UUTISET

23.09.2018

KARHUBASKET JATKAA BCL:N TOISELLE KARSINTAKIERROKSELLE

Tiukan taistelun jälkeen, Karhubasket jatkaa koripallon mestarien liigan toiselle karsintakierrokselle. CSM CSU Oradea tarjosi molemmissa otteluissa kovan vastuksen. Kauhajokiset pääsivät jälkimmäiseen osaotteluun kolmen pisteen etumatkalta, mutta romanialaiset kirivät sen nopeasti umpeen. Ehkäpä juuri noin 50 hengen faniporukka, joka kannusti oranssipaitoja raivokkaasti läpi ottelun, oli se ero, mikä siivitti Karhubasketin jatkoon.

Lauantaina Oradean heittokone Kristopher Richards (28/1/2) siivitti kotijoukkueen vahvaan alkuun. Richards upotti ensimmäisellä kympillä 14 pistettä, 85 prosentin tarkkuudella. Toinen vieraita rankaissut pelaaja oli väkivahva Uros Lucic (9/4), joka pussitti avauskympillä seitsemän pistettä. Karhubasketin pisteet jakautuivat tasaisemmin, Michael Moserin (12/6/2) johtaessa vieraita. Ensimmäinen neljännes umpeutui lukemissa 23-18.

Toisella neljänneksellä Karhubasket kiri eron umpeen. Kapteeni Bojan Sarcevic (8/8/7) teki näyttäviä ajoja puolustuksen keskustaan ja sekä Kazembe Abif (24/7) että Rene Rougeau (9/6/5) upottivat heittonsa tarkasti. Neljänneksen kruunasi vielä puoliajan päättänyt minuutti, jonka karhubasket vei 4-0 ja pääsi puoliajalle 41-43 johtoasemassa.

Kolmannella kympillä Oradea tiivisti puolustusta, käyttäen laajaa materiaalia hyväkseen. Richards naulasi 10 pistettä, ja häntä säestivät kakkosviulussa Artudas Valeika (10/8) sekä Marcus Ginyard (7/4). Kotijoukkue repi 8-0 jaksolla eron 10 pisteeseen ja johti jo 12 pisteellä. Karhubasket hieman kavensi, mutta viimeiselle kympille lähdettiin lukemista 67-61.

Oradean kotiyleisö piti huumaavaa meteliä läpi ottelun, kannustaen raivoisasti omiaan. Tästä huolimatta Durrell Summers (19/6) oli päättänyt pitää kauhajokiset kiinni kamppailussa jatkopaikasta. Summers upotti ottelun toisella jaksolla 15 pistettä. Karhubasket sai juonesta kiinni hyökkäyspäässä ja puolustus tiivistyi. Se tuotti kotijoukkueelle päätösneljänneksellä neljä menetystä. Oranssipaidat siirtyivät 0-16 jaksolla neljän pisteen johtoon (67-71) ja pitivät piikkipaikkaa viimeiset seitsemän minuuttia hallussaan. Oradea ei osunut heitoissaan, joten Karhubasket eteni BCL:n toiselle karsintakierrokselle 74-80 voitolla (yhteispisteet 158-167).

Karhubasket voitti levypallot (36-48), poimien toisella puolikkaalla peräti 15 hyökkäyslevypalloa. Oradea ei saanut vapaata heittotilaa kaarella ja heidän tarkkuus kolmosissa jäi vain 22 prosenttiin. Menetykset tasattiin 13-13, mutta eroa syntyi syötöissä, joita vieraat jakoivat viisi kappaletta kotijoukkuetta enemmän (10-15). Kazembe Abif oli +/-tilaston paras lukemalla +23. Myös Summers (+12) ja Marvin Singleton (3, +12) olivat tuossa tilastossa hyvin esillä. Mikael Laihonen (2/1) pelasi erinomaiset kuusi minuuttia.

– Tiesimme, että toisesta osaottelusta tulee vaikea ottelu, ensimmäisen kamppailun tapaan, kapteeni Sarcevic kertoi pelin jälkeen. – Toteutimme omaa peliä hyvin ja tiukka kamppailu siirsi paineet kotijoukkueelle. – Kiitokset meidän faneille, jotka tulivat Romaniaan saakka kannustamaan meitä. – Pidimme heidän heittäjät kurissa ja kun Richards väsyi, me poimimme tarvittavat levypallot. – Toisella kierroksella nautimme pelistä ja pelaamme hyvin, kuten tähän saakka, ja voimme voittaa, Bojan ennakoi tiistain seuraavaa ottelua.

– Haluan kiittää Oradeaa hyvistä peleistä ja heidän vieraanvaraisuudestaan, Jussi Laakso aloitti oman osionsa lehdistötilaisuudessa. – Toteutimme pelisuunnitelmaa hyvin. – Kariniauskasta ei päästetty vasemmalle, eikä tarkka heittäjä Pasalic saanut vapaita heittopaikkoja. – Oradean isot pelaajat eivät olleet halukkaita kaukoheittoihin, mitä helpotti hieman meidän puolustamista ja saimme heidän kaukoheittoja pois.

– Iso voitto meille Oradean tasoisesta joukkueesta. – Tämä merkitsee paljon meille joukkueena, faneille ja Kauhajoen kaupungille. – Odotan tiistain kamppailusta fyysistä taistelua, ja toivottavasti saamme vastustajasta jotain pelinauhoja kaivettua esille, Laakso toivoi.

Karhubasket pelaa seuraavan BCL karsintaottelun tiistaina Bulgarian Sofiassa. Vastustaja on Bulgarian viime kauden mestari Levski Lukoil. Levski Lukoil voitti omassa ensimmäisen karsintakierroksen otteluparissa Liettualaisen BC Siaulain yhteispistein 170-144 (79-91 ja 79-65).

Romanian Oradeasta on matkaa Bulgarian Sofiaan runsaat 700 kilometriä. Pelien välissä on ainoastaan kaksi lepopäivää, joten palautuminen on isossa roolissa. Levski Lukoil saa pelata perättäiset ottelun kotikentällään, mutta karhulauma on nälkäinen. Siirtymistä Oradeasta Sofiaan suunnitelleen parhaillaan, mutta matkaan olisi tarkoitus päästä heti sunnuntaina.

Toisen karsintakierroksen kotiottelu pelataan koulukeskuksen liikuntahallissa perjantaina 28. päivä syyskuuta kello 18.30 alkaen. Lipunmyynti on jo käynnissä osoitteessa www.ennakkolippu.com ja perjantain kamppailu on jo singahtanut ennakkolipun myyntitilaston kärkisijoille. Nyt kannattaa olla asialla ja varmistaa pian liput huumaavaan taisteluun ensi perjantaille.

Ennen kuin paikka BCL:n runkosarjassa avautuu, toisen karsintakierroksen voittaja kohtaa kolmannella karsintakierrokselle ranskalaisen Nanterre 92 joukkueen.

Lopuksi vielä iso kiitos faneille, jotka olivat saapuneet Oradeaan isolla joukolla. Paikalliset ihmettelivät fanien määrää kaukana Romaniassa, ja muistivat kiittää myös heitä. Ison kiitoksen faneille antoivat myös Karhubasketin pelaajat päätössummerin jälkeen.