissa vain 31 prosentin tarkkuudella, joten siinä oli ottelun ratkaisu. Pistelinko Wayne Blackshear (4/3/2) teki vain neljä pistettä, kuudella pelitilanneheitolla. Lisäksi hän menetti pallon viisi kertaa. Seagullsien on saatava Blackshear paremmin peliin mukaan, jos Staten ja Ortiz ovat poissa myös maanantain toisesta kamppailusta.

– Pelasimme ensimmäisellä ja kolmannella neljänneksellä ehkäpä kauden parasta koripalloa, valmentaja Jussi Laakso kehui omiaan. – Olimme pitkästä aikaa saaneet jalkeille koko kokoonpanon ja viikolla harjoituksissa oli hyvä tekemisen meininki. – Vanhemmat ja kokeneemmat pelaajat kirmasivat harjoituksissa kuin nuoret hevoset, intoa täynnä kuin ilmapallot. – Maanantaina saamme tueksi fanit, joten se helpottaa taas pelaamista Kisahallissa, Laakso kertoi.

Okko Järvi (6/6/2) ajamassa korille (kuva: Erkki Hautaviita)

Puolivälieräsarjan toinen osaottelu maanantaina kello 17 Helsingin Kisahallissa. Fanibussi on lähdössä ja sinne voi vielä ilmoittautua, ohjeet ovat omassa uutisessa. Maanantain kamppailua voi katsella suorana myös Elisa Viihteen kanavalta.

Puolivälieräsarjan kolmas ottelu pelataan ensi torstaina eli 25. päivä huhtikuuta Kauhajoen yhteiskoulun liikuntahallissa. Ottelu alkaa kello 18.30. Lippuja saa ennakkoon osoitteesta www.ennakkolippu.com ja Kauhajoen Kesportista. Muista myös koulun pihassa oleva VIP-rekka!