UUTISET

02.10.2018

NANTERRE 92 EI OLLUT YLLÄTETTÄVISSÄ BCL:N KOLMANNELLA KARSINTAKIERROKSELLA

(kuva: Erkki Hautaviita)

Otteluparin toinen osaottelu torstaina Pariisissa

Karhubasket oli raivannut tiensä BCL:n eli koripallon mestarien liigan kolmannelle karsintakierrokselle voittamalla Romanian mestari Oradean ja Bulgarian mestari Levski Lukoilin. Kolmannella kierroksella vastaan asettui suoraan sinne sijoitettu Nanterre 92. Yli 4 miljoonan euron vuosibudjetilla operoivan ja euromenestystä niittäneen ranskalaisseuran odotettiin olevan lähes ylitsepääsemätön vastus.

Ottelun avauskymppi oli tasainen, mutta vähäkorinen. Nanterre repi tilanteesta 14-14 0-7 jaksolla seitsemän pisteen etumatkan. Yannis Morin (15/6) riehui korin alla, poimi neljä hyökkäyslevypalloa ja teki avauspuolikkaalla 10 pistettä. Muuten valmentaja Paskal Donnadieu peluutti 10 pelaajan miehistöä tasaisesti ja jokainen pelaaja sai lähes viisi minuuttia peliaikaa.

Toisella neljänneksellä Karhubasket huudatti yli 1200 katsojan yleisöä. Se siirtyi 9-0 jaksolla 26-23 johtoon, kun Durrell Summers (18/3) ajeli korille ja kiskaisi kaksi kolmosta pussiin. Summers teki ensimmäisen 20 minuutin aikana 16 pistettä. Michael Moser (15/8/2) teki tahtokoreja ja kotijoukkue pääsi hyödyntämään Nanterren 11 menetystä nopeilla vastaiskuilla. Tauolla Karhubasket johti sensaatiomaisesti 37-31.

Tauolla coach Donnadieu ripitti miehistönsä ja ranskalaiset alkoivat esittää, miksi he ovat kovan tason joukkue. Adas Juskevicius (13/6/7) toimi herättäjänä puolustuspäässä, eikä isännille jäänyt yhtään vapaata tilaa. Takamies Dominic Waters (14/3/5) pisti Nanterren peliin vauhtia, ja kun kotijoukkue alkoi menettää palloa tiukassa puolustuksessa, saivat vieraat juoksupelin kulkemaan. Haukur Palsson (18/3) päätti nopeat miltei 90 prosentin tarkkuudella.

Peli kääntyi vieraille 0-12 jaksolla, eikä Nanterre hiljentänyt vauhtia 43-48 johtoasemassa. Kolmannen kympin loppu meni vieraille 3-16, joten viimeiselle kympille lähdettiin lukemista 46-58.

Viimeisellä neljänneksellä Karhubasketin jaloissa alkoi näkyä tiiviiseen tahtiin pelatut neljä edellistä karsintaottelua ja kaikki matkustaminen. Karhubasketin joukkuepeli hajosi, joten hyökkääminen meni yksilöyrittämiseksi. Nanterre vei viimeisen kympin peräti 8-33 ja pääsee toiseen osaotteluun 37 pisteen etumatkalla. Voittolukemat olivat vieraille 54-91.

– Olen ollut Suomessa ennemminkin, kun vierailimme Ranskan maajoukkueen kanssa täällä ja hävisimme, joten muistot eivät olleet kovin hyviä, Ranskan maajoukkueen apuvalmentaja Paskal Donnadieu aloitti kommentoinnin pelin jälkeen. – Olen tyytyväinen voittoon, mutta ottaen huomioon vastustajan kovat pelit romanialaisia ja bulgarialaisia vastaan, sekä kaiken matkustelun, niin siitä löytyy ehkä syy toisen puoliajan tapahtumille.

– Kiitos yleisölle ja faneille, kun tulitte paikalle, sillä on meille iso merkitys, Karhubasketin kapteeni Bojan Sarcevic sanoi pelin jälkeen. – Emme pelanneet toisella puoliajalla joukkueena, ja se ei ole tuon tasoista joukkuetta hyvä taktiikka. – Toivottavasti pelaamme torstaina joukkueena, Bojan toivoi.

– Jotain tapahtui toisella puoliajalla, Jussi Laakso pohti ottelun jälkeen. – Ehkä siinä oli väsymystä, mutta tänään olimme ensimmäistä kertaa näissä europeleissä yli 10 pisteen tappioasemassa. – Rupesimme sitten tekemään ratkaisuja, jotka eivät kuuluneet pelisuunnitelmaan. – Lopputulos kertoo karulla tavalla siitä, että emme ihan vielä ole valmiita. – Jokaisen pitää katsella itseään pelistä, valmentajat mukaan lukien, sillä luovuttaa ei silti koskaan saa. – Olen ylpeä joukkueesta, sillä ensimmäisen puoliajan esitys oli mahtava, muta tästä pitää oppia. – Vastustaja oli tänään todella kova, Laakso antoi tunnustusta vastustajalle. – Iso kiitos myös yleisölle, joka on ollut mukana mahtavasti ja olitte tänäänkin hienosti mukana.

Toinen osaottelu pelataan Ranskassa Nanterren kotikentällä torstaina illalla. Karhubasket lähtee matkaan huomenna tiistaina, koska ensi sunnuntaina alkaa myös Korisliiga, joten matkustamisen kasautumista halutaan välttää. Jatkopaikan suhteen ei varmasti enää ole toiveita, mutta joukkuepeliä voi silti laittaa kuntoon.


Durrell Summers keräsi Karhubasketin isoimman pistesaaliin (kuva: Erkki Hautaviita)


Mike Moser ranskalaispuolustuksen keskellä (kuva: Erkki Hautaviita)