UUTISET

01.05.2020

KARHUBASKET KORISLIIGAN FINAALEIHIN

Puolustava Suomen mestari Karhubasket raivasi tiensä Korisliigan finaaleihin voittamalla välierissä KTP:n puhtaasti 4-0. KTP pisti tiukasti vastaan kauhajokisille, mutta ei voinut paremmalleen mitään. Välieräsarjan päättänyt neljäs ottelu pelattiin keskiviikkona Kotkassa ja siinä kauhajokiset olivat parempia lukemin 68-79 (32-46).

Ensimmäiset mestaruusmitalit jaettiin Suomenna vuonna 1939, joten siitä on vierähtänyt 80 vuotta. Sotavuosina 40-luvalla oli parin vuoden tauko, mutta nyt haetaan 68 kertaa Suomen mestaria.

Karhubasketin vastustaja finaaleissa on vielä auki, sillä toisessa välieräparissa kamppailevat Salon Vilpas ja Kouvolan Kouvot ovat neljän ottelun jälkeen tasalukemissa 2-2. Jos Vilpas etenee viime vuoden tapaan finaaleihin, niin finaalit alkavat Salossa perjantaina 17. toukokuuta. Jos Kouvot yllättävät runkosarjan voittaneen Vilppaan, niin finaalit alkavat tuona perjantaina karhuluolassa kello 18.30. Finaalivastustaja selviää aikaisintaan sunnuntaina ja viimeistään ensi tiistaina, kun Vilpas – Kouvot pelaavat kuudennen ja tarvittaessa seitsemännen pelin.

Finaalien liput tulevat myyntiin heti sen jälkeen, kun Karhubasketin vastustaja on selvillä ja siitä tiedotetaan heti kun mahdollista kaikkilla kanavilla..

Finaalien aikataulu:

  1. Pe 17.5. klo 18.30
  2. Ma 20.5. klo 18.30
  3. Ke 22.5. klo 18.15
  4. Pe 24.5. klo 18.15
  5. Su 26.5. klo 16.00 (tarvittaessa)
  6. Ti 28.5. klo 19.00 (tarvittaessa)
  7. To 30.5. klo 18.10 (tarvittaessa)

Lippujen hinnat:

Aikuiset 25 €

Opiskelija/eläkeläinen 18 €

Lapsi 7-12 v 10 €

Perhelippu (2 aikuista ja 2 lasta 7-12 v) 55 €.

Junioripassilla ja Staff-kortilla vapaapääsy kaikkiin Karhubasketin peleihin.

Liput ostettavissa ennakkoon www.ennakkolippu.com ja Kauhajoen Kesport (Porvarintie 1).

 

Keskiviikon neljännessä välierässä Karhubasket näytti avausjaksolla marssivaan selvään voittoon. Kauhajokisten korintekotalkoita johtivat tutut nimet Cameron Jones (17/4/3) ja Rene Rougeau (16/8/2). Jones taiteli ensimmäisellä puoliajalla 13 pistettä 62 prosentin tarkkuudella. Rougeau puolestaan pussitti taukoon mennessä 11 pistettä, lähes 60 prosentin osumatarkkuudella.

Karhubasket menetti pallon vain kaksi kertaa ennen taukoa. Se johti puoliajalla levypalloja 18-25, kun Chris McKnight (12/12) poimi avauspuoliskolla peräti yhdeksän levyriä. Okko Järvi (10/3) toi puolustavan mestarin penkiltä lisää energiaa ja teki ensimmäisellä puoliskolla 10 pistettä. Tauolla Karhubasket johti 32-46.

Okko Järvi (kuva: Erkki Hautaviita)

Kun otteluvoitot olivat vastustajalle 0-3 ja joukkue puoliajalla 14 pistettä tappiolla, niin harvassa olivat ne, jotka vielä uskoivat KTP:n voittoon. Varmasti valmentaja Tomi Kamisella oli uskoa joukkueeseensa ja hän teki ajatustyötä läpi ottelun sekä ottelusarjan, etsien keinoja sekoittaa Karhubasketin peliä. Kotkalaisilta faneilta usko oli loppunut jo ennen neljättä välierää, sille sen verran tyhjänä olivat Steveco areenan katsomot. Kaminen lähetti kentälle nuoren Janne Lehtorannan, joka rupesi hiillostamaan vierailijoiden takamiehiä. Toki ratkaisua helpotti kympin puolivälissä Jalen Jacksonin (10/3/2) neljäs virhe. Ja kun Janne Lehtoranta otettiin vaihtoon, niin tilalle tuli toinen nuori pelaaja Markus Rautasalo. Tämä taktinen muutos sekoitti Karhubasketin pelinrakentelun ja vieraat turhautuivat.

KTP voitti kolmannen neljänneksen 24-13 ja vei sen viimeiset viisi minuuttia lukemin 13-2. Kirivaiheessa Donte Thomas (13/11) sekä Joonas Lehtoranta (10/1/3) upottivat kolmoset, ja Kevin Langford (20/9) tehtaili seitsemän pistettä. Kolmanneksen kympin päätös tuli hyvään aikaan vieraille ja päätösneljännekselle lähdettiin lukemista 56-59.

Viimeisen kympin alku jatkoi samaa kaavaa, johon edellinen neljännes oli päättynyt. Langford teki ensimmäiset pisteet, ja Tyrell Nelson (13/12) tasoitti lukemat numeroihin 59-59. Jonesin vaparit toivat vieraille hieman lohtua, mutta Thomas donkkasi minuuttia myöhemmin KTP:n kahden pisteen johtoon. Antti Niskanen (3/2/2) upotti Karhubasketille arvokkaan kolmosen, mikä sulatti vieraat syväjäästä. Sitten kapteeni Bojan Sarcevic (8/3/2) päätti pistää sekä pelin että välieräsarjan nippuun. Kaksi perättäistä kolmosta tekivät lukemiksi 68-72 ja Kaminen kutsui kotijoukkueen aikalisälle, kun peliaikaa oli jäljellä vähän yli neljä minuuttia. Minuuttia myöhemmin oli Greg Manganon (13/9/3) vuoro onnistua kolmosessa ja ero kasvoi seitsemään. Rougeau upotti kakkosen ja peli alkoi olla selvä. Viimeiset viisi ja puoliminuuttia menivät Karhubasketille 0-13, joten toinen perättäinen finaalipakka varmistui lukemin 68-79.

Bojan Sarcevic (kuva: Erkki Hautaviita)

Karhubasket pystyi voittamaan levypallot 42-43, vaikka KTP oli toisella puolikkaalla aktiivisesti hakemassa kakkospalloja. Koko ottelussa kotkalaiset hakivat 13 hyökkäyslevypalloa. Jos kauhajokiset olivat pitäneet pelivälineestä huolta ensimmäisellä jaksolla, niin toiselle puoliajalle niitä tuli kahdeksan kappaletta ja koko ottelussa 10. Näistä KTP teki 13 pistettä, kun vieraat saivat tehtyä kotijoukkueen kahdeksasta menetyksestä vain kaksi pinnaa. KTP takamiesten prässääminen todella lujaa alkoi ottelusarjan kannalta aivan liian myöhään, mutta varmasti tuleva finaalivastustaja tutkii näitä nauhoja tarkkaan, joten siihen on Jussi Laakso – Janne Koskimies kaksikon löydettävä lääkkeet. Ja vielä on pakko kehua Janne Lehtorannan ja Markus Rautasalon esitystä, sillä Janne pelasi runsaat 13 minuuttia ja kokosi +/-tilastoon saldon +4. Toinen KTP:n pelaaja, joka pääsi positiiviselle lukemalle, oli Rautasalo lukemalla +2.

  • – Tänään ja koko sarjassa pelasimme hyvää puolusta ja poimimme levypallot hyvällä sulkupelillä, Cameron Jones kertoi pelin jälkeen. – Toisella jaksolla KTP tuli lujaa, mutta pystyimme vastaamaan siihen lopussa ja saimme voiton, Jones summasi tapahtumat.
  • – Aika monivaiheinen ottelu, valmentaja Jussi Laakso aloitti pelin kertaamisen. – Olimme ekalla jaksolla aika hyvin kuskin paikalla ja eroa olisi voinut olla enemmänkin puoliajalla. – Sitten Tomppa (Kaminen) käskytti pelaajat meidän takamiesten iholle, mikä pysäytti meidän hyökkäyspelaamisen. – Toki siinä voi olla myös väsymystä mukana. – Lopulta löysimme ne paikat KTP:n puolustuksesta, pelaamalla palloa Reneelle ja Bojan sai pari onnistumista, vaikka oli heittänyt ennen sitä huonosti. – Meidän pelaajat ovat vain aika hurjia poikia. – Haluan sanoa, että vaikka pelit menivät 4-0, niin se ei kerro koko tarinaa sarjasta. – Olimme kotona parempia, mutta vieraissa jouduimme todella ahtaalle molemmissa peleissä. – Nostan hattua KTP:n kaudelle, joukkue oli kuitenkin neljän joukossa. – Toivon KTP:lle onnea pronssiotteluun, Laakso sanaili.

Iso kiitos Karhubasketin finaalipaikasta menee jälleen joukkueen faneille. Molemmissa vieraspeleissä joukkueen tukena oli bussilastillinen kannustajia, jotka siivittivät oranssipaidat parhaimmilleen. Kotiluolassa tunnelma on noussut jokaisessa ottelussa kevään edetessä ja varmasti metakka kiihtyy entisestään, kun panokset otteluissa ovat kovimmat mahdolliset. Kiitos fanit!

Kiitos myös KTP:lle hienosta välieräsarjasta! KTP on Korisliigan maratontaulukon ykkösjoukkue ja koripallon tärkeyden kaupunkilaisille huomaa kävellessä Kotkan katuja ja jutellessa ihmisten kanssa. KTP:n kaltaisia perinteitä ei rakenneta hetkessä, vaan se vaatii useiden vuosikymmenien työn. Hatun nosto pelaajille, valmentaja Kamiselle apulaisineen, kaikille toiminnassa mukana oleville ja Pihville erityisterveiset! Onnea pronssipeliin!

Yhdessä! (kuva: Erkki Hautaviita)