UUTISET

15.04.2020

PUDOTUSPELIENNAKKO: PUOLIVÄLIERÄT KARHUBASKET – HELSINKI SEAGULLS

Karhubasket pelasi 40 ottelun runkosarjan läpi saldolla 28 voittoa ja 12 tappiota. Tuolla se nappasi itselleen runkosarjan kakkospaikan ja kotiedun puolivälieriin. Perjantaina alkavissa puolivälierissä kauhajokiset kohtaavat Helsinki Seagullsit, jotka sijoittuivat runkosarjassa sijalle seitsemän, voitettuaan 18 ottelua ja hävittyään 22 kamppailua.

Karhubasket ja Seagulls kohtasivat runkosarjassa neljä kertaa. Ensimmäinen kohtaaminen pelattiin Kisahallissa marraskuun puolivälissä. Silloin Gulls nappasi 82-81 voiton, viime hetken kahdella vaparilla. Helmikuussa Karhubasket nappasi kaksi voittoa helsinkiläisistä. Ensin Gulls joutui kotimatkalle 85-75 tappion myötä ja vain pari viikkoa myöhemmin oranssipaidat kehittivät hurjan viimeisen neljänneksen kirin, joka toi lopulta kahden pisteen voiton 72-74. Viimeinen kohtaaminen käytiin viime lauantaina karhuluolassa ja Karhubasketin 83-65 voitto sinetöi Gullsit puolivälierävastustajaksi.

Puolivälierien ohjelma

Perjantain 19.4. kello 18.30 Karhubasket – Seagulls

Maanantai 22.4. kello 17.00 Seagulls – Karhubasket

Torstai 25.4. kello 18.30 Karhubasket – Seagulls

Lauantai 27.4. kello 17.00 Seagulls – Karhubasket (tarvittaessa)

Maanantai 29.4. kello 18.30 Karhubasket – Seagulls (tarvittaessa)

Lipunmyynti

Aikuiset 20 euroa.

Opiskelijat/eläkeläiset 13 euroa.

Lapset 7-12 v. 6 euroa.

Perhelippu (2 aikuista ja 1-2 kpl 7-12 v. lasta) 45 euroa.

Lipunmyynti salilla alkaa pelipäivinä 1,5 tuntia ennen ottelun alkua. Salilla lippuja voi ostaa käteisellä ja pankkikortilla.

Junioripassilla on kaikkiin Karhubasketin kotiotteluihin vapaapääsy. Muistutus! Tavalliset kausikortit eivät sisällä puolivälieriä. Numeroidut kausiliput sisältävät puolivälierät.

Viime keväältä tuttu VIP-rekka tekee paluun Karhubasketin pudotuspeleihin. Rekka avautuu 1,5 tuntia ennen ottelua. VIP-rekkaan myydään lippuja, joka maksaa 60 euroa. Lippu sisältää: ruuat ja juomat, otteluennakon, puoliaika-analyysin, puoliaika kahvin ja pullan, sekä varatut paikat katsomoon, johon on oma sisäänkäynti.

VIP-rekkaan myydään lippuja Kauhajoen Kesportissa tai lähettämällä sähköpostia osoitteeseen info@karhubasket.fi.

 

Helsinki Seagulls

Seagulls oli jo menettämässä helmikuussa pudotuspelipaikkansa, kun Kauhajoella kärsitys 85-75 tappion jälkeen joukkue hävisi neljä tiukkaa peliä putkeen. Ensin Pyrintö oli parempi Pyynikillä 86-85, sitten joukkue hävisi sarjakärki Vilppaalle 83-89 ja Kotkassa KTP oli parempi pistein 86-85. Helmikuun tappiot huipentuivat Karhubaskettia vastaan Kisahallissa, kun joukkue menetti viimeisellä kympillä yli 10 pisteen johtoaseman ja voitto lähti lakeuksille lukemin 72-72.

Seagulls ei tästä masentunut, vaan otti sitten kahdeksan perättäistä voittoa. Voittoputki huipentui vierasvoittoon Salossa, kun helsinkiläiset hakivat harvinaisen vierasvoiton Salohallista numeroin 84-87. Hienon maaliskuun jälkeen huhtikuu oli jälleen vaikeampi, sillä neljä viimeistä ottelua tuottivat neljä tappiota. Tappiot tulivat KTP:lle 73-88, Katajalle 64-100, Karhubasketille 83-65 ja runkosarjan päätöskierroksella BC Nokialle 63-87.

Huhtikuun tappioita selittään takamies Juwan Statenin poissaolo. Staten ei pelannut huhtikuussa peliäkään. Kahdeksan ottelun voittoputkessa Staten teki tilastoihin 19,9 pistettä, 3,8 levypalloa ja jakoi 6,4 syöttöä. Huhtikuussa poissa oli myös Alexander Ruoff, ja kahdesta viimeisestä runkosarjaottelusta puuttui laituri Christopher Ortiz.

Runkosarjan 18 voitto-ottelussa Seagulls pussitti kakkoset 56,3 prosentin ja kolmoset 39,1 prosentin tarkkuudella. Heittopaikat rakennettiin hyvillä syötöillä, sillä niitä tuli voittopeleissä 20,4 kappaletta ottelua kohden. Menetyksiä joukkueelle tuli vain 9,8 voitettua ottelua kohden.

22 tappioon päättyneessä kamppailuissa kakkoset upposivat vain 49 prosentin ja kolmoset 29,6 prosentin tarkkuudella. Syöttöjä tilastoitiin 15,8 ottelua kohden ja menetyksiä tuli parisen kappaletta voittokamppailuja enemmän eli 11,6 per peli.

Viisikko

Takamies Juwan Staten (18,2/3,1/5,5) 28 ottelua runkosarjassa, kakkoset 52,9 %.

Sentteri Tuukka Kotti (13,1/9,1/2,9) 40 ottelua, kakkoset 57,7 %, 3 hyökkäyslevypalloa per peli.

Laituri Christopher Ortiz (15,6/6,3/1,6) 36 ottelua, vaparit 85,2 %.

Laituri Wayne Blackshear (18/4,4/1,7) 21 ottelua, kolmoset 43,3 %.

Laituri Alexander Ruoff (12,5/5,9/4) 16 ottelua, kakkoset 52,6 %.

Vaihtomiehet:

Laituri Timo Heinonen (7,6/2,4/1) 40 ottelua, kolmoset 42,5 %.

Laituri Ricky Waxlax (4,8/3,3) 39 ottelua. Viisikossa 33 ottelussa.

Takamies Alex Vaenerberg (3,4/1,9/2,1) 37 ottelua.

Laituri Jesper Granlund

Laituri Sakari Laakso

Laituri Daniel Lindner

Paras viisikko +/-tilastossa: Staten, Ruoff, Kotti, Ortiz, Waxlax +33.

Seagulls oli ehkäpä pienoinen alisuorittaja runkosarjassa. Toki loukkaantumiset ja pelaajavaihdot sekoittivat pakkaa. Tuukka Kotti oli jälleen erinomaisessa vedossa ja oli koko Korisliigan toiseksi paraslevypallomies 9,1 (9,05) irtopallon keskiarvolla. Ricky Waxlax on huimia kehitysaskelia eteenpäin ja valmentaja Mikko Larkas antoi hänelle vastuuta. Timo Heinonen tuo penkiltä kokemusta ja on naulannut kolmoset yli 40 prosentin tarkkuudella (42,5 %).

Gullsien huhtikuu oli rikkonainen loukkaantumisten takia, mutta jos Staten saadaan kuntoon puolivälieriin, niin helsinkiläiset pystyvät tosissaan haastamaan viime kauden mestarin. Seagulls on saavuttanut kaksi perättäistä pronssimitalia, joten nälkää mitaliputken jatkamiseen varmasti on.

 

Karhubasket

Viime kevään mestaruusjuhlat antoivat kesälle kovan buustin ja pöhinän Kauhajoen koripallolle. Mestaruuden jälkeen Karhubasket osallistui BCL karsintoihin, jotka toimivat erinomaisena harjoitusjaksona Korisliigaa varten. Menestys BCL karsinnoissa yllätti taustajoukot, sillä kauhajokiset kaatoivat kahdesti sekä Romanian mestarin Oradean että Bulgarian mestari Levski Sofian. Ranskalainen Nanterre oli sitten liian kova pala piskuiselle Karhubasketille.

Karhubasketin peli yskähteli sarjan syyspuolella. Kun parista palapeliin sopimattomasta palasesta oli päästy eroon, niin vastaan tuli kaksi kauden päättänyttä loukkaantumista. Sanonta menee, että hyvillä joukkueilla on myös tuuria, ja sitä joukkueella oli uusien pelaajien kanssa. Greg Mangano vapautui Ukrainasta juuri silloin, kun Karhubasket etsi hänen tyyppistä pelaajaa. Myös Cameron Jones sattui olla vapaana, ja sopimus syntyi nopeasti.

Pelaajavaihdokset siivittivät oranssipaidat hurjaan vireeseen vuoden 2019 puolella. Tammikuussa ei tullut tappioita. Helmikuussa niitä tuli yksi, kun Salon Vilpas oli kotikentällä parempi neljällä pisteellä (90-86). Maaliskuu meni jälleen ilman tappioita ja joukkue varmisti runkosarjan kakkospaikan jo hyvissä ajoin ennen tiistaina pelattua runkosarjan päätöskierrosta. Tämä antoi mahdollisuuden antaa kaivattua lepoa avainpelaajille, joten Karhubasket hävisi tiukan pelin Tampereella (87-86). Myös Kotkassa tuli tappio pistein 98-79 ja päätöskierroksella Kataja oli parempi pistein 85-65.

Karhubasket päätti runkosarjan 13 perättäiseen kotivoittoon. Viimeisin kotitappio on joulukuulta, jolloin Kataja haki sarjapisteet 89-90 voitolla. Koko kaudella kauhajokiset olivat Korisliigan toiseksi paras kotijoukkue, kun saldo oli 17 voittoa ja kolme tappiota. Vain Vilppaalla oli parempi saldo joka oli 18/2.

Runkosarjassa Karhubasket päättyi samaan saldoon kuin mestaruuteen päättyneellä kaudella 2017-2018. 28 voittoa on kova lukema ja antaa odottaa pelien jatkumista pitkälle kevääseen. Toki Karhubasketkin on kärsinyt loukkaantumisista. Antti Niskanen on ollut sivussa pitempään, mutta Mikael Laihosen ja Okko Järven pienet loukkaantumiset ovat takana. Pelitahti tulee pudotuspeleissä olemaan tiivis, joten toivotaan, että jokainen joukkue saa pelata tärkeimmät pelit parhaalla kokoonpanolla.

Viisikko

Takamies Bojan Sarcevic (9,8/4,3/5,3) 39 ottelua, kakkoset 54,8 %, vaparit 84,7 %. 1,7 riistoa.

Takamies Cameron Jones (18,6/4,9/3,7) 20 ottelua, kakkoset 60,5 %, kolmoset 45,3 %.

Laituri Okko Järvi (12,2/3,7/2,3) 34 ottelua, kakkoset 60,4 %.

Laituri Rene Rougeau (15,3/7,9/3,6) 38 ottelua, kakkoset 54,1 %, kolmoset 38,9 %. 2,3 hyökkäyslevypalloa, 1,9 riistoa ja 1,5 torjuntaa.

Laituri Greg Mangano (19/8,1/1,6) 22 ottelua, kakkoset 56,4 %, kolmoset 35,7 %. Korisliigan pistetilaston kakkonen ja torjuntatilaston ykkönen.

Vaihtomiehet

Laituri/ sentteri Chris McKnight (14,8/6/1,2) 12 ottelua, kakkoset 47,4 %, kolmoset 38,1 %.

Laituri Antti Niskanen (4,6/4) 25 ottelua, kakkoset 55,7 %.

Sentteri Mikael Laihonen (3,1/2,1) 30 ottelua, kakkoset 52 %.

Takamies Eero Innamaa (1,7) 37 ottelua.

Laituri Joona Hakamaa (1,5) 11 ottelua.

Laituri Jussi Myllyniemi 12 ottelua.

Paras viisikko: Jones, Rougeau, Sarcevic, Järvi, Mangano +71.

 

Taistelu mestaruudesta ja pantteripatsaasta alkaa perjantaina Kauhajoen yhteiskoulun liikuntasalissa kello 18.30.

ÄÄNTÄ SALIIN!