UUTISET

09.03.2020

KARHUBASKET HAKI VIERASVOITON NOKIALTA

Karhubasket jatkoi voittoputkea Lucky Jonesin tahdittamana (kuva: Erkki Hautaviita)

Kaksi edellistä Suomen mestaruutta voittanut Karhubasket haki maanantaina 63-87 (35-39) vierasvoiton BC Nokiasta. Voitto oli samalla kauhajokisten yhdeksäs perättäinen ja varmisti joukkueelle vähintään kolmannen paikan sarjassa. Samalla kaksi alkukauden tappiota nokialaisille on kuitattu ja runkosarjan kohtaamiset menivät 2-2.

Karhubasket otti kolmessa minuutissa 2-6 johtoaseman. Skylar Spencer (11/12) donkkasi pallon koriin ja Samme Givens (16/4/2) upotti kakkosen. Mikael Laihosen (12) kakkosen jälkeen isännät saivat rytmistä kiinni. Jalen Henry (15/3) ja Stacy Davis (29/4/2/5 riistoa) tasoittivat nopeasti lukemat. Sitten edettiin useampi minuuttia tasatahtiin, joukkueiden vaihtaessa koreja. Okko Järven (13/4/3) kolmonen kympin loppupuolella teki lukemiksi 15-20. Erinomaisen ottelun pelannut Davis kavensi kakkosella, mutta Järven toinen kolmonen päätti avausneljänneksen lukemiin 17-23.

Okko Järvi jatkoi vahvaa virettä (kuva: Erkki Hautaviita)

Karhubasket oli väkisin lähdössä toisen neljänneksen alussa karkumatkalle Lucky Jonesin (14/6/2) koreilla, mutta Davis piti nokialaisia mukana. Ero oli pitkään kahdeksassa pisteessä, ennen kuin Larry Andersonin (6/5) viisi perättäistä pistettä tekivät tilanteeksi 29-32. Henry onnistui vaparissa, mutta ero pysyi sitkeästi neljässä, joten puoliajalle poistuttiin lukemissa 35-39.

Daniel Dolenc (7/4) sai peliinsä uuden vaihteen kolmannen neljänneksen alussa. Neljän minuutin jälkeen joukkueet olivat lukemissa 44-45. Neljänneksen viimeiset runsaat kolme minuuttia menivät vieraille 0-14. Lucky Jones ja Arnold Fripp (6/1) näyttelivät nykäisyssä pääosaa. Kolmannen kympin kruunasi kapteeni Bojan Sarcevicin (10/3/6/4 riistoa) kolmonen, joka päätti kympin lukemiin 50-66.

Arnold Fripp Jr (kuva. Erkki Hautaviita)

Viimeisellä neljänneksellä kauhajokiset pitivät pelin hallussaan. Spencer viimeisteli pari koria ja Givensin ratkaisuihin BC Nokia ei löytänyt lääkettä. Kympin puolivälin jälkeen ero kasvoi 24 pisteeseen, eikä ottelun voittajasta ollut epäselvyyttä. Laihonen ja Teemu Sulonen (3/1/2) vaihtoivat vielä viimeisellä minuutilla kolmoset, joten loppunumeroiksi saatiin 63-87.

Karhubasket pystyi vastaan Nokian kovuuteen puolustuspäässä. Niko Mattila pidettiin ilman pisteitä, eikä Dolenc saanut kasattua kuin seitsemän pistettä. Nokia tilastoi vain 10 syöttöä ja heittopaikat bonuskaaren takaa olivat harvassa. Isäntien kolmoset upposivat vain 21 prosentilla. Karhubasket voitti levypallot 33-40 ja haki 16 hyökkäyslevypalloa, joista joukkue teki 17 pistettä. Nokialle tuli 18 menetystä ja niistä kauhajokiset pääsivät tekemään 24 pinnaa. Karhubasket menetti pallon 10 kertaa ja tilastoin Sarcevicin johdolla 18 syöttöä.

Erityismaininnan pelistä voi antaa Antti Niskasen puolustukselle. Niskanen teki töitä hienosti ja tilastoi +/-tilastoon lukeman 24. Myös Fripp (+21) ja Spencer (+23) pääsivät tuossa tilastossa yli kahdenkymmenen. Kiittää pitää myös Karhubasketin faneja, jotka olivat saaneet liikkeille maanantai iltana fanibussin ja kannustivat omiaan loistavasti läpi ottelun.

Antti Niskanen puolusti Nokian takamiehiltä mehut pois (kuva: Erkki Hautaviita)

-Kauden ottelut ovat olleet intensiivisiä ja tuntuu intensiivisuutta löytyy myös katsomosta, Karhubasketin valmentaja Janne Koskimies jutteli pelin jälkeen. – Nämä ovat olleet hienoja tapahtumia. – Täällä Nokialla ei mitään voi tehdä puoliksi, vaan molemmissa päädyissä tilanteet pitää viedä loppuun saakka. – Olen tyytyväinen peliin. – Nokia on hyvä joukkue ja puolustimme kolmannella kympillä hyvin. – Jumppa (Niskanen) ja Lucky (Jones) tekivät hyvin työitä Nokian takamiesten kanssa, eikä vastustaja saanut pelattua niihin paikkoihin, mihin olisivat halunneet. – Avauspuolikkaalla tuli muutama ohiheitto, mutta jatkoimme heittämistä ja laitoimme ne sitten sisään, Koskimies sanoi tyytyväisenä.

Karhubasket kohtaa seuraavaksi kotiluolassa Korisliigaa johtavan Salon Vilppaan. Ottelu alkaa lauantaina kello 17 koulukeskuksen liikuntahallilla. Lippuja saa ennakkoon osoitteesta ennakkolippu.com.