UUTISET

20.04.2020

KARHUBASKET ETENI KORISLIIGAN VÄLIERIIN

Okko Järvi oli erinomaisessa vireessä torstaina ja palkittiin kotijoukkueen parhaana (kuva: Erkki Hautaviita)

Korisliigan puolustava mestari Karhubasket eteni välieriin, kaatamalla torstaina kotiluolassa Helsinki Seagullsit numeroin 106-68 (51-28). Voitto tiesi sitä, että puolivälieräsarja kirjattiin oranssipaidoille puhtaasti 3-0.

Seagulls oli saanut otteluun mukaan jenkki Christopher Ortizin (9/3/2), joka oli seurannut sivusta ottelusarjan kaksi ensimmäistä ottelua. Wayne Blackshear (19/8/2) ja Alexander Ruoff (10/5) veivät kakkosilla vieraat 0-4 johtoon vajaassa minuutissa. Kotijoukkueelta meni yli kaksi minuuttia ilman pisteitä, mutta sitten Karhubasket vei seuraavat neljä minuuttia 13-0 ja Mikko Larkas kutsui joukkueensa aikalisälle. Antti Niskanen (10/4/3) ja Chris McKnight (17/6) toivat penkiltä energiaa, johdattaen joukkueen toiselle kympille 22-9 johtoasemassa.

Antti Niskanen (kuva: Erkki Hautaviita)

Siitä Karhubasket ei enää taakseen vilkuillut, vaan meni menojaan. Okko Järvi (19/1/2) johdatti tietä, tehden puoliaikaan mennessä 11 pistettä. Myös Rene Rougeau (15/6/4/5 torjuntaa) oli totutun aktiivinen, raastaen jokaisella kentän neliömetrillä. Greg Mangano (10/11) teki taukoon mennessä kahdeksan pistettä ja Karhubasket johti puoliajalla 51-28.

Ensimmäisellä puoliajalla kauhajokiset heittivät kakkoset 80 prosentin tarkkuudella, eikä antanut Gullseille kuin kaksi hyökkäyslevypalloa. Vieraat osuivat kakkosissa vain 44 ja kolmosissa 30 prosentin tarkkuudella, eikä peräti 10 menetystä auttanut joukkuetta.

Kolmannella kympillä vieraat terävöittivät peliä, eivätkä heittäneet pyyhettä kehään. Tuukka Kotti (13/7/4) naulasi keskimatkan kakkosia totutun varmasti ja Timo Heinonen (8) pystyi kokemuksellaan tekemään muutaman pisteen. Kolmas neljännes pelattiin läpi numeroin 30-29, joten viimeiselle kympille lähdettiin lukemista 81-57.

Viimeisellä kympillä kapteeni Bojan Sarcevic (12/3/9) löysi vapaat pelaajat syötöillään ja Cameron Jones (17/3/5) pujotteli korille, kuin Kalle Palander parhaina päivinään. Kun Karhubasket oli myös tiivistänyt puolustustaan, niin Gulls ei saanut vapaita tekopaikkoja juuri ollenkaan. Lopussa Eero Innamaa (5/1) ja Mikael Laihonen (3) pääsivät pisteiden makuun ja Karhubasket nappasi ottelusarjan kolmannen voittonsa lukemin 108-68.

Bojan Sarcevic (kuva: Erkki Hautaviita)

– Kolme nolla mentiin jatkoon ja olimme erinomainen joukkue tässä sarjassa, Jussi Laakso summasi puolivälieräsarjan. – En tiedä kuinka sarjassa olisi käynyt, koska Gullseilta puuttui tärkeältä pelipaikalta pelaaja, joka pyöritti tätä joukkuetta runkosarjassa. – Toisaalta se on turhaa jossittelua. – Paransimme selvästi puolustusta ja levypallopelaamista tähän otteluun, mikä oli hienoa. – Nyt palautellaan tästä pelistä, huomenna vapaapäivä ja viikonloppuna hikoillaan. – Sitten seurataan, kuka tulee välierissä vastaan ja ollaan valmiina niihin, Laakso kertoo lähipäivien suunnitelmista.

Karhubasketin välierävastus tulee otteluparista Joensuun Kataja – KTP. Tämä puolivälieräsarja on tilanteessa 1-2, kun kotkalaiset hakivat torstaina vierasvoiton Joensuusta lukemin 92-100. Sarjan toisessa kamppailussa KTP kiri kotisalissa viimeisten seitsemän minuutin aikana Katajan 22 pisteen eron umpeen ja voitti lopulta kolmella pisteellä. Jos KTP voittaa lauantaina kotiottelunsa, niin kotkalaiset ovat Karhubasketin vastustaja 2. päivä toukokuuta alkavissa välierissä. Jos Kataja venyttää ottelusarjan viidenteen ja ratkaisevaan otteluun, se pelataan ensi maanantaina Joensuussa.

Toinen välieräpari on jo selvillä. Siinä runkosarjan voittaja ja suurin mestarisuosikki Salon Vilpas kohtaa Kouvolan Kouvot. Kouvot yllättivät runkosarjan kolmosen Pyrinnön voitoin 3-0 ja haki kaksi voittoa Pyynikiltä, jossa tamperelaiset olivat runkosarjan aikana hävinneet vain kahdesti. Vilpas kukisti omassa puolivälieräsarjassa BC Nokia tyylipuhtaasti voitoin 3-0.

Karhubasket aloittaa välierät torstaina 2. toukokuuta kotiluolassa. Vastustaja ei siis vielä ole selvillä, mutta tuo torstain ensimmäinen välieräottelu alkaa kello 18.30. Lipunmyynti välieriin alkaa lauantaina kello 10 Kauhajoen Kesportissa ja osoitteessa www.ennakkolippu.com.

Välierien aikataulu:

Torstai 2.5. klo 18.30 Karhubasket – KTP

Lauantai 4.5. klo 17.00 KTP – Karhubasket

Maanantai 6.5. klo 18.30 Karhubasket – KTP

Keskiviikko 8.5. klo 18.30 KTP – Karhubasket

Perjantai 10.5. klo 18.30 Karhubasket – KTP (tarvittaessa)

Sunnuntai 12.5. klo 17.00 KTP – Karhubasket (tarvittaessa)

Tiistai 14.5. klo 18.30 Karhubasket – KTP (tarvittaessa)

Välieristä etenee finaaleihin neljällä voitolla. Finaalit alkavat perjantaina 17.5. runkosarjassa paremmin sijoittuneen joukkueen kotikentällä. Välierien häviäjät kohtaavat pronssiottelussa lauantaina 18.5. runkosarjassa paremmin sijoittuneen kotisalissa.

Lippujen hinnat:

Aikuiset 20 euroa.

Opiskelijat/eläkeläiset 13 euroa.

Lapset 7-12 v. 6 euroa.

Perhelippu (2 aikuista ja 1-2 kpl 7-12 v. lasta) 45 euroa.

Lipunmyynti salilla alkaa pelipäivinä 1,5 tuntia ennen ottelun alkua. Salilla lippuja voi ostaa käteisellä ja pankkikortilla.

Junioripassilla on kaikkiin Karhubasketin kotiotteluihin vapaapääsy.

HUOM! Kausiliput tai numeroidut kausiliput eivät ole voimassa välierissä. Numeroidun kausilipun vakiopaikka on varattuna, jos on ostanut peliin pääsylipun.

Välierissä koulukeskuksen pihassa on paikalla VIP-rekka. Rekka avautuu 1,5 tuntia ennen ottelua. VIP-rekkaan myydään lippuja, joka maksaa 60 euroa. Lippu sisältää: ruuat ja juomat, otteluennakon, puoliaika-analyysin, puoliaika kahvin ja pullan, sekä varatut paikat katsomoon, joille on oma sisäänkäynti.

VIP-rekkaan myydään lippuja Kauhajoen Kesportissa tai lähettämällä sähköpostia osoitteeseen info@karhubasket.fi tai mika@pelosport.fi.