UUTISET

16.04.2019

KARHUBASKETILLE TAPPIO RUNKOSARJAN PÄÄTÖSPELISSÄ

Karhubasket kohtasi runkosarjan päätöskierroksella Joensuussa Kataja Basketin. Kauhajokisilla ei ottelussa ollut panosta, sillä runkosarjan kakkospaikka oli varmistettu jo hyvissä ajoin. Kokoonpanosta olivat poissa Greg Mangano, Okko Järvi ja Cameron Jones, joten LähiTapiola areenassa pelattiin vain kahdeksan pelaajan rosterilla. Katajalla oli ottelussa panosta, sillä voitolla he varmistaisivat runkosarjan nelospaikan ja kotiedun KTP:tä vastaan pelattavaan puolivälieräsarjaan.

Kataja aloitti pisteiden teon, kun Korisliigan paras kotimainen pistenikkari Topias Palmi (13/8/4) pussitti viisi pistettä putkeen. Vierailta meni kolmisen minuuttia aloittaa korinteko. Rene Rougeau (15/12) pussitti vaparit, Chris McKnight (13/4/2) upotti kolmosen ja kapteeni Bojan Sarcevicin (6/3/5) lay-up siirsi vieraat 7-8 johtoon ennen avauskympin puoliväliä. Hetkeä myöhemmin Marvin Singleton (13/4/5) upotti kolmosen ja Juha Sten kutsui kotijoukkueen aikalisälle lukemissa 9-13. Eero Innamaan (2/4/4) vaparit ja Joona Hakamaan (5/2) kolmonen antoivat Karhubasketille 17-18 johtopaikan, kun siirryttiin toiselle neljännekselle.

Joona Hakamaa korinteossa (kuva: Erkki Hautaviita)
(kuva: Erkki Hautaviita)

Rougeau vei Karhubasketin kuuden pisteen johtoon, mutta Kataja vastasi siihen viemällä miltei neljän minuutin jakson 8-0. Tahtipuikkoa heilutti sentteri Adrian Diaz (22/7). Joni Herralan (8/3/2) ja Palmin kolmoset pitivät Katajan johtoasemassa ja puoliajalle poistuttiin lukemissa 37-32.

(kuva: Erkki Hautaviita)

Kolmannen kympin alussa Diaz ahersi korin alta kotijoukkueen 45-34 johtoon. Neljänneksen puolivälissä Katajan Ilari Seppälä (18/4/7) pääsi vauhtiin ja ero kasvoi 17 pisteeseen. Mikael Laihonen (11/4/2) piti parilla korilla vieraita mukana ja kympin loppuun Sarcevic teki neljä pistettä, joten päätösneljännekselle lähdettiin lukemista 61-50.

Kataja piti pelin hallussa loppuun asti ja otti itselleen runkosarjan neljännen paikan 85-65 voitolla. – Päätavoitteena oli, että kenellekään ei tule kolhuja ja pääsemme pudotuspeleihin parhaalla mahdollisella kokoonpanolla, Jussi Laakso jutteli pelin jälkeen. – Pysyimme pelissä mukana niin kauan, kun pallo liikkui hyökkäyspäässä. – Ottelun jälkimmäisellä puoliskolla jäimme hieman jalkoihin puolustuspäässä, ja vastustajan isot pelaajat nostivat pisteitä korin alta, Laakso harmitteli.

40 ottelun runkosarja on nyt pelattu läpi ja kahdeksan parasta joukkuetta aloittavat taistelun pantteripatsaasta. Viimeisen pudotuspelipaikan päätöskierroksella varmisti BC Nokia, joka kohtaa puolivälierissä runkosarjan voittaneen Salon Vilppaan. Muut otteluparit ovat Karhubasket – Seagulls, Pyrintö – Kouvot ja Kataja – KTP. Välieriin pääsee kolmella voitolla.

Karhubasket aloittaa pudotuspelit kotiluolassa ensi perjantaina, kun kello 18.30 alkavaan otteluun vastustajaksi saapuu Helsinki Seagulls. Lippukauppa käy vilkkaan osoitteessa www.ennakolippu.com. Muista varmistaa paikkasi salissa ajoissa.

Puolivälieräsarjan ensimmäinen vierasottelu pelataan Helsingin Kisahallissa maanantaina 22. päivä huhtikuuta. Sinne on lähdössä fanibussi, joten nyt ilmoittautumaan mukaan ja kannustamaan oranssipaitoja kohti välieriä.

Karhubasketin kasvatti Jussi Myllyniemi pelasi vajaat 12 minuuttia (kuva: Erkki Hautaviita)