UUTISET

10.05.2020

KARHUBASKET VEI ENSIMMÄISEN FINAALIN KOTISALISSA

Greg Mangano keräsi 30 pisteen saaliin ja upotti kolmoset 50 prosentin tarkkuudella (kuva: Erkki Hautaviita)

Karhubasket joutui pitkään odottamaan finaalivastustajaa, sillä toinen välieräpari Salon Vilpas ja Kouvot pelasivat maksimi määrän otteluita. Tiistaina Kouvot hakivat voiton Salohallista ja perjantaina kouvolalaiset saapuivat Korisliigan ensimmäiseen finaaliotteluun karhuluolaan.

Pitkä tauko näkyi hieman Karhubasketin pelaajien otteissa, eikä Kouvotkaan olleet terävimmillään. Illan kovin pistemies Greg Mangano (30/11/3) aloitti pisteiden teon, mutta heti alussa kävi selväksi se, että Kouvojen vanha sentteri Thomas Gipson III oli vahvassa vedossa. Gipson tehtaili korin alta peräti 27 pistettä, 86,7 prosentin tarkkuudella. Tämän kanssa oranssipaidat voivat vielä elää, mutta kun Tuomas Hirvonen (16/4/4) naulasi kolmosia pohjaan kovalla prosentilla, niin vieraat karkasivat yhdeksän pisteen etumatkalle (8-17). Karhubasket vastasi tähän 6-0 jaksolla, mutta Ville Kauniston kolmonen päätti avausneljänneksen lukemiin 14-20.

Thomas Gipson III riehui korin alla (kuva: Erkki Hautaviita)

Toisella kympillä Kouvot jatkoivat vahvasti. Kapteeni Bojan Sarcevic aukaisi kotijoukkueen tulpan kolmosissa, ja Rene Rougeau (17/4/4) onnistui omassa kolmosessa, joten ero kutistui kolmeen pisteeseen. Hetkeä myöhemmin Sarcevic upotti toisen kolmosen ja peli oli tasalukemissa. Jeremy Morgan (16/5) ja Gipson palauttivat johtoaseman Kouvoille, mutta Chris McKnight (18/4) ja Okko Järvi (7/2) siirsivät Karhubasketin johtoon, kun avauspuoliaikaa oli jäljellä kolmisen minuuttia. Tämän jälkeen kotijoukkue ei enää johtopaikkaa luovuttanut pois. Cameron Jones (18/6/11) naulasi pari kolmosta, ja Karhubasket pääsi puoliajalle 46-39 johtoasemassa.

Cameron Jones jakoi 11 syöttöä (kuva: Erkki Hautaviita)

Kolmannella kympillä peli jatkui kotijoukkueen lievässä hallinnassa. Hirvonen rankaisi muutaman kerran kolmosilla, kun hänen puolustajansa lähti auttamaan Gipsonin vartioinnissa. Toinen sentteri ja runkosarjan paras pistemies Brian Asbury (14/10) laittoi palloa myös varmasti koriin. Neljänneksen lopussa Mangano huudatti 1110 päistä yleisöä kolmosillaan ja Karhubasket lähti viimeiselle kympille 11 pisteen etumatkalla, lukemista 73-62.

Päätösneljänneksen aluksi McKnight upotti kolmosen ja Jyri Lehtonen reagoi tähän aikalisällä. Ennen kympin puoliväliä Kouvot aloittivat kirin ja Morganin johdolla veivät parin minuutin jakson 2-10 ja ero kutistui kahteen pisteeseen (84-86). Jussi Laakson aikalisä rauhoitti kotijoukkueen ja 6-0 jakso muovasi valotaululle lukemat 92-84, kun peliaikaa oli jäljellä pari minuuttia. Lopussa Karhubasket kontrolloi peliä ja nappasi ensimmäisen finaalin voiton lukemin 96-86.

Chris McKnight pelasi vahvasti ja oli sytyttämässä joukkuettaan toisella kympillä (kuva: Erkki Hautaviita)

Karhubasketin pitkä tauko näkyi alussa, mutta kun joukkue voitti toisen kympin 32-19, niin pelaajat rauhoittuivat ja peli alkoi rullaamaan. Karhubasket tilastoi 27 syöttöä ja hyvällä pallonliikkeellä päästiin hyviin tekopaikkoihin. Kakkoset upposivat 64,1 prosentin tarkkuudella ja kotijoukkue teki 46 pistettä korin läheisyydestä. Gipson ja Asbury tekivät yhteensä 41 pistettä, mutta David Gonzalvez (4/3) ja Ville Kaunisto (6/6) pidettiin hienosti kurissa.

– Pelin alku oli hivenen tahmea, mutta ehkäpä se oli tahmea molemmilla joukkueilla, Jussi Laakso pohti pelin jälkeen. – Toisella kympillä pääsimme peliin mukaan. – Kolmannella kympillä venytimme johtoa, mutta Kouvot on hyvä ja sitkeä joukkue, kuten välieräsarja näytti ja he tulivat vielä kahden pisteen etäisyydelle. –  Toisessa pelissä pitää yrittää jotenkin saadaan vastustajan isot mörssärit kauemmaksi korista. – Kauempaa heidän prosentit tulevat putoamaan. – Jos jotain teimme hyvin, niin pallo liikkui, josta kertoo 27 syöttöä, mikä on huikea määrä. – Levypallot näyttelevät tässä sarjassa myös isoa osaa. – Tämä on sarja, joten ei ole väliä voitatko pisteellä vai 30 pisteellä. – Toinen peli on maanantaina ja lähdemme hakemaan voittoa, Laakso lupaili.

Finaalisarjan toinen ottelu pelataan maanantaina Kouvolan jäähallissa eli Lumon areenalla. Kouvoilla on nyt pari päivää aikaa valmistautua toiseen kamppailuun ja Jyri Lehtonen varmasti keksii lääkkeitä puolustuspelin parantamiseksi.

Maanantain ottelu alkaa kello 18.30. Kouvolaan on lähdössä myös fanibussi, joten nyt nopeasti ilmoittautumaan. Jos Kouvolaan ei ehdi lähteä, niin peliä voi katsella suorana Elisa Viihteen kanavalta. Pub Janoisessa Leipurissa on myös tunnelmallinen kisakatsomo ja terassilla jättiteevee, josta peliä voi katsella virvokkeiden kanssa.

Finaalisarja palaa Kauhajoelle keskiviikkona ja silloin ottelu alkaa kello 18.15. Lippuja saa ennakkoon osoitteesta ennakkolippu.com ja Kauhajoen Kesportista.