UUTISET

18.04.2020

KARHUBASKET PUOLIVÄLIERISSÄ 2-0 JOHTOON

Bojan Sarcevic johdatti joukkueensa vierasvoittoon (kuva: Erkki Hautaviita)

Karhubasket lähti maanantaina hakemaan puolivälieräsarjan toista voittoa Helsingin Kisahallista. Se oli voittanut sarjan avausottelun kotiluolassa selvästi numeroin 87-61. Vaikka Seagulls pelasi yhä ilman kahta viisikon pelaajaa, Juwan Staten ja Christopher Ortiz, niin toisesta kohtaamisesta odotettiin tasaisempaa.

Karhubasket repi vajaassa kahdessa minuutissa 2-10 johtoaseman. Okko Järvi (8/3/2) upotti kolmosen ja kapteeni Bojan Sarcevic (25/5/1) antoi esimakua illan huimasta vireestään. Ero kahdeksaan pisteeseen nosti Rene Rougeau (22/7/5). Gulls ei kuitenkaan luovuttanut, vaan susijengin maajoukkuesentteri Tuukka Kotti (9/16/4) naulasi muutaman keskimatkan kakkosen koriin ja eniten Korisliigaotteluita pelannut Timo Heinonen (10/5) onnistu omissa heitoissaan, joten kolmisen minuuttia ennen kympin loppua oltiin lukemissa 12-16. Karhubasketin Antti Niskanen (8/1) toi energiaa penkiltä ja teki kympin loppuun kuusi pistettä. Vieraat olisivat voineet johtaa enemmänkin ensimmäisellä mini-tauolla, mutta koska heittokone Wayne Blackshear (35/3/2) oli selvästi pirteämpi ja ratkaisuvalmiimpi, kuin sarjan avausottelussa karhuluolassa, niin toiselle neljännekselle lähdettiin lukemista 20-22.

Okko Järvi upottamassa kolmosta (kuva: Erkki Hautaviita)

Toisen neljänneksen alussa joukkueet vaihtelivat koreja, kunnes Gulls meni 30-29 johtoon Heinosen kakkosella. Lukemista 33-33 Karhubasket kiskaisi 0-8 jakson Cameron Jonesin (23/7/7) kolmosen siivittämänä. Vieraat yrittivät väkisin karkuun, mutta Alex Ruoff (15/7/11) piti kotijoukkuetta mukana pelissä. Vieraat olivat menossa 10 pisteen johtoasemassa tauolle, muta Alex Vaenerberg (5/2) teki puoliaikalukemiksi 42-50.

Rene Rougeau oli jälleen joka puolella (kuva: Erkki Hautaviita)

Kolmas kymppi alkoi vauhdikkaalla heittopelillä. Gullsien Blackshear jatkoi tarkkaa heittopeliään, mutta vieraiden vastaus tuli Sarcevicin ja Greg Manganon (9/5/2 torjuntaa) kolmosilla. Kolmen minuutin kohdalla Cameron Jones upotti kakkosen ja lukemissa 48-61 Mikko Larkas kutsui helsinkiläiset aikalisälle. Tämä ei voimasuhteita muuttanut, vaikka isännille tuli pieni momentum Sakari Laakson (4/2) hyökkäyslevypallosta, jonka jälkeen Ricky Waxlax (11/5) onnistui kolmosessa. Vieraat vastasivat aina korilla ja lähtivät päätösneljännekselle 61-72 johtoasemassa.

Waxlax onnistui toisessa kolmosessa, Ruoff upotti pari vaparia, eikä Karhubasket saanut pistettäkään kahdessa minuutissa, joten tilanne oli 66-72. Sarcevic helpotti oranssipaitaisten fanien oloa kisahallissa ja kotona tv:n ääressä upottamalla kolmosen. Blackshear teki kaikkensa, että kotijoukkue olisi taistellut voitosta, mutta Järven kolmonen viimeisen peliminuutin alkuun ja varmat vaparit piirsivät Kisahallin valotaululle 89-98 loppunumerot ja antoivat kauhajokisille 2-0 johdon ottelusarjassa.

Cameron Jonesin ajot olivat myrkkyä helsinkiläisille (kuva: Erkki Hautaviita)

Kauhajoella Blackshear otti vain kuusi pelitilanneheittoa ja teki neljä pistettä. Nyt kotikentällä mies otti sitä roolia, jota hänen on otettava, jos Gulls mielii voittoja ottelusarjassa napata. Varsinkin kun Staten ja Ortiz ovat olleet poissa. Blackshear teki 35 pistettä ja kakkosten prosentti oli yli 70. Voisi jopa heittää enemmänkin. Gulls voitti levypallot 42-34, mutta menetti pallon 12 kertaa (KB 10 kpl) ja vieraat olivat heitoissa jälleen tarkempia. Karhubasket upotti kakkoset 60 prosentin ja kolmoset 37 prosentin tarkkuudella. Myös vapaaheitot upposivat taas tarkasti, sillä prosentti oli 85.

– Seagulls oli tänään parempi, kuin ensimmäisessä ottelussa, Jussi Laakso aloitti kommentoinnin pelin jälkeen. – He olivat aktiivisempia ja pysyivät pelissä mukana koko ottelun. – Teimme puolustuspäässä muutamia virheitä, joista vastustaja pääsi suoraa väylää meidän korille. – Gulls myös haki liikaa hyökkäyslevypalloja. – Näitä asioita pitää korjata torstain seuraavaan otteluun, Laakso painotti.

Karhubasketilla on mahdollista pistää ottelusarja poikki torstaina kotiluolassa. Ottelu alkaa koulukeskuksen liikuntahallissa kello 18.30. Sanotaan, että ottelusarjan kolmas voitto on vaikein napata, joten toivottavasti oranssipaidat saavat taas loistavan tuen maan parhailta faneilta. Lippuja torstaille saa ennakkoon osoitteesta ennakkolippu.com ja Kauhajoen Kesportista.