UUTISET

09.03.2020

OTTELUENNAKKO: BC NOKIA – KARHUBASKET

Karhubasket (27 voittoa/9 tappiota) matkustaa maanantaina BC Nokian (18/18) vieraaksi. Kaksi edellistä Suomen mestaruutta voittaneet kauhajokiset omat asemoineet itsensä vahvalla otteella sarjataulukon kolmanneksi. Nokialaiset ovat löytäneet coach Greg Gibsonin johdolla vahvan vireen ja taistelevat vielä pudotuspelien ensimmäisen kierroksen kotiedusta.

Karhubasket jatkoi vahvaa virettä viime lauantaina kotiluolassa, kun se voitti rakkaan paikallisvastustaja Kobrat pistein 86-70. Pohjanmaan herruus tuli tänäkin kautena lapualaisista puhtaasti otteluvoitoin 4-0. Karhubasket pelasi nyt toisen ottelun ilman takamies Cameron Jonesia, joka ei pelaa Nokialla, mutta kapteeni Bojan Sarcevic on näissä peleissä tilastoinut yli 10 syöttöä ja osoittanut, että taitoa löytyy. Lucky Jones iski Kobria vastaan 21 pistettä, joten mies on pääsemässä vahvan puolustuksen lisäksi myös oivaan hyökkäysvireeseen.

Kotivoitto Kobrista oli Karhubasketin 15 perättäinen. Samalla kokonaisvoittoputki kasvoi kahdeksaan otteluun. Viimeiset viisi ottelua Karhubasket on edennyt voitosta voittoon ja 10 ottelun saldo on yhdeksän voittoa ja yksi tappio. Tuo tappio tuli tammikuussa Salohallissa, kun nyt Korisliigan kärkipaikalle siirtynyt Vilpas oli parempi pistein 90-72.

Tuon tappion jälkeen Karhubasket on voittanut kolme vieraspeliä putkeen. Ura Basket hävisi Kupittaalla 80-93, Lahdesta haettiin 60-99 voitto ja Kataja hävisi kotonaan lukemin 89-95. Koko kaudella Karhubasket on pelannut 18 vierasottelua, ja niiden saldo on 12 voittoa ja kuusi tappiota.

BC Nokia voitti joukkueiden kauden kaksi ensimmäistä kohtaamista. Ensimmäinen pelattiin karhuluolassa lokakuun alussa. Silloin nokialaiset veivät sarjapisteet mukanaan lukemin 94-102 voiton jälkeen. Toinen kohtaaminen oli Nokialla marraskuun lopussa ja sen Nokia vei lukemin 81-72. Kauhajokiset pääsivät voittokantaan tammikuun kolmannessa kohtaamisessa, jonka oranssipaidat voittivat lukemin 88-76. Kaikkiaan joukkueet ovat kohdanneet Korisliigassa 24 kertaa, ja Karhubasket on voittanut niistä 14 kamppailua.

– Lauantain Kobrat-pelin jälkeen paluu parketille tapahtuu nopealla aikataululla heti maanantaina Nokialla, valmentaja Janne Koskimies aloittaa maanantain ottelun ennakoinnin. – Oikealle energiatasolle pääseminen on nyt avainasia, jotta pystymme vastaamaan kotijoukkueen intensiteettiin. – Andersonin ja Henryn myötä Nokia on monipuolisempi joukkue ja odotettavissa on haastava ottelu meille.

Karhubasketin kokoonpano: Skylar Spencer, Lucky Jones Jr, Thomas Vehmanen, Antti Niskanen, Arnold Fripp Jr, Bojan Sarcevic, Mikael Laihonen, Okko Järvi, Eero Innamaa, Joona Hakamaa, Samme Givens.

 

BC Nokia taistelee vielä tosissaan pudotuspelien ensimmäisen kierroksen kotiedusta eli paikasta runkosarjan neljän parhaan joukkoon. Viimeiset viisi ottelua on sujunut nokialaisilta saldolla neljä voittoa ja yksi tappio. 10 edellisen saldo on kuusi voittoa ja neljä tappiota. Viime perjantaina Nokia haki 78-101 voiton KTP:stä. Juuri KTP on tällä hetkellä sarjataulukon neljäntenä, joten tuo voitto tiivisti taistelua kotiedusta.

Ennen voittoa KTP:stä BC Nokia voitti kotonaan Lahden 90-88. Maaottelua tauon jälkeen joukkue on hävinnyt vain kerran, joka tapahtui Joensuussa, josta BC joutui kotimatkalle 89-86 tappion jälkeen. Ensimmäinen ottelu tauon jälkeen sujui hyvin, sillä tuomisina Kouvolasta oli 75-94 voiton lisäksi kaksi sarjapistettä.

Kotisaldo Nokialla on tällä kaudella yhdeksän voittoa ja kahdeksan tappiota. Nokialla on pelaamatta runkosarjaa kahdeksan ottelua. BC Nokia on edellä olevaa Pyrintöä kaksi sarjapistettä perässä ja matkaa neljäntenä olevaan Pyrintöön on neljä pistettä.

Nokialta kovassa vedossa viime aikoina on ollut Stacy Davis (17,8/6,7/1,9). Davis pelaa miltei 33 minuuttia per ottelu ja tekee lähes 18 pistettä ottelua kohden 52,2 prosentin kakkosilla sekä 36,8 prosentin kolmosilla. Davis hankkii myös 4,4 vaparia ottelua kohden ja upottaa vaparit 83,6 prosenttisesti. Davisin tapaan kaikissa 36 ottelussa on pelannut sentteri Daniel Dolenc (11,1/5,5/1,2). Tämä on ollut mukava nähdä, sillä Dolencin viime kausi oli rikkonainen loukkaantumisten takia. Dolenc liikkuu hyvin, joten hän sopii erinomaisesti Nokian liikkuvaan peliin. Myös Shawn Hopkins (8,1/3,1/1,1) on ollut viime aikoina erinomaisessa vireessä ja on nostanut tasoaan läpi kauden.

Ladarius Tabb (9,7/7,1) on joukkueensa paras levypallomies ja hakee peräti kolme hyökkäyslevypalloa ottelua kohden. Kaksi muuta jenkkiä ovat uudempia tuttavia Nokian kokoonpanossa. Larry Anderson (12/6,6/3/1,4 riistoa) on seitsemässä ottelussa näyttänyt samaa monipuolisuutta, jota hänestä nähtiin viime kaudella Kobrissa. Jalen Henry (6,5/4,6/1,5) siirtyi Nokialle Korihaista ja on nyt pelannut uudessa joukkueessa 10 ottelua.

Niko Mattila (11,2/2,7/3,9) on ehkä joukkueen tärkein pelaaja. Mattila puolustaa kovaa, mutta on kehittynyt huimasti hyökkäyspään pelaajana. Jos Nikolle jättää tilaa, niin hän rankaisee tarkoilla kaukoheitoilla. Jos Mattila on virhevaikeuksissa, niin häntä takamiehen tontilla tuuraa Lassi Nikkarinen (6,1/1,5/2,9). Vapaita paikkoja bonuskaaren takaa etsii Teemu Sulonen (5,1/1,4 syöttöä). Mattilan ja Sulosen osumatarkkuus kolmosissa on yli 40 prosenttia.

– Yksi Korisliigan kuumimmista joukkueista tulee kylään maanantaina, Greg Gibson ennakoi ottelua korisliiga.fi sivuston ennakossa. – Kauhajoki on menossa asiassa erittäin hyvä, joten meidän tulee pelata todella fiksusti, jos haluamme taistella voitosta. – He rankaisevat erityisesti jokaisesta puolustuksellisesta lapsuksesta.

BC Nokian kokoonpano: Dolenc, Sulonen, Ahonen, Tabb, Davis, Anderson, Mattila, Boman, Henry, Hopkins, Nikkarinen.

Nokiaa ei saa päästää pelaamaan omaa peliään, sillä silloin he upottavat kakkoset 55,6 prosentin ja kolmoset 37,5 prosentin tarkkuudella. Nokia on hakenut voittopeleissä 42,8 levypalloa ja rakentanut heittopaikat 17,9 syötöllä. Menetyksiä nokialaisille on tullut 13,1 kappaletta. Tappioissa lukemat ovat luonnollisesti huonompia. Kakkosissa tarkkuus on 50,1 ja kolmosissa 33 prosenttia. Syöttöjä on tilastoihin tullut 15,6 kappaletta ja menetyksiä 14,1. Levyreissä lukema häviöpeleissä on 37,4.

Ennakkoon ajatellen Karhubasketin vahvuudet ovat syöttöpelin kautta tarkoissa kakkosissa, jonka onnistumisprosentti 58,1 on koko Korisliigan toiseksi paras. Kolmosia molemmat joukkueet kiskovat säkkiin lähes samalla prosentilla (KB 34,2, BC Nokia 35,2). Karhubasket pitää pallosta huolta ja pystyy aggressiivisella puolustuksella tuottamaan nokialaisille menetyksiä. Maanantaina vastakkain on kaksi sarjan parasta levypallojoukkuetta, ja erityisesti kauhajokisten pitää onnistua pitämään nokialaiset poissa hyökkäyslevypalloista.

BC Nokia – Karhubasket maanantaina kello 18.30 Nokian palloiluhallilla.

Karhubaskettia on lähdössä tukemaan fanibussi, jossa saattaa vielä olla muutaman hajapaikka tarjolla, joten nyt äkkiä ilmoittautumaan. Ohjeet ovat omassa uutisessa.

Jos fanibussiin ei pääse, niin peliä voi katsella suorana Elisa Viihteen kautta. Virallinen kisakatsomo on jälleen kerran Pub Janoisessa leipurissa.