UUTISET

29.04.2020

KARHUBASKET NAPPASI KOLMANNEN VÄLIERÄVOITON

(kuva: Erkki Hautaviita)

Karhubasket pääsi kotiluolassa pelattuun kolmanteen välieräotteluun 2-0 sarjajohdossa. KTP oli selvästi nostanut fyysisyyttä ja puolustuksen aggressiivisuutta edellisistä kamppailusta. Samalla valmentaja Tomi Kaminen oli laajentanut pelaavaa rotaatiota, jotta kotkalaiset jaksaisivat pitää alun puolustusrytmiä pitempää yllä. Alku olikin tahmeaa hyökkäämistä molemmilta joukkueilta, sillä avauspisteitä saatiin odotella pari minuuttia. Chris McKnight (12/7) nosti pelin avauspisteet. KTP:n Donte Thomas (8/9/2) kuittasi sen ja avausneljänneksen puolivälissä oltiin uppopallolukemissa 6-4. Rene Rougeau (19/11/7) teki pari tahtokoria ja Bojan Sarcevic (5/9/3) upotti kolmosen, joten lukemissa 16-8 lähdettiin kotkalaisten aikalisälle. Antti Niskanen (2/1/2) ja Cameron Jones (19/6/6) nakuttivat vaparit sukkaan, jonka jälkeen Rougeau päätti ensimmäisen kympin lukemiin 22-10.

Rene Rougeau jatkoi hyviä otteita (kuva: Erkki Hautaviita)

Jones purjehti korille ja Greg Mangano (25/6/3 torjuntaa) upotti illan ensimmäisen kolmosen, joten parissa minuutissa kotijoukkueen etumatka oli kasvanut 17 pisteeseen. KTP yritti pysäyttää oranssipaitojen hyökkäysvyöryn paikkapuolustuksella, mutta tämä ei isäntiä hätkähtänyt. Kympin puolivälin jälkeen vastuuta saanut KTP:n kapteeni Michael Pounds (12/2) teki neljä pistettä putkeen ja eroa oli 12 pistettä. Chris McKnight oli myös erinomaisessa vedossa, tehden taukoon mennessä 11 pistettä. Tauolle lähdettiin lukemissa 44-29, kun Jones upotti jälleen kakkosen.

Chris McKnight (kuva: Erkki Hautaviita)

Taukoon mennessä Karhubasketin puolustus oli pitänyt KTP:n hyvät heittopaikat vähissä. Vieraiden heittoprosentit olivat kakkosissa 40 prosenttia ja kolmosissa vain 10 prosenttia. KTP menetti pallon myös seitsemän kertaa, joten isäntien puoliaikajohto oli ansaittu.

Kolmannella kympillä Greg Mangano oli ahkerasti vapariviivalla ja tarkkuus oli erinomainen. Karhubasket ei onnistunut lyömään lopullista niitti ottelulle, sillä takamies Antto Nikkarinen (4/2) ja Tyrell Nelson (16/4) pitivät eron siedettävänä. Kympin loppupuolella Okko Järven (6/1) perättäiset vaparit ja Manganon kakkonen kasvattivat isäntien etumatkan yli 20 pisteen. Neljännes päättyi lukemiin 74-53.

Greg Mangano heitti vaparit 9/10 (kuva: Erkki Hautaviita)

Viimeisellä neljänneksellä kenelläkään salissa ei ollut epäselvyyttä ottelun voittajasta. Karhubasket hallitsi tapahtumia ja kontrolloi pelin tempoa. Juho Lehtoranta (7/3) nakutti entisessä kotisalissa muutaman pisteen ja Pounds jatkoi hyviä otteita. Lopussa molemmat joukkueet antoivat viisikoille lepoaikaa, sillä neljäs välieräottelu pelataan jo keskiviikkona Kotkan Steveco areenalla. Karhubasket nappasi kolmannen voiton välieräsarjassa lukemin 94-70.

Karhubasket oli jälleen kaikilla mittareilla parempi joukkue. Se voitti levypallot 47-33, jakoi 22 syöttöä (KTP 11) ja upotti kakkoset 57 prosentin tarkkuudella. Vaikka kauhajokisten hyökkäyspeli soljuu hienosti, niin se tekee myös töitä puolustuspäässä. KTP:n pelitilanne heitot upposivat vain 40,3 prosentin tarkkuudella, eikä isokokoisia kotkalaisia päästetty korin läheisyyteen. Välieräsarja on nyt lukemissa 3-0, mutta viimeinen voitto on aina se vaikein otettava. KTP saa keskiviikkona hurjasti tukea kotiyleisöltä ja jos kotkalaisten puolustuspeli paranee tästä illasta vielä pykälän tai kaksi, niin kauhajokiset saavat tehdä rajusti töitä, että vierasvoitto haetaan. Toki KTP:n pitäisi pitää hermot kurissa ja laittaa kaikki fokus pelaamiseen joukkueena.

Cameron Jones viipaloi KTP:n puolustusta (kuva: Erkki Hautaviita)

– Joukkueelta hieno esitys, Jussi Laakso jakoi kiitosta pelaajilleen. – Teimme taas niitä asioita puolustuksessa, joista olimme sopineet. – Edellisessä pelissä ajatukset lähtivät välillä laukalle ja KTP rankaisi siitä heti. – Nyt säilytimme maltin ja rauhallisuuden, vaikka tänään ehkä ensimmäisellä puoliajalla vähän pakotimme ratkaisuja ja otimme hätäisiä heittoja. – Paransimme toisella puoliajalla ja saimme rakennettua hyviä heittopaikkoja. – Näitä sarjoja on kiva pelata, mutta sarjan katkaisu on aina vaikeaa, varsinkin vieraissa, Laakso korosti.

Keskiviikkona siis pelataan Kotkassa Steveco areenalla. Peli alkaa kello 18.30. Karhubaskettia tukemaan on taas lähdössä fanibussi, joten tuesta voiton hakeminen ei jää tälläkään kertaa kiinni. Fanibussissa on vielä muutama paikka vapaana, joten nyt nopeasti ilmoittautumaan. Ilmoittautumisohjeet omassa uutisessa. Jos fanibussin kyytiin ei pääse, niin peliä voi katsella suorana myös Elisa Viihteen kautta tai suunnata Pub Janoiseen Leipuriin, jossa peliä voi katsella hyvässä seurassa sekä virvokkeiden ja kuuluisan Hot Wings buffan kanssa.