UUTISET

22.03.2019

OTTELUENNAKKO: URA BASKET – KARHUBASKET

Karhubasket (23 voittoa/9 tappiota) palaa parketille lauantaina. 10 päivää huilanneet kauhajokiset lähtevät vierailulle uuteen ja uljaaseen Kupittaan palloiluhalliin, jossa sarjataulukon peräpäässä tiukkaa kamppailua varmasta sarjapaikasta käyvä Kaarinan Ura Basket (8/26) isännöi joukkuetta. Karhubasket on tiukasti kiinni runkosarjan kakkospaikassa, mutta voittoja tarvitaan, jotta kotietu ensimmäiselle pudotuspelikierrokselle saadaan varmistettua.

Karhubasket on ollut hyvässä vedossa vuoden 2019 puolella. Taskussa on 14 voittoa ja ainoastaan yksi tappio. Tuo tappio tuli sarjakärki Vilppaan vieraana helmikuun puolivälissä pistein 90-86. Sen jälkeen joukkue on napannut voitot Gullseista 72-74, Katajasta 93-92, BC Nokiasta 66-88, Korihaista 94-75 ja Kouvoista 80-94. Voittoputki on siis viiden ottelun mittainen. Vieraissa Karhubasket on kaudella pelannut 15 ottelua, ja saaliina on ollut yhdeksän voittoa sekä kuusi tappiota.

Edellisen ottelun Karhubasket voitto Kouvolassa 80-94. Tuossa pelissä kauhajokiset upottivat kolmoset 50 prosentin tarkkuudella. Koko kauden hieman alavireisesti kolmosissa onnistunut Karhubasket osoitti vastustajille, että jos paikkoja kaarella jätetään, pystytään ne myös upottamaan. Oranssipaidat ovat olleet koko Korisliigan tarkin joukkue kakkosissa, 56,1 prosentin osumatarkkuudella. Joukkue on tilastokärki myös vapariviivalla (78,2 %) ja poimii eniten levypalloja (40,4 kpl).

Karhubasket ja Ura ovat kohdanneet runkosarjassa kolme kertaa. Jokaisella kerralla kauhajokiset ovat olleet parempia. Ensimmäinen kohtaaminen pelattiin karhuluolassa lokakuussa. Silloin oranssipaidat olivat parempia pistein 92-80. Tammikuun lopussa joukkueet kohtasivat muutaman päivän sisällä kaksi kertaa. Kauhajoella lukemat olivat 93-70 ja Turussa Kupittaan palloiluhallissa 75-99. Karhubasket on tehnyt kolmessa keskinäisessä ottelussa noin 20 pistettä enemmän ja dominoinut levyrietä. Kauhajokiset ovat tilastoineet 43,7 poimittua levypalloa, kun Ura on saanut levypalloja 28,3 ottelua kohden. Heittoprosentit ovat Karhubasketilla olleet tarkempia kautta linjan. Vaparit ovat uponneet 80 prosentin (Ura 71,4), kakkoset 58,8 prosentin (49) ja kolmoset 38,1 prosentin (35,9) tarkkuudella. Jos tilastoissa sama suunta jatkuu, ei lauantain ottelun voittajasta ole epäselvyyttä.

Kauden viimeinen pidempi pelitauko takana, jonka aikana harjoittelumme on ollut hyvin määrätietoista, Jussi Laakso kertoo. – Nyt vuorossa vieraspeli Turussa, jossa kotijoukkue Ura Basket tuo varmasti meille haasteita taistellessaan omasta paikastaan sarjataulukossa kynsin ja hampain. – Heillä on hyvin heittäviä pelaajia, joihin meidän tulee kiinnittää huomiota. – Toinen isompi huomion arvoinen asia on Croonen pelitempon hidastaminen. – Oman hyökkäyspelaamisemme toteuttaminen on pidettävä yhtä korkealla kuin se on edellisissä otteluissa ollut. – Hienoa on se, että tähänkin vierasmatsiin saapuu bussilastillinen fanejamme – hattu päästä, Laakso kehuu bussilla peliin saapuvaa faniryhmää.

Karhubasketin kokoonpano: Cameron Jones, Rene Rougeau, Chris McKnight (GTD 50 %), Bojan Sarcevic, Mikael Laihonen, Marvin Singleton (GTD 50 %), Okko Järvi, Eero Innamaa, Greg Mangano.

 

Jos Karhubasket tarvitsee sarjapisteitä kakkospaikan varmistamiseksi, niin Ura Basket yrittää haalia niitä, jotta se välttäisi Korisliigan jumbopaikan. Korisliigan viimeinen joukkue tulee karsimaan pääsarjapaikasta Divarin pudotuspelien kakkosen kanssa.

Ura on napannut kaudella kahdeksan voittoa. Niistä viisi on tullut kotisalissa ja kolme vieraissa. Edellisessä kotiottelussa se voitti maaliskuun 13. päivä KTP:n 82-71. Tuota voittoa edelsi viiden ottelun tappioputki, joka alkoi helmikuun alkupuolella BC Nokiasta napatusta 97-87 kotivoitosta. Edellisen ottelun Ura pelasi keskiviikkona Seagullsien vieraana. Kamppailu Kisahallissa päättyi isäntien 101-78 voittoon. Viidestä viimeisestä kamppailusta Ura on voittanut yhden ottelun ja 10 viimeisimmästä ottelusta kaksi.

Ura on joutunut pelaamaan kotiotteluita kahdessa eri paikassa. Joukkueen koti on Kaarinassa Littoisten monitoimitalolla, jossa kauhajokisetkin vierailivat divarissa. Littoisten halli ei täytä sarjamääräyksiä, joten siellä on saanut pelata muutaman ottelun poikkeusluvalla. Kolmesta Littoisessa pelatusta ottelusta joukkue on hävinnyt kaksi ja voittanut yhden. Uuden ja uljaan Kupittaan palloiluhallin lehterit täyttyivät Uran pääsarjahistorian ensimmäisessä kotiottelussa lokakuussa, kun Salon Vilpasta vastaan pelattu peli houkutteli katsomoon yli 2400 katsojaa. Kupittaalla Uran saldo on 13 ottelusta viisi voittoa ja kahdeksan tappiota. Uralla on jäljellä vielä kolme kotipeliä, jotka kaikki pelataan Kupittaalla.

Ura Basket on kärsinyt pitkän kauden aikana loukkaantumisista. Nokialta saapunut Eldar Skamo oli pitkään sivussa alkukaudesta. Myös jenkit ovat kärsineet loukkaantumisista ja kaarinalaiset pelaavat sarjan loppuun kolmella jenkillä. Avery Woodson on ollut sivussa muutaman pelin loukkaantumisen takia, eikä ollut kentällä keskiviikkona Gullseja vastaan. Salon Vilppaasta siirtynyt Miikka Luosmaan kausi päättyi myös loukkaantumiseen, mikä oli joukkueelle kova kolaus.

Ura on sarjan jumbopaikalla tasapisteissä Korihaiden kanssa. Matkaa pudotuspelipaikkaan eli kahdeksanteen sijaan on kuusi voittoa ja joukkueella on saman verran pelejä jäljellä. Teoriassa joukkue voi vielä ohittaa Nokian, jos nokialaiset häviävät loput ottelut ja Ura voittaa omansa. Ja BC Nokian pitäisi kaatua suurinumeroisesti joukkueiden viimeisessä kohtaamisessa.

Jumbosijan välttääkseen Uran pitää napata viimeisistä kuudesta ottelusta yksi voitto Korihaita enemmän tai voittaa maaliskuun lopussa pelattava Korihait ottelu 18 pisteellä. Hailla on yksi ottelu Ura Basketia vähemmän pelattuna. Ura lähteekin kaikkiin loppuihin peleihin veren maku suussa, sillä yksikin voitto on arvokas loppupään taistelussa.

Uran jenkeistä paras pistemies ja Korisliigan All Stars kokoonpanossa pelannut Avery Woodson (18,1/4,4/2,5) on siis ollut sivussa maaottelutauosta saakka. Juuri silloin tuo All Stars ottelukin pelattiin. Muut kaksi jenkkiä kokoonpanossa ovat iso laituri Jesse Perry (15,5/9,9/1,9) ja takamies Stephen Croone (13,9/4,3/3,1). Perry hakee 3,2 hyökkäyslevypalloa ottelua kohden, joten hänen kanssaan Karhubasket saa olla tarkkana. Croone upottaa vaparit 82 prosentin ja kakkoset 62 prosentin tarkkuudella. Kolmosia mies osaa myös heittää, vaikka niissä osumatarkkuus on jäänyt 31 prosenttiin.

Muita avainpelaajia ovat takamies Fiifi Aidoo (10,3/3,5/4,4), Eldar Skamo (5,1/4,9/2,3), Mikael Sandberg (7,4/5,1) ja Ville Hänninen (8,1/1,4/1,8). Luosmaa on siis sivussa, kuten on myös Pyry Rainamaa, joten Aleksi Akpason (6,4/1,6) ja Eero Sahlbergin (3,3/1,3) panosta tarvitaan myös. Juuri 21 vuotta täyttänyt takamies Trey Niemi (4,6) teki keskiviikkona Gullsia vastaan tehot 18/4/3 erinomaisilla prosenteilla, mikä on Uran kannalta pelkästään positiivista.

Gulls ottelussa Ura otti peräti 41 kolmosta. Koko kaudella joukkue ottaa 33,4 kolmosta per ottelu ja ne uppoavat 33,7 prosentin tarkkuudella. 16 kotiottelussa prosentti on pikkuisen parempi, sillä Littoisissa tai Kupittaalla joukkue säkittää kaukoheitot 34,5 prosentin tarkkuudella. Karhubasket ottaa 23,7 kolmosta per ottelu ja ne uppoavat 33 prosentin tarkkuudella. Edellisessä vierasottelussa Kouvoja vastaan kauhajokisten kolmosprosentti oli erinomainen 50. Karhubasket ottaa vieraissa noin neljä kolmenpisteenheittoa enemmän kuin kotiluolassa ja upottaa ne vierashalleissa 34,8 prosentin tarkkuudella.

Karhubasketin pitää lauantaina ottaa Ura Basketin heittotila pois ja jatkaa levypallojen dominointia. Jos kaarinalaiset saavat heittorallinsa toimimaan, niin joukkue on vaarallinen kenelle vastustajalle tahansa.

– Karhu Basket on kauden aikana kasannut jälleen Suomen mestaruudesta kamppailevan ryhmän kasaan, Ura Basketin valmentaja Kristian Palotie ennakoi tulee kamppailua. – Olemme kotiyleisölle velkaa hyviä esityksiä ja toivottavasti keskiviikon jälkeen on iso tasonnosto luvassa lauantaina, Palotie lupaa.

Ura Basketin kokoonpano: Skamo, GTD50 Hänninen, Niemi, Akpaso, Sandberg, Sahlberg, Croone, Perry ja Aidoo

 

Ura Basket – Karhubasket lauantaina Turun Kupittaan palloiluhallissa kello 17.

Turkuun on lähdössä myös fanibussi, joten puolustava mestari saa jälleen loistavaa tukea lehtereiltä. Fanibussissa on vielä hieman tilaa, joten nyt nopeasti ilmoittautumaan.

Jos fanibussiin ei pääse, eikä Turku sovi matkakohteeksi lauantaina, peliä voi katsella suorana Elisa Viihteen kanavalta. Virallinen kisakatsomo löytyy jälleen Pub Janoisesta Leipurista, virvokkeiden ja Hot Wing buffan kanssa.