UUTISET

22.03.2020

#YHDESSÄ

Meidän kaikkien joukkuepelejäkin harrastavien arki muuttui dramaattisesti noin viikko sitten. Koronavirus rantautui odotetusti myös Suomeen ja on aiheuttanut poikkeustilan koko valtakuntaan. Meistä moni oli varmasti alkuun lähes shokkitilassa, kun kuulimme, että kaikki sarjatoiminta on keskeytetty tältä keväältä. Lisäksi saimme kuulla, että liikuntasalit ovat sulkeutuneet ja joukkueharjoitukset ovat keskeytetty toistaiseksi.

Shokkitilan jälkeen moni meistä on kokenut valtavaa pettymystä, surua ja epäuskoisuutta, kun ei pääsekään tavoittelemaan keväälle asetettuja tavoitteita (pelejä, turnauksia, pelireissuja jne.). Nämä kaikki tunteet ovat luonnollisia ja enemmän kuin sallittuja. Me kaikki koripallon harrastajat ja ystävät joudumme sietämään jonkin aikaa epämukavuutta ja epätietoisuutta. Elämässä tärkeintä on kuitenkin terveys. Näillä rajoituksilla, joita meille on asetettu, turvaamme monen elämän jatkumisen.

Varsinkin tällaisessa tilanteessa on tärkeää, että katsomme #Yhdessä eteenpäin. Arki ja koripallotoiminta jatkuvat jälleen, kun #Yhdessä selviämme poikkeustilan ylitse. Haluan omasta ja juniorijaoston puolesta rohkaista ja kannustaa meitä #Yhdessä toimimaan siten, että poikkeustilanne jatkuisi mahdollisimman lyhyen aikaa. Tämän toiminnan pohjaksi nostan muutamia huomiota:

  1. Tällä hetkellä autat joukkuekavereitasi ja muita ihmisiä parhaiten välttämällä turhia kokoontumisia ja sosiaalisia kontakteja. Tämä on erittäin epämukavaa joukkuepelaajille, mutta nyt ei ole vaihtoehtoja.
  2. Pidä selkeä päivärytmi, joka ei poikkea juurikaan normaalista arjesta. Koulukin muuttui etäopiskeluksi, mikä saattaa vaikeuttaa päivärytmin ylläpitämistä. Selkeän päivärytmin pohjalta on helpompi huolehtia kolmesta elintärkeästä asiasta: LEPO (uni), RAVINTO (säännölliset ruokailut) ja LIIKUNTA.
  3. Jatka liikunnan harrastamista. Käytä aika, jolloin normaalit harjoitukset eivät pyöri, kehittämällä peruskuntoasi esimerkiksi lenkkeilemällä ja pyöräilemällä raikkaassa, keväisessä ulkoilmassa. Vankista lihaskuntoasi tekemällä kotiloissa lihaskuntoharjoituksia. Näihin harjoituksiin ei tarvitse kalliita laitteita; tarvitset vain oman kehosi ja mielikuvitusta. Vinkkejä erilaisiin lihaskuntoharjoituksiin saat esimerkiksi basket.fi-sivustolta: https://www.basket.fi/basket/info/korona-sivusto/vinkkeja-omatoimiseen-harjoitteluun/ tai vaikka Terve Koululainen -sivustolta: https://www.tervekoululainen.fi/ylakoulu/liikuntataidot/treeniohjelmia-nuorille/
  4. Älä unohda joukkuekavereitasi, vaikka et näekään heitä kuten normaalisti. Käytä eri somekanavia yhteydenpitoon. Muista kysyä, kuinka kaverilla sujuu.
  5. Haastan kaikki #Oranssionmeirän ja #karhubasketjuniors korisperheen joukkueet pitämään huolta joukkuekavereistaan. Nyt jos joskus tarvitaan joukkuehenkeä! Lähettäkää viestillä toisillenne hyviä harjoitusvinkkejä ja rohkeimmat meistä voisivat jakaa niitä myös juniorijaoston somekanaviin (Insta ja Face)!

A team is only as strong as its weakest link. Pysytään terveinä!

Sami Kiukkonen

junnujaoston pj.