UUTISET

26.09.2018

KARHUBASKET JATKOI VOITTOJA BCL KARSINNOISSA

Bojan Sarcevic oli kentän hahmo Sofiassa (kuva: BCL)

Ratkaiseva kamppailu karhuluolassa perjantaina kello 18.30

Karhubasket kohtasi tiistaina viime kauden Bulgarian mestarin Levski Lukoilin BCL karsintojen toisen kierroksen ensimmäisessä osaottelussa. Levski on 19 kertainen Bulgarian mestari, joten jo se kertoo vastustajasta paljon.

Karhubasket oli saapunut Sofiaan maanantaina noin yhdeksän tunnin matkustamisen jälkeen. Matkustus ja edellinen peli Romanian Oradeassa näkyi ottelun alussa oranssipaitojen otteissa. Levski nappasi 5-0 johdon nopeasti, mutta Karhubasket sai koneet käyntiin ja siirtyi 5-7 johtoon. Levskin väkivahva järkäle Kaloyan Ivanov (13/5/3) nosteli avauskympillä yhdeksän pistettä. Karhubasket pääsi hyökkäämään korille kapteeni Bojan Sarcevicin (22/3/10) johdolla. Myös sentteri Kazembe Abif (12/3) oli hyvin esillä avausneljänneksellä. Ensimmäinen kymppi päättyi lukemiin 19-20.

Toisella neljänneksellä Sarcevic jatkoi hyvää pelaamistaan. Ajot korille mursivat Levskin puolustusta ja kaksi kolmosta siivittivät vieraat 35-44 taukojohtoon. Antti Niskanen (2/3) pelasi avauspuolikkaalla erinomaiset minuutit. Puoliaikajohto olisi voinut olla suurempikin, mutta kolmoset upposivat vain 27 prosentin tarkkuudella.

Kolmannella kympillä kolmoset alkoivat upota. Kahdeksasta yrityksestä sukkaan osui kuusi heittoa. Durrell Summers (19/2) pääsi irti ja monipuolinen Rene Rougeau (5/10/9) taisteli molemmissa kenttäpäädyissä. Karhubasket kasvatti johtoaan ja pääsi 23 pisteen etumatkalla, tilanteesta 53-76, viimeiselle neljännekselle.

Yllättävän harvalukuinen, mutta äänekäs kotiyleisö sai ilonaiheita vasta päätösneljänneksellä. Levski heräsi puolustamaan ja onnistui sotkemaan Karhubasketin pelinteon. Piilossa pysyneet Bozhidar Avramov (13/2) ja takamies Patrick Rembert (14/6/6) heräsivät, joten piste-eron alkoi kaventua. 9-0 jaksolla Levski tuli lukemiin 75-84, mutta hetkeä myöhemmin ero oli vain kaksi pistettä. Lopussa kokenut Michael Moser (17/6) teki tahtokoreja, joten vieraat kirjasivat voiton itselleen lukemin 88-93.

Karhubasket hävisi levypallot isokokoiselle Levskille 40-38, menetykset tasattiin 14-14 ja kotijoukkue tilastoi kaksi syöttöä vieraita enemmän (22-20). Tarkempi heittopeli (3p 46 %, 2p 48 %) riitti kuitenkin voittoon. Levskin parhaat olivat Deayn Ivanov (16/11/3) ja Hristo Zahariev (15/4/2). Kotijoukkueen parhaat +/-tilastossa olivat Mlivoje Mjovic (7/2) saldolla +15 ja kapteeni Asen Velikov (8/2/6). He myös sytyttivät kotijoukkueen kiriin. Vieraiden parhaat +/-tilastossa olivat Sarcevic (+11), mutta myös Niskanen (+8) ja Mikael Laihonen (+8) olivat siinä hyvin esillä.

– Vastustaja oli erittäin hankala ja fyysinen, Rene Rougeau kertoi pelin jälkeen. – Onneksi säilytimme malttimme. –
Kaksi perättäistä vierasottelua, erityisesti kahdessa eri maassa, ei ole koskaan helppo homma. – Olen ylpeä joukkueesta. – Toivon, että saamme kotiotteluun paljon yleisöä ja he pitävät kovaa ääntä. – Näimme tänään, kuinka tärkeä kotiyleisö on, sillä täälläkin he auttoivat kotijoukkueen takaisin peliin. – Meidän pitää olla kotiottelussa fyysisempiä, poimia levypallot ja päästä juoksemaan. – Huomasimme, että he väsyivät ja se meidän pitää käyttää hyväksemme, Rougeau listasi avainasioita perjantaille.

– Pelin jälkeen olemme tyytyväisiä voittoon, mutta kuten Oradeaa vastaan, nytkin oli suurempaa piste-eron tarjolla avausottelussa, valmentaja Janne Koskimies kertoi pelin jälkeen. – Viiden pisteen vierasvoitto antaa meille hyvät mahdollisuudet edetä jatkoon. – Meille tuli varmaan sellainen olo, ettei meidän tarvitse toteuttaa omaa peliä, kun johdimme selvästi. – Samalla vastustaja aloitti hyvin voimakkaan painostuksen Sarceviciin koko kentälle, emmekä saaneet meidän hyökkäyspelejä käyntiin. – Vastustaja sai muutaman hyvän heiton sisään ja hengen päälle, joten ottelun lopusta tuli vaikea.

– Marvin Singleton pelasi hyvin ja oikeastaan kaikki olivat hyviä ensimmäisellä jaksolla. – Toisella jaksolla he muuttivat hieman puolustusta, emmekä enää päässeet niin helposti korille. – Pelin jälkeen vervytellään, syömään ja nukkumaan. – Onneksi meillä ei ole yölentoa, joten saamme nukuttua hieman pitempää ja olemme taas perjantaina valmiita pelaamaan, Koskimies lupasi.

– Hyvät tunnelmat pelin jälkeen ja olen todella tyytyväinen siihen, että kuinka meidän joukkue esiintyy, Jussi Laakso jutteli pelin jälkeen. – Kolme neljännestä oltiin erinomaisia, mutta sitten hieman livettiin pois omasta pelistä. – KV-voitto on aina KV-voitto. – Perjantaille palaudutaan hyvin, mutta ei se helppoa ole, sillä koko huominen päivä taas matkustetaan. – Onneksi meillä on yksi välipäivä Kauhajoella ennen peliä. – Toivottavasti saadaan fanit tukemaan joukkuetta, niin ottelusta tulee helpompi, Laakso lähetti Sofiasta terveisiä faneille.

Toisen karsintakierroksen ratkaisuottelu pelataan karhuluolassa perjantaina. Pallo nousee ilmaan kello 18.30 liikuntahallissa ja kahden ottelun yhteistulos ratkaisee jatkopaikan. Lippuja saa ostettua ennakkoon osoitteesta www.ennakkolippu.com. Muista käydä varmistamassa omasi ajoissa.

Toisen karsintakierroksen voittaja saa vastaansa todellisen huippujoukkueen. Ranskalainen Nanterre 92 odottaa vastustajaa. Kolmannen karsintakierroksen ensimmäinen osaottelu pelataan Karhubasket ? Levski Lukoil voittajan kotikentällä maanantaina 1. päivä lokakuuta. Ratkaiseva ottelu on ohjelmassa Pariisin liepeillä torstaina 4. lokakuuta.


Durrell Summers päätämämmä hyökkäystä (kuva: BCL)


Michael Moser nousi esiin ratkaisuvaiheessa (kuva: BCL)